Toulky jižní Albánií – malý okruh s pobytem ***

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Toulky jižní Albánií – malý okruh s pobytem ***

Okruh s poznáním krás jižní části Albánie

Doporučujeme: SARANDA- MODRÉ OKO - GJIROKASTRA - TEPELENA - BERAT - VLORA - LLOGARA - HIMARA - QUEPARO - BUTRINT - SARANDA

Další informace : V CENĚ: TRANSFERY, TRAJEKTY, ČESKY HOVOŘÍCÍ PRŮVODCE.
Změna programu vyhrazena.
Minimální počet: 15 osob.

Stravování: snídaně

Snídaně

Doprava: letecky

Letecky.

Program zájezdu

1. den: Přílet na Korfu, nocleh v hotelu Přílet na Korfu, transfer do hotelu, nocleh na Korfu.
2. den: Bistrica, Gjirokastra, nocleh v Gjirokastře Po snídani odjezd trajektem do albánského letoviska Saranda. Po pasové kontrole následuje setkání s průvodcem. Možnost koupání nebo oběda. Následuje cesta do vnitrozemí jižní Albánie se zastávkou v přírodní rezervaci řeky Bistrica u tzv. „Modrého oka“, nádherného více než 50 metrů hlubokého pramene řeky. Poté již následuje cesta do města stříbrných střech Gjirokastra, které se pyšní zachovalou středověkou citadelou s hodinovou věží a starým bazarem s typickou atmosférou balkánského města. Procházka historických centrem a prohlídka středověkého hradu tyčícího se nad městem. Ubytování a nocleh v hotelu.
3. den: Tepelena, Berat, nocleh v Beratu Dopoledne přejezd malebnou krajinou údolím řeky Vjosa do města Tepelena, rodiště vládce Ali Paši, jehož socha zkrášluje stejnojmenné náměstí. Volný čas na procházku centrem města, prohlídku středověké pevnosti a odjezd do středověkého města Berat (UNESCO), známého nejen svojí středověkou osmanskou architekturou, ale i dobrým vínem. Prohlídka historických čtvrtí u řeky Gorica a Mangalem s jejich klikatými uličkami a domy vypadajícími, jako by byly přilepené na skále. Ubytování a nocleh v hotelu.
4. den: Berat, Apollonia, nocleh ve Vloře Po snídnani navštívíte muzeum věnované Onufrimu, největšímu malíři ikon 16. století v Albánii. Dozvíte se také o dějinách a unikátní umělecké výzdobě kostela, ve kterém se nachází toto muzeum. Fakultativně oběd a poté odjezd směrem na město Fier, v jehož blízkosti se nachází nejvýznamnější archeologické centrum země, Apollonia, původně antické město založené již v roce 588 př. n. l. Řeky z Korintu. Přejezd do přístavního města Vlora, prohlídka města, kde byla v roce 1912 vyhlášena nezávislost Albánie od nadvlády Turecka. Ubytování a nocleh v hotelu.
5. den: Llogara, Himara, Palermo, Borsh, nocleh v Sarandě Po snídani odjezd do národního parku Llogara. Jízda autobusem povede krásnou přírodou. Později prohlídka malebné vesnice Himara s ruinami hradeb a starých kostelů, s nádherným výhledem na panenské pláže a krásné vnitrozemí Albánie. Následuje zastávka u bývalé ponorkové základny a prohlídka hradu Ali Pashi Tepelenského poblíž vesnice Qeparo v zátoce Palermo. Další zastávka na občerstvení nebo oběd v restauraci uprostřed překrásných vodopádů ve vesnici Borsh. Odpoledne přejezd do letoviska Saranda, možnost koupání v moři. Ubytování a nocleh v hotelu.
6. den: Butrint, Ksamil, nocleh v Sarandě Po snídani odjezd do nejzachovalejšího antického města v Albánii – Butrintu, který je od roku 1992 zapsán na seznamu kulturního dědictví UNESCO. Jedná se o nejvýznamnější antickou památku na albánském území. Hrad, který pochází z období vlády Ali Paši Tepelenského a odkud je překrásný výhled do okolí i na kanál Vivari, který tuto stranu přirozeně odděluje od pevniny. V parku si prohlédnete řecký amfiteátr, římské termální lázně, byzantskou křtitelnici a katedrálu a v neposlední řadě benátskou věž, která je součástí novodobého opevnění Butrintu. Na vrcholu pak ční hrad, kde je dnes muzeum Po prohlídce antického města následuje zastávka na oběd a odpočinek a možnost koupání v moři ve vesnici Ksamil. Návrat do Sarandy. Ubytování a nocleh v hotelu.
7. den: Saranda, odpočinek a koupání, nocleh v Sarandě Volný den pro odpočinek a koupání na hotelové pláži. Možnost občerstvení v různých tavernách a restauracích poblíž hotelu nebo přímo v hotelové restauraci u pláže. Ubytování a nocleh v hotelu.
8. den: Saranda, transfer na Korfu, odlet do Prahy Dopoledne volno, odpoledne odjezd trajektem zpět na Korfu, transfer na letiště, odlet do Prahy.