Spojené arabské emiráty - perla luxusu

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Spojené arabské emiráty - perla luxusu

Objevte s námi krásu Spojených Arabských Emirátů, které jsou mekkou arabského luxusu a v porovnání s nimi Evropa bledne závistí! Ukážeme vám, co znamená dovolená v Dubaji - mrakodrapy, umělé ostrovy ve tvaru palem, nejluxusnější hotely světa, luxusní obchody, ale také prosluněné pláže s bílým horkým pískem, desítky nádherných mešit, zahalené ženy a pánové v dlouhých bílých košilích s šátkem gutra. Ne nadarmo jsou SAE nazývány rájem na zemi!

Ubytování: hotel

Grand Hotel Sharjah ****, patří mezi nejlepší hotely v emirátu Sharjah, soukromá písčitá pláž (lehátka a slunečníky zdarma), součástí hotelu jsou 3 restaurace, kavárna, bar, venkovní vyhřívaný bazén, tobogán, fitness centrum, tělocvična, sauna, masáže, vířivka, salon krásy, kadeřnické služby

Program zájezdu

1. - 2. den: odlet z Prahy s českým průvodcem do Dubaje, ubytování. Celodenní výlet do DUBAJE, prohlídka města s průvodcem. Po snídani výlet do staré části Dubaje - palác vládnoucího šejka, navštívíme Dubajské muzeum a pevnost Al Fahidi ze 17. stol., historické centrum Bastakia s unikátními větrnými věžemi, pokračujeme k zálivu CREEK, přeplavíme se dřevěnou lodí "Abra" do části Deira, navštívíme největší arabský trh s výběrem zlata, perel i tradičních výrobků a koření.
3. den: pobyt u moře. Fakultativně možnost výletu do "zahradního města" AL AIN, které je zároveň druhým největším městem emirátu Abú Dhabí. Vedle několika středověkých pevností nabízí město i jedinečné prehistorické lokality zapsané na seznamu UNESCO. Návštěva pohřebiště Hafit, archeologického parku Hili či průjezd největší datlovou oázou v zemi, aj.
4. den: největší, nejbohatší a nejoblíbenější emirát ABU DHABI, hlavní město SAE. Projížďka po ostrově Yas, zde se nachází proslulá závodní dráha Marina Yas. Prohlídka Abu Dhabi se všemi nejzajímavějšími místy - nábřeží "CORNICHE" - nejznámější, luxusní 8 km dlouhá ulice na pobřeží, nádherná bílá pevnost, poloostrov Breakwater s fotogenickým pohledem na celé Abu Dhabi a další zajímavosti.
5. den: ráno výlet do vnitrozemí SAE, přes pohoří Hajjar, do oblasti zvané "Východní pobřeží" do emirátu FUJAIRAH, který jako jediný leží na pobřeží Indického oceánu u Omanského zálivu a na rozdíl od ostatních pouštních emirátů je Fujairah výjimečný svým úzkým pobřežním pásem na okraji horského terénu a je plný jedinečných přírodních scenérií. Cestou zastávka na trhu s koberci a ovocem. Podíváme do hlavního města a Muzea arabské kultury se skanzenem. V případě zájmu fakultativně oběd a koupání v Indickém oceánu. Prohlédneme si nejstarší mešitu v BADIYAH, známou jako "Ottoman Mosque", unikátní svým designem čtyř malých kopulí podepřených hlavním centrálním pilířem. Z blízkého kopce vyhlídka na dvě strážní věže a farmy zemědělců s horami v pozadí.
6. den: pobyt u moře, individuální volno, možnost fakult. výletů např: cesta za nákupy do Dubaje, večeře v dubajském hotelu Burj al Arab (nutná rezervace v CK cca měsíc předem), procházky emirátem SHARJAH, popř. návštěva Akvária či Námořního muzea.
7. den: druhá část programu v DUBAJI. Navštívíme všechna nejzajímavější místa moderní Dubaje – centrum Sheikh Zayed Road s nejslavnějšími mrakodrapy, vč. nejvyšší stavby světa – věže Burj Khalifa - možnost vyhlídky ze 124. patra, nádherný panoramatický výhled na celou Dubaj. Zastavíme se na nákupy v největším obchodním centru Mall of the Emirates, zde si můžeme i zalyžovat v největší lyžařské hale Ski Dubai. Podíváme se na uměle vybudované ostrovy ve tvaru palmy a projedeme i jeden z nich – Palm Jumeirah s novým nejluxusnějším hotelem v Dubaji Atlantis. Prohlédneme si symbol města, proslulý sedmi hvězdičkový hotel BURJ AL ARAB z největší dubajské pláže. Projedeme novou rezidenční čtvrť Dubaje DUBAI MARINA se stovkami nejrozmanitějších mrakodrapů. Další zastávkou bude arabský souk MADINAT JUMEIRAH a největší mešita města BLUE MOSQUE. Zastavíme se v nově otevřeném obrovském obchodním domě Dubai Mall s obřím akváriem a ZOO a po setmění absolvujeme projížďku osvětleným městem.
8. den: v časných ranních hodinách transfer na letiště, odlet z Dubaje do Prahy.