Argentina, Chile - Z Buenos Aires do Santiaga de Chile

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: letecky Strava: vlastní

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Argentina, Chile - Z Buenos Aires do Santiaga de Chile

Zveme vás do dvou zemí, které ač na první pohled velmi podobné, jsou každá naprosto jiná. Připomínají dvě temperamentní dvojčata spojená a zároveň nepropustně oddělená masivem nelítostných a kondory obývaných And. Název první země dal do vínku stříbrné bohatství, zatímco název druhé země je tajemný a doposud neodhalený. Pojeďte s námi současně navštívit dvě metropole: Buenos Aires, bránu Jižní Ameriky, kam evropské mořeplavce přivály dobré větry, a Santiago nesoucí světcovo jméno, které i pro tu naši pouť nekonečnou pampou, malebnými vinicemi a majestátní Cordillerou představuje symbolický cíl. Kromě lahodných vín a šťavnatých steaků se nechte v rytmu tanga a cuecy unést bohatou historií a zajímavými osudy nejslavnějších osobností těchto dvou překrásných zemí. Provází Kamil Hanák.

Program zájezdu

1. den: odlet z Prahy do Buenos Aires.
2. den: ráno poznáme památky BUENOS AIRES v symbolickém srdci města na náměstí PLAZA DE MAYO: prezidentský palác CASA ROSADA, CATEDRAL METROPOLITANA, radnice a Národní banka. Vydáme se na okružní procházku k parlamentu PALACIO DEL CONGRESO a pak kolem slavné opery TEATRO COLÓN, synagogy až na náměstí PLAZA SAN MARTÍN s věží TORRE DE LOS INGLESES. Podvečerní procházka po čtvrti SAN TELMO proběhne v království tanga.
3. den: první část dne strávíme v honosné čtvrti RECOLETA plné kaváren a mondénního života. Nejprve projdeme labyrintem hřbitova CEMENTERIO DE RECOLETA, kde se nachází i vyhledávaný hrob Evity, a navštívíme i přilehlý bývalý jezuitský klášter. Odpoledne zasvětíme čtvti PALERMO s mnoha parky a muzey (Museo de Arte Latinoamericano, MUSEO EVITA atd.) a BELGRANO. Den zakončíme v PALERMO SOHO, lokalitě vyhlášené kavárnami a hospůdkami.
4. den: v ranních hodinách se přesuneme do města LA PLATA, kde si prohlédneme největší katedrálu v Latinské Americe a kolem TEATRO ARGENTINO a vládních paláců přejdeme k nejslavnějšímu muzeu v zemi MUSEO DE LA PLATA. V druhé části dne dokončíme prohlídku BUENOS AIRES, případně navštívíme některá z muzeí. Podvečer zasvětíme bohémské čtvrti LA BOCA opět v rytmu tanga v tanečních milongách na vyhlášené pěší třídě EL CAMINITO.
5. den: dopoledne si v poutním městě LUJÁN prohlédneme překrásnou neogotickou katedrálu i rezidenci místokrále v nedalekém muzeálním komplexu. Se životem pampských GAUČŮ se seznámíme v SAN ANTONIU DE ARECO, kde si prohlédneme Museo Gauchesco, místní zlatnictví a jednu z dobytkářských ESTANCIÍ. Na nocleh přejedeme v pozdních hodinách do města LABOULAYE.
6. den: : před polednem dorazíme do provinční metropole SAN LUIS, odkud se po prohlídce centra vydáme do horského střediska POTRERO DE LOS FUNES, kde budeme pokračovat panoramatickou vyhlídkovou cestou s procházkami po pohoří SIERRA DE SAN LUIS.
7. den: v ranních hodinách přejedeme do PARQUE NACIONAL SIERRA DE LAS QUIJADAS a zde se od vykopávek předkolumbovských lokalit vydáme na procházku úžasnými kaňony tvořenými skalními útvray z oranžového pískovce. Cestou na hotel ve městě SAN JUAN se ještě zastavíme v legendární svatyni DIFUNTA CORREA.
8. den: ráno projedeme krajem vína do vinařského střediska MENDOZA, kde kromě hlavních dominant, muzeí a památníku CERRO DE LA GLORIA, navštívíme i jedno z vinařství a neopomeneme ochutnávky lahodného argentinského vína. Na okraji města USPALLATA si prohlédneme historické tavící pece a předkolumbovské petroglyfy kmene MAPUČŮ.
9. den: čeká nás příjemná nenáročná a pohodová túra v PARQUE PROVINCIAL ACONCAGUA. Od návštěvnického centra vyrazíme k jezeru LAGUNA DE HORCONES s nezapomenutenými výhledy na nejvyšší horu Ameriky ACONCAGUA (6.962 m). Odpoledne se ještě zastavíme u přírodního mostu v PUENTE DEL INCA s nedalekými horkými prameny a starými lázněmi.
10. den: čeká nás průjezd dechberoucí andskou krajinou argentinsko-chilského pomezí. Po ránu zamíříme do hraničního sedla k památníku CRISTO REDENTOR ve výšce 3.823 m a první zastávka na chilské straně bude lyžařské středisko PORTILLO na březích úchvatného jezera LAGUNA DEL INCA. V prvním chilském městečku LOS ANDES navštívíme archeologické muzeum i areál kláštera. Na pět noclehů se přesuneme do SANTIAGA DE CHILE.
11. den: prohlídku SANTIAGA DE CHILE zahájíme v srdci města na náměstí PLAZA DE ARMAS (Katedrála, Tribunál, CASA COLORADA a především věhlasné MUSEO CHILENO DE ARTE PRECOLOMBIANO). Pak si prohlédneme prezidentský palác PALACIO DE LA MONEDA a vyhlídkový pahorek CERRO SANTA LUCÍA. Čeká nás ještě románsko-byzantská BASILICA DE LOS SACRAMENTINOS, nádraží ESTACIÓN CENTRAL a muzea v PARQUE QUINTA NORMAL.
12. den: dopoledne navštívíme bývalé hornické městečko SEWELL (UNESCO) připomínající kulisy westernových filmů a v lokalitě EL TENIENTE vejdeme do útrob kdysi největšího dolu na měď na světě. Odpoledne navštívíme ještě historické termální lázně TERMAS DE CAUQUENES a projedeme se v rezervaci RÍO DE LOS CIPRESES s nádhernými říčními kaňony a majestátnými horskými cypřiši.
13. den: hned po snídani na malebné tichomořské pláži navštívíme CASA MUSEO ISLA NEGRA, kdysi sídlo největšího chilského básníka všech dob PABLA NERUDY, a pokloníme se u mistrova hrobu. Zbytek dne ztrávíme prohlídkou historického města VALPARAÍSO (UNESCO) s mnoha lanovkami, bohatou směsicí architektury, pestrou škálou muzeí, ale především světoznámými pouličními nástěnnými malbami ve stylu street art a graffiti.
14. den: poslední den dokončíme procházku po SANTIAGU DE CHILE. Vyjedeme k soše Panny Marie v PARQUE METROPOLITANO DE SANTIAGO s panoramatickou vyhlídkou na chilskou metropoli. Posléze navštívíme další Nerudovu residenci v MUSEO LA CHASCONA a budeme pokračovat podél řeky MAPOCHO až do čtvrti BARRIO VITACURA, epicentra umění, moderní architektury a nevyhledávanějšího krajinářského parku chilské metropole. Naše putování symbolicky zakončíme na večerním představení chilské hudby.
15. den: dopoledne bude volný program v SANTIAGU DE CHILE a v odpoledních hodinách budeme odlétat zpátky do Evropy.
16. den: návrat do Prahy