Chile a Argentina – magické pouště, horké prameny a věčný led

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Chile a Argentina – magické pouště, horké prameny a věčný led

CHILE | ARGENTINA: Santiago – Calama – Valley of the Moon – Laguny Miscanti a Miniques – Salar de Atacama – Gejzír El Tatio – Pukara de Lasana – Valle de Colchaguas – Temuco – Seven Lake Region – San Carlos de Bariloche – Puyuhue – Puerto Montt – Punta Arenas – Torres del Paine NP – O’Higgins
Minimální počet osob: 8

Pořadí navštívených míst může být různé, samozřejmě při zachování programu zájezdu.

Letecká doprava může vést přes USA. K tranzitu via USA je nutný biometrický pas a autorizace ESTA nebo platný pas s vízem do USA.

Program zájezdu

1. den: SANTIAGO DE CHILE* Odlet z Prahy do Santiago de Chile.
2. den: SAN PEDRO DE ATACAMA* Po uvítání na letišti průvodcem America Tours pokračování letu do Calamy, odtud transfer přes pouštní planinu do oázy San Pedro de Atacama.Toto krásné a pro nás velice exotické městečko je bohaté na tradice kultury Atacameno. Ubytování a odpočinek po náročné cestě, aklimatizace na vysokou nadmořskou výšku .
3. den: SAN PEDRO, MOON VALLEY* Dopoledne prohlídka San Pedro,při níž navštívíte muzeum oblasti Atacama a prastarý kostel, a zorientujete se v křivolakých uličkách městečka. Odpoledne navštívíte Valley of the Moon známé svými bizardními skalními formacemi a hrou barev v zapadajícím slunci.
4. den: VULKÁN MISCANTI, SOLAR DE ATACAMA* Celodenní výlet k lagunám Miscanti a Miniques. Cestou můžete obdivovat vyschlou pampu s impozantními vulkány And v pozadí, a od jezer pak ohromující pohled na sopku Miscanti pokrytou sněhem. Navštívíte solná pole Solar de Atacama a u zdejšího jezera shlédnete ptačí kolonie, zejména pak růžové plameňáky.
5. den: GEJZÍRY EL TATIO, CASPANA, CHIU- CHIU* Ještě za hluboké noci odjezd temnými Andami k El Tatio Geyser – nejvýše položenému geotermálnímu poli na světě. Za východu slunce je zde, ve výškách nad 4000 metrů síla gejzírů největší, a pohled na ně nejimpozantnější. Pokračování „větrnou“ cestou pod andskými hřebeny, kde budete mít možnost vidět lišky, lamy alpaky, divoké muly a další místní zvířata. Prohlídka Caspana – sídla více než 800 let staré civilizace, návštěva ruin indiánské pevnosti Pukara de Lasana a známého kostela ve vesnici Chiu Chiu. Závěrem příjezd do Calamy a odlet do Santiaga, transfer a ubytování.
6. den: SANTIAGO DE CHILE* Prohlídka hlavního města Chile. Návštěva Plaza del Armá s historickými vládními budovami a mnoha dalších zajímavých míst.Odpoledne návštěva proslulých vinic v podhůří And a ochutnávka zdejšího vína.
7. den: VALLE DE COLCHAGUAS* Odjezd na jih do údolí Valle de Colchaguas. Prohlídka zdejších rozsáhlých vinic s ochutnávkou místního jedinečného vína. Odpoledne příjezd k mohutným vodopádům Salto del Laja, ubytování.
8. den: TEMUCO,VULKÁN VILLARICA* Příjezd do historického města Temuco. Zastávka na tržišti s možností nákupu výrobků mapuchských indiánů, poté pokračování do města Pucon – brány do oblasti jezer na úpatí impozantního kouřícího vulkánu Villarica. V podvečer za příznivého počasí procházka podél jezera Villarica.
9. den: SEVEN LAKE REGION* Průjezd lesními silnicemi do malebného Seven Lake Region. Krásnou přírodou dojedeme odpoledne do osady Puerto Fuy, odkud přeplujeme lodním trajektem jezero Pirihueico a vstoupíme do Argentiny. V podvečer příjezd do městečka San Martin de los Andes.
10. den: SAN CARLOS DE BARILOCHE* Příjezd do Lake District – území plného jezer pod zasněženými vrcholky And. Prohlídka známého města San Carlos de Bariloche ležícího na břeho ohromného jezera Nahuel Huapi, ubytování a možnost nákupů.
11. den: NP PUYEHUE, VULKÁN OSORNO* Dopoledne průjezd přes Villa Angostura zpět do Chile, návštěva národního parku Puyuhue s jedinečnými výhledy na vulkán Casablanca a jezero Llanquihue. Závěrem dne návštěva jezera Lake of Todos los Santos známého neuvěřitelně tyrkysovou vodou. Zastávka u říčních peřejí tyrkysové barvy pod vulkánem Osorno, poté odjezd do místa ubytování v Puerto Varas.
12. den: PUERTO VARAS - PUNTA ARENAS* Přejezd z Puerto Varas do Puerto Montt a odtud odlet do Punta Arenas – nejjižnějšího města na světě. Odtud po orientační prohlídce města odjezd do Puerto Natales, brány do národních parků Glacier a Torres de Paine.
13. den: PUERTO NATALES, NP O´HIGGINS* Plavba národním parkem O’Higgins. Loď nás poveze podél impozantních vodopádů a kolonií kormoránů k Balmaceda Glacier – řece ledu plující zvolna do moře. Následuje vycházka k hraně ledovce Serrano a poté nás již loď odveze zpět do Puerto Natales se zastávkou na typické patagonské estancii( typický patagonský oběd v ceně).Návrat do hotelu ve večerních hodinách.
14. den: NP TORRES DEL PAINE* Celodenní výlet do národního parku Torres del Paine – jedné z největších atrakcí Jižní Ameriky. Budete obdivovat impozantní hory, modré ledovce, divoké řeky, laguny, patagonskou pampu a nezapomenutelné žulové věže Las Torres. Oživením budou i všudypřítomné lamy guanacos a pštrosi nandu…
15. den: PUNTA ARENAS - PRAHA* Časně ráno transfer na letiště do Punta Arenas a odlet do Prahy via Santiago.
16. den: Přílet do Prahy zájezd ukončí.