Od patagonských ledovců po tropické vodopády

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Od patagonských ledovců po tropické vodopády

16 dnů Argentina, Chile, Uruguay, Brazílie
Buenos Aires - El Calafate - ledovec Perito Moreno - Torres del Paine - Puerto Natales - Vodopády Iguacu - Colonia del Sacramento - NP Nahuel Huapi
Minimální počet 8 osob
Letecká doprava může vést přes USA. K tranzitu via USA je nutný biometrický pas a autorizace ESTA nebo platný pas s vízem USA.
Zájezd může být směřován opačně.

Program zájezdu

1. den: PRAHA – BUENOS AIRES Odlet z Prahy do Buenos Aires /noční let/.
2. den: BUENOS AIRES Po příletu a uvítání průvodcem America Tours následujei prohlídka města zahrnující největší atrakce a pamětihodnosti. Uvidíte nejširší ulici na světě 9. de Julio Avenue slavný Obelisk a Colon Theatre, čtvrti San Telmo a May Square – historické a politické centrum, budovu parlamentu, Casa Rosada, italskou čtvrť La Boca i čtvrť aristokratů Recoleta, kde na místním hřbitově navštívíme i hrob slavné Evity Peronové.
3. den: SAN CARLOS DE BARILOCHE Transfer na letiště a odlet do lázeňského města San Carlos de Bariloche ležícího v podhůří And na březích úchvatného jezera Nahuel Huapi. Po příjezdu orientační vycházka centrem města, ubytování.
4. den: "PLAVBA PŘES ANDY", PUERTO VARAS Dnešní celodenní "plavbu přes Andy" začneme transferem do přístavu Puerto Pańuelo na jezeře Nahuel Huapi. Do nitra hor se dostaneme plavbou moderním katamaránem do přístavu Puerto Blest. Následuje krátký transfer busem a další plavba po jezeře Felix Frias s fantastickým výhledem na ledovci pokrytý štít El Tronador. Po celních formalitách a vstupu do Chile nás autobus odveze přes horský hřeben – se zastávkami na vyhlídkách – do osady Peulla. Pokračovat budeme lodí po jezeře Todos los Santos známého neuvěřitelně tyrkysovou vodou vstříc vulkánu Osorno. V přístavu Petrohue znovu nasedneme do autobusu, který nás doveze do místa ubytování v Puerto Varas. Cestou ještě krátce zastavíme u říčních peřejí tyrkysové barvy pod kouřícím vulkánem Osorno /vstup není v ceně/. Ubytování ve večerních hodinách.
5. den: PUNTA ARENAS, PUERTO NATALES Časně odjezd do Puerto Montt, a odtud odlet do nejjižnějšího města světa Punta Arenas. Po krátké orientační prohlídce centra města odjezd do Puerto Natales, výchozího místa k návštěvě patagonských národních parků. Ubytování ve večerních hodinách.
6. den: NP TORRES DEL PAINE, EL CALAFATE Časně odjezd do národního parku Torres del Paine. Okruh parkem, seznámení s proslulými žulovými věžemi, jezery ve všech odstínech modré a zelené barvy a pozorování všudypřítomných lam guanaco a pštrosů nandu. Večer po překročení hranic Argentiny příjezd do El Calafate,ubytování.
7. den: LEDOVEC PERITO MORENO Celodenní výlet k jedinečnému obrovskému ledovci Perito Moreno /na místě je možnost zakoupit plavbu lodí podél ledovce/, pozorování odlamujících se kusů ledu padajících do jezera. Návrat v odpoledních hodinách a v podvečer orientační prohlídka centrem El Calafate
8. den: EL CALAFATE – BUENOS AIRES Transfer na letiště a odlet do Buenos Aires. Po příletu transfer do hotelu a ubytování, zbytek dne indiv. volno.
9. den: COLONIA DEL SACRAMENTO /Uruguay/ Dnes Vás čeká celodenní výlet katamaranem mohutnou deltou řeky Paraná do uruguayského historického města Colonia del Sacramento, které je jako celek pod ochranou Unesco. Pěší prohlídka pitoreskního starobylého městečka, nákup suvenýrů... Návrat lodí do Buenos Aires ve ve- černích hodinách.
10. den: BUENOS AIRES, TIGRE, TANGO SHOW Dopoledne Vás pozveme na projížďku lodí v malebné spleti říčních ramen delty řeky Paraná v oblasti Tigre. Odpoledne budete mít dostatek času na samostatnou prohlídku centra Buenos Aires a večer Vás pozveme k návštěvě Tango Show /s večeří/, bez které by návštěva tohoto města nebyla kompletní.
11. den: VODOPÁDY IGUACU – ARGENTINA Časně odlet do Iguacu. Prohlídka světoznámých vodopádů situovaných v tropickém pralese. Absolvujete několikakilometrový trail zahrnující nejkrásnější vyhlídky na vodopády z argentinské strany, ubytování ve večerních hodinách.
12. den: VODOPÁDY IGUACU – BRAZÍLIE Dnes Vás čeká prohlídka vodopádů z brazilské strany, která skýtá ucelený přehled o mohutnosti a nádheře vodopádů.Fakultativně Vám nabídneme Macuco Safari – projížďku na tryskovém člunu až pod hřmící stěnu hlavních vodopádů ! V odpoledních hodinách následuje transfer na letiště Iguacu a odlet do Prahy /s přestupy/.
13. den: Přílet do Prahy v odpoledních hodinách