Krásy Nového Zélandu

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: vlastní Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Krásy Nového Zélandu

Program : 01-03. den LETECKY PRAHA – AUCKLAND
Prohlídka "města plachet": přístav, vyhlídková věž, fakultativně některé ze zdejších muzeí.
04-05. den TROPICKÝ NORTHLAND
Nejsevernější bod Nového Zélandu osamělý mys Reinga, kouzelná Zátoka ostrovů se stožárem bez vlajky, slavná pláž Ninety Mile Beach.
06-07. den POLOOSTROV COROMANDEL
Největší stromy jižní polokoule – Kauri; přejezd do oblasti Rotorua.
08-09. den ROTORUA
Oblast gejzírů, horkých pramenů a maorské kultury: prohlídka kmenového centra s maorsko-křesťanským kostelem a slavnostní Marae, možnost koupální v jezeře Rotorua či v teplých pramenech, večer maorská večeře hangi a kulturní večer s ukázkou tradičních zvyků, zpěvů
a tanců; majestátní vodopády Huka, farma na chov krevet, geotermální elektrárna; fakultativně návštěva jeskyní Waitomo se svítícími červy.
10-11. den NP TONGARIRO
Oblasti vulkánů a sjezdovek, možnost fakultativního pěšího výletu mezi sopkami Mt. Ruapehu a Mt. Ngauruhoe; návštěva Tokaanu Hot Springs – lázně a přírodní hangi,přejezd do hlavního města Wellingtonu (prohlídka města, fakultativně muzeum Te Papa).
12-13. den JIŽNÍ OSTROV
Přejezd lodí Cookovou úžinou na Jižní ostrov, stovky zátok v Marlborough Sounds – zde se projdeme populární stezkou Queen Charlotte s vyhlídkami na malebné a fotogenické zátoky.
14-16. den KAIKOURA
Fakultativně pozorování velryb nebo plavání s delfíny či tuleni, unikátní vápencové útesy. Pozorování lvounů a tuleňů. Západní pobřeží – "lívancové skály" v NP Punakaiki, osada zlatokopů Hokitika (továrny na zpracování jadeitu) návštěva kiwihouse (pozorování ptáků kiwi),
ledovce Franz Josef a Fox, zrcadlové jezero Mattheson. Fakultativně při dobré viditelnosti možnost letu vrtulníkem.
17-18. den QUEENSTOWN
Proslulé horské městečko, pěší výlet (s částečnou podporou lanovky) na majestátní vyhlídkovou horu Lommond. Mimo to je zde bohatá nabídka fakultativních programů (např. jízda na tryskových člunech, bungeejumping do 102 m hlubokého kaňonu a mnoho dalších).
19-20. den KOUZELNÝ FJORD MILFORD SOUND
Osmý div světa, zároveň jedno z nejvíce fotografovaných míst na světě, výlet lodí fjordem, po Milford Road do Te Anau, při dobrém počasí výstup na vyhlídku Key Summit.
21-23. den SLOPE POINT
Přes nejjižnější bod Nového Zélandu k Moeraki Boulders (geologický unikát), Oamaru (kolonie tučňáků modrých a žlutookých) a slavné kachlíkové nádraží v Dunedinu, pod nejvyšší horu Nového Zélandu Mt. Cook, jezera Pukaki a Tekapo. Přesun do města Christchurch.
24. den Christchurch
Mj. zajímavé Muzeum Antarktidy, wildlife park, botanická zahrada; odpolední odlet.
25. den Návrat do Prahy

Obecný popis : Z nabídky partnerské CK Adventura.
Pro zájezdy partnerské CK platí Všeobecné smluvní a pojistné podmínky partnerské cestovní kanceláře. Tyto podmínky jsou součástí cestovní smlouvy.