Belgie, Nizozemsko - Amsterdam, Brusel, Bruggy, Antverpy město baroka

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: autokarem Strava: vlastní

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Belgie, Nizozemsko - Amsterdam, Brusel, Bruggy, Antverpy město baroka

Amsterdam, Brusel, kulturní centra Beneluxu se pyšní muzei a galeriemi: Rijksmuseum, Goghmuseum, Královská umělecká muzea i muzeum vědy NEMO Bruggy a Antverpy, skvosty Belgie a vlámského umění se stávají v roce 2018 městy baroka. V Bruggách se pokloníte dílům Jan van Eycka, v Antverpách Paula Rubense, navštívíte výstavu barokních vlámských mistrů a zažijete slavnost " barokní průvod".

Poznámka : CK si vyhrazuje právo drobných přesunů programu vzhledem k počasí, aktuálním otvíracím dobám v muzeích.

Program zájezdu

1. den: odjezd z ČR v podvečerních hodinách, noční přejezd do Belgie.
2. den: PROGRAM od 30.5.: BRUGGY (UNESCO), starobylé město na kanálech, bývalé sídlo burgundských vévodů, náměstí s radnicí, výhledy z věže, BAZILIKA SVATÉ KRVE (nejposvátnější relikvie Evropy, gotický kostel Panny Marie - Michelangelovo sousoší Madony s dítětem), umělecko-historické Gruuthuse Museum či GROENINGE MUSEUM (sbírky vlámských a holandských mistrů) nebo MUSEUM ČOKOLÁDY s ochutnávkou, prodejny s krajkami a s belgickou čokoládou, sladké gaufres de Liege a hospůdky s výběrem belgických piv, pro zájemce projížďka lodí po kanálech. PROGRAM od 26.9.: AMSTERDAM, historické centrum, přístav, květinový trh, exkurze do brusírny diamantů, projížďka lodí po kanálech a muzea: RIJKSMUZEUM (Rembrandt a nizozemské umění), MUZEUM VINCENTA VAN GOGHA, gastronomické speciality, expozice Heineken, moderní architektura, Rembrandtův dům nebo dům Anne Frankové, NEMO (muzeum vědy a techniky), námořní MUZEUM SCHEEPVAARTMUSEUM…, přejezd do Belgie, ANTVERPY, město Paula Rubense, katedrála, cechovní domy, večerní atmosféra, přejezd do ANTVERP.
3. den: ANTVERPY, město Paula Rubense, historické centrum města, KATEDRÁLA PANNY MARIE - jedna z největších evropských katedrál (Rubensovy obrazy), dům malíře P. P. Rubense s ateliérem RUBENSHUIS, umělec zde žil s rodinou a žáky, hlavní tržiště Grote Markt, fontána se sochou kraba a renesanční radnice s výstavnými cechovními domy ze 16. a 17. st., muzeum broušení diamantů, výstava barokních vlámských mistrů v MUSEUM AAN DER STROOM, tradiční vlámské hranolky, slavnosti Barokní průvod na počest P.P. Rubense v ulicích, večerní atmosféra města.
4. den: BRUSEL, "hlavní město Evropy", katedrála, GRANDE-PLACE (UNESCO), jedno z nejhezčích náměstí světa, symboly města (čůrající chlapeček), KRÁLOVSKÁ UMĚLECKÁ MUZEA (Rubens, Cranach, Breugel, Rembrandt), secesní domy Victora Horty (UNESCO), pochoutky gastronomie: belgické pivo (překvapení) a pralinky, fakultativně večeře, odjezd večer.
5. den: návrat do ČR dopoledne.