Peru a Bolívie - Od horských pevností po tropické pralesy

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Peru a Bolívie - Od horských pevností po tropické pralesy

PERU | BOLÍVIE: La Paz – Tihuanaco – jezero Titikaka – Sun Island – Puno – Cuzco – Ollantantaybo – Tambomachay – Machu Picchu – Lima - Iquitos - Amazonie

Minimální počet osob: 8

Letecká doprava může vést přes USA. K tranzitu via USA je nutný biometrický pas a autorizace ESTA nebo platný pas s vízem do USA.

Program zájezdu

1. den: LA PAZ* Odlet z Prahy do La Pazu. Po příletu a uvítání na letišti průvodcem America Tours Vás čeká transfer do hotelu, během kterého dostanete detailní instrukce k pobytu v Bolívii a Peru. Čeká Vás také jeden z nejkrásnějších výhledů z celého zájezdu – pohled z výšky do údolí na zářící noční La Paz se zasněženými velehorskými štíty v pozadí.
2. den: LA PAZ, TIWANAKO* Po snídani krátká prohlídka historického centra města, náměstí Murillo, čarodějnického marketu a posvátného Moon Valley. Ihned poté odjezd k nejdůležitější památce předincké civilizace – ruinám města Tiwanako. Po prohlídce vykopávek a muzea návrat do La Pazu.
3. den: TITIKAKA, OSTROV SLUNCE, PUNO* Časně odjezd k jezeru Titikaka, nejvýše položenému splavnému jezeru světa. Zde se nalodíte na katamaran, kterým absolvujete plavbu na Ostrov Slunce – podle mnohých badatelů kolébku civilizace Inků (oběd v ceně). Po prohlídce muzea Inti Wata a shlédnutí šamanského obřadu budete pokračovat v plavbě do starobylé Copacabany. Zde po vylodění navštívíte velkolepý chrám černé Madony, a po překročení hranice Peru večer dojedete do města Puno na březích Titikaka.
4. den: ALTIPLANO, CUZCO* Celodenní přejezd andskými průsmyky do sídelního města říše Inků Cuzca. Cestou navštívíte několik pitoreskních indiánských vesnic a historických památek: Racci, Pikillacta a Andahuaylillas (oběd v ceně).
5. den: MACHU PICCHU* Časně odjezd úzkorozchodnou železnicí napříč Andami do stanice Aquas Calientes (speciální vyhlídkový vlak Vistadome), odtud silnicí plnou serpentin nad děsivými srázy mikrobusem k branám slavného Machu Picchu. Prohlídka posvátného města Inků (oběd v ceně), poté návrat busem do Aquas Calientes a vlakem zpět do Cuzca.
6. den: CUZCO, LIMA* Dopoledne prohlídka centra historického Cuzca, jeho chrámů a pevností nad městem – Quenquo, Puca Pucara, Tombomachay a Sacsayhuaman. Odpoledne transfer na letiště a odlet do Limy.
7. den: LIMA* Orientační prohlídka centra města – Plaza Mayor, prezidentského paláce, katedrály s ostatky Francisca Pizzara a dalších památek, moderní čtvrti San Ysidro a Miraflores. Odpoledne transfer na letiště a odlet do Iquitosu, města na břehu mohutné Amazonky. Transfer a ubytování
8. den: IQUITOS - MUYUNA LODGE ( plná penze)* Odjezd rychlou motorovou lodí proti proudu Amazonky do pralesní lodge ( 3 hodiny plavby). Po ubytování v bungalovech a obědě Vás čeká krátké pěší seznámení s okolím lodge a výklad místního průvodce o zvířatech, ptactvu a rostlinstvu. Pozorování malých opiček a ptáků, zhlédnutí soumraku nad jezerem Sapote. Po večeři se na kánoích vypravíme pozorovat kajmany.
9. den: AMAZONIE, MUYUNA LODGE ( plná penze) * Výprava na kánoích k Lake Juanachi - jezeru s nepřebernou škálou vodních rostlin, pozorování papoušků, tukanů a dalších ptáků. S trochou štěstí potkáme hejno opiček Titi. Po návratu večer výprava do pralesa na lov tarantulí.
10. den: AMAZONIE, MUYUNA LODGE( plná penze)* Celodenní pěší výlet do pralesa v okolí lodge. Budete pozorovat několik druhů opica ptáků, obdivovat mohutné kmeny stromů ceiba a uvidíte také mnoho druhů pestrobarevných motýlů. Se štěstím můžete zahlédnout i lenochoda. Večer Vás čeká rybářský zážitek - lov dravých ryb - piranhas.
11. den: IQUITOS - LIMA- PRAHA* Po snídani transfer do Iquitosu a odlet do Prahy ( s přestupy)
12. den: Přílet do Prahy* Přílet do Prahy Vás zájezd ukončí ( v případě letu via USA bude přílet do Prahy až následující den)