Bosna a Hercegovina s dobrou partou

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hostel Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Bosna a Hercegovina s dobrou partou

BOSNA A HERCEGOVINA S DOBROU PARTOU

Stravování: snídaně

Na hotelech dostanete snídani, jinak je stravování individuální. Vozit potraviny do Bosny a Hercegoviny je zbytečné, protože tam nejsou dražší než u nás a možnosti nákupu budou často. Stejně tak bude často možné zajít do restaurace na dobré a vcelku levné jídlo.

Ubytování: hostel

Nocujeme ve dvou skromných hotelech ve dvou- až třílůžkových pokojích, 4x v Mostaru a 3x na okraji Sarajeva. K dispozici je ložní prádlo, nepotřebujete tedy spacák. V pěším dosahu hotelů jsou obchody a restaurace. Singl cestovatelé nic nedoplácejí (jsou doobsazeni na pokoj jinými klienty).

Program zájezdu

1. den: odjezd ve večerních hodinách z ČR, noční tranzit přes Maďarsko a chorvatskou východní Slavonii.
2. den: prohlídka JAJCE - vodopád na řece Plivě, ruiny středověkého hradu a opevnění, ubytování na čtyři noci v centru Mostaru.
3. den: metropole Hercegoviny MOSTAR, jehož proslulý Stari most původem ze 16. století (UNESCO) se stal symbolem válečného konfliktu 90. let - mešity, bazary, turecké domky…
4. den: túra v "hercegovské Himaláji" - pohoří PRENJ: ze sedla Rujište přes Bijele Vode na vrchol Prijevorac (1 700 m), alternativně výšlap jen k chatě Bijele Vode (1 450 m).
5. den: malebné městečko POČITELJ (mešita Hadži Aliji, hodinová věž, středověký hrad), úžasné vodopády KRAVICA (koupání), BLAGAJ - silný přírodní pramen Vrelo Bune v sousedství dervišského kláštera a rybích restaurací.
6. den: zastávka v JABLANICI (zřícený most nad útesem připomínající vítězství Titových partyzánů), fakultativní rafting na řece Neretvě nebo koupání u Boračka jezera a městečko Konjic, ubytování na tři noci v SARAJEVU.
7. den: sarajevské Muzeum tunelu, který byl za války jedinou spojnicí obleženého města se světem, výšlap k vodopádu Skakavac ve vápencovém pohoří BUKOVIK.
8. den: túra v pohoří BJELAŠNICA přes muslimské vesničky, kolem bogomilské nekropole, mlýnků a neobvyklého cínového minaretu, posezení a ochutnávání místních specialit v kolibě anebo pro zájemce prodloužení túry na vrchol Saruk (1 726 m).
9. den: výjezd pod vrch TREBEVIĆ a pěšky sestup podél bývalé bobové dráhy (místo konání zimních olympijských her v roce 1984) s krásnými výhledy na Sarajevo, orientální hlavní město Bosny Sarajevo - turecká čtvrť Baščaršija s Gazi Husrevbegovou mešitou, medresou, bazary a karavanseráji, Alej ostřelovačů, Latinský most - místo atentátu na Františka Ferdinanda, noční tranzit.
10. den: návrat do ČR v odpoledních hodinách.