Brazílie - Velký okruh Brazílií ****

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel **** Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Brazílie - Velký okruh Brazílií ****

RIO DE JANEIRO • MANAUS.

Zájezdy do Brazílie jsou zajišťovány pravidelnými linkami leteckých společností a je možno je zajistit i v jakémkoliv jiném termínu dle individuálních požadavku a volných letenek. Odlety jsou z Prahy, v případe zájmu je možno zajistit odlety z Vídně.
V případe individuálního zájezdu jsou průvodcovské služby zajištěny místními průvodci (necestuje český průvodce). V Rio de Janeiru jsou to česky mluvící průvodci, v ostatních místech anglicky, německy nebo jiným světovým jazykem mluvící.
Uvedená cena zájezdu platí pro účast minimálně 2 osob. Ceny fakultativních výletů pro individuální zájezdy upřesníme dle počtu osob.

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy s přestupem v Lisabonu.
2. den: Ráno přílet do Ria, přivítání česky mluvícím průvodcem, transfer do hotelu. Odpočinek, koupání na pláži Copacabana nebo Ipanema.
3. den: Pobyt v Riu, fakultativně polodenní výlet s česky mluvícím průvodcem na Cukrovou homoli - lanovkou na jeden ze symbolů Ria s krásnými výhledy na město, pláže i zátoku. Následně prohlídka centra města. Odpoledne možnost návštěvy sídla firmy Stern s ukázkami zpracování brazilských drahokamů a výroby a prodeje jedinečných šperků (vstup i transfer z hotelu zdarma).
4. den: Pobyt v Riu, fakultativně polodenní výlet s česky mluvící průvodkyní na Corcovado se známou sochou Krista a s jedním z nejkrásnějších pohledů na Rio a dále projížďka pralesem a okolo nejkrásnějších pláží Ria. Odpoledne individuálně možnost návštěvy Botanické zahrady založené již v 19. století císařem Pedrem II. (cca 300Kč/os. včetně taxíku a vstupenky).
5. den: Pobyt v Riu, fakultativně celodenní výlet na tropické ostrovy s nádherným koupáním a bohatým obědem s typickými brazilskými specialitami.
6. den: Odlet z Ria do Manausu, po příletu transfer do hotelu v Manausu a individuálně možnost prohlídky tohoto města nazývaného Paříž Amazonie - přístav, tržnice, divadlo aj. Nocleh v hotelu v Manausu.
7. den: Po snídani odjezd do přístavu a výlet lodí k soutoku řek Rio Negro a Solimoes s unikátním úkazem, kdy obě řeky tečou několik km vedle sebe a jejich vody se nesmíchají. Odpoledne příjezd do hotelu Amazon Village v oblasti deštných pralesů. Ubytování a projížďka v motorových kanoích do povodí Amazonky, prohlídka deštných pralesů z řeky. Večeře v hotelu. Po setmění noční pozorování aligátorů.
8. den: Brzy ráno fakultativně možnost vyjížďky na kanoích s pozorováním východu slunce. Dopoledne trek s místním průvodcem do pralesa a pozorování fauny i flory. Oběd v hotelu a odpoledne vyjížďka na kanoích s návštěvou místní vesnice a rybolovem. Návrat do hotelu a večeře.
9. den: Po snídani odjezd lodí povodím Amazonky zpět do Manausu, transfer z přístavu na letiště. Odpoledne odlet z Manausu do Lisabonu.
10. den: Přílet do Lisabonu a dále do Prahy. Upozornění! Pro návštěvu Amazonie je nutno mít očkování proti žluté zimnici a užívat antimalarika.