Zlatý trojúhelník Brazílie

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Zlatý trojúhelník Brazílie

Tento jedinečný zájezd do Brazílie vás seznámí hned s pěti ráji na zemi. Rájem hudby a karnevalu je temperamentní Rio de Janeiro. Ráj koloniální architektury a pestrobarevného baroka představují půvabná zlatokopecká městečka ve státě Minas Gerais. V hlavním městě Brasília uctíte ráj moderní architektury velikána Oscara Niemeyera a současně dílo brazilského prezidenta českého původu Juscelina Kubitscheka. Sao Paolo představuje ráj labužníků, kosmopolitní rozmanitosti, město mrakodrapů a metropole krásného umění. Posledním rájem, který na této cestě po všech výše uvedených zážitcích poznáte a prožijete, bude ráj tropický. V oblasti pobřežního pásu Litoral Norte mezi městy Sao Paolo a Rio de Janeiro si odpočinete na pohádkových plážích lemovaných deštným pralesem Mata Atlântica i divokým horským masívem Serra do Mar, s výhledem na řadu malebných ostrovů v místech, kde byly založeny první evropské osady. Zájezd provází Kamil Hanák.

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy. Přílet do RIA DE JANEIRO. Ubytování v hotelu a procházka po večerním městě.
2. den: Dopoledne si prohlédneme historické centrum RIA DE JANEIRO (UNESCO): náměstí PRAÇA XV DE NOVEMBRO, chrám NOSSA SENHORA DE CANDELÁRIA, klášter MOSTEIRO DE SAO BENTO, barokní skvost SAO FRANCISCO, ultramoderní CATEDRAL METROPOLITANA či věhlasný akvadukt ARCOS DA LAPA. Pak vyjedeme vlakem na MORRO DO CORCOVADO s monumentální sochou CRISTO REDENTOR (Krista Spasitele) a úchvatnýmy výhledy na město.
3. den: Ráno vyrazíme do horského střediska PETRÓPOLIS, letního sídla brazilských panovníků, kde si prohlédneme slavné paláce (Císařský, Křišťálový, Rio Negro, Quitadinha). Odtud zamíříme do PARQUE NACIONAL DA SERRA DOS ÓRGAOS, kde si vyšlápneme na krátkou procházku na Escalavradu s výhledem na monumentální DEDO DE DEUS (Boží prst). Po krátké zastávce v nedalekém TERESÓPOLIS přejedeme na nocleh do státu MINAS GERAIS.
4. den: Prvním z legendárních zlatokopeckých měst bude TIRADENTES, kde se projdeme po malebných uličkách a pokocháme se barokní krásou katedrály a dalších chrámů. Po zastávce v dalším historickém městečku SAO JOAO DEL REI načerpáme duchovní sílu v poutní bazilice v CONGONHAS (UNESCO) s nejúchvatnější sochařskou výzdobou v Latinské Americe. Odpoledne nás čeká metropole zlatokopectví, půvabné město OURO PRETO (UNESCO).
5. den: V dopoledních hodinách dokončíme prohlídku OURO PRETO a pokračujeme do nejstaršího koloniálního města v Minas Gerais, MARIANA. Kolem jezírka v PAMPULHE na předměstí moderní metropole BELO HORIZONTE, které proslavili starosta města a pozdější prezident Brazílie JUSCELINO KUBITSCHEK i architekt OSCAR NIEMEYER, si prohlédneme slavná díla modernismu CHRÁM SV. FRANTIŠKA Z ASSISI či taneční halu CASA DO BAILE.
6. den: V první části dne nás čeká procházka nádhernou divokou scenérií protknutou mnoha vodopády v PARQUE NACIONAL SERRA DA CIPÓ. Odpoledne se ještě stavíme v posledním barokním skvostu hornické provincie Minas Gerais, v DIAMANTINĚ (UNESCO), kde si kromě několika malebných kostelů prohlédneme také domek, kde se narodil slavný brazilský prezident českého původu JUSCELINO KUBITSCHEK. Nocleh u přehrady v Tres Marias.
7. den: Dopoledne po prohlídce posledního zlatokopského města PARACATU opustíme stát Minas Gerais a přijedeme do hlavního města federace, do moderní futuristické metropole BRASÍLIA (UNESCO).
8. den: Prohlídku fantastické plejády brazilské moderní architektury zahájíme na hlavní ose EIXO MONUMENTAL u památníku PANTEAO DA PÁTRIA. Pokračujeme přes náměstí PRAÇA DOS TRES PODERES (Nejvyšší federální soud, Prezidentský palác, Parlament) kolem METROPOLITNÍ KATEDRÁLY, NÁRODNÍHO MUZEA až divadlu TEATRO NACIONAL. Město si prohlédneme z vyhlídky v TELEVIZNÍ VĚŽI. Přesuneme se ke stadionu ESTÁDIO NACIONAL MANÉ GARRINCHA a prohlídku zakončíme u památníků DOMORODÝCH NÁRODŮ a PREZIDENTA JUSCELINA KUBITSCHEKA.
9. den: V ranních hodinách opustíme futuristickou modernu a ve městě PIRENÓPOLIS se při prohlídce barokních kostelíků, bohatých muzeí a tradičních hospůdek vrátíme o několik staletí zpět do koloniálních dob. Druhým koloniálním klenotem v oblasti je magické turistické městečko CIDADE DE GOIÁS (UNESCO).
10. den: Celodenní přejezd centrální Brazílií do SAO PAULA.
11. den: Čeká nás prohlídka největšího brazilského města SAO PAULO (metropolitní katedrála CATEDRAL DA SÉ, nejstarší chrám ve městě IGREJA DE SAO FRANCISCO DE ASSIS, jezuitské PÁTIO DO COLÉGIO, klášter MOSTEIRO SAO BENTO, opera THEATRO MUNICIPAL) a posléze vyjedeme na panoramatickou vyhlídku z budovy EDIFÍCIO BANESPA, brazilského Empire State Building. Odpoledne si můžeme vybrat jedno z muzeí (PINACOTECA DO ESTADO, MASP či MUSEU ARTE SACRA) v okolí nádraží ESTAÇAO DA LUZ.
12. den: Dopoledne se projdeme po hlavní městské tepně AVENIDA PAULISTA se slavným zámečkem CASA DAS ROSAS a nedalekým PARQUE TRIANON. Přesuneme se k hlavním monumentům parku IBIRAPUERA. Odpoledne zasvětíme jedinečné japonské čtvrti LIBERDADE s MUZEEM JAPONSKÉHO PŘISTĚHOVALECTVÍ a několika buddhistickými chrámy, především TEMPLO BUSSHINJI.
13. den: Ráno navštívíme ITANHAÉM, druhé nejstaršího město v Brazílii s kouzelnými plážemi, malebným skalnatým břehem a ruinami kláštera. Brazílie se zrodila v historicky první evropské osadě SAO VICENTE s památkami připomínajícími první portugalské mořeplavce a osadníky. Přejedeme do SANTOS, které proslavil obchod s kávou, secesní umění , nekonečné písečné pláže, ale především zde působil PELÉ, nejslavnější fotbalista všech dob.
14. den: Po ranní koupeli na pláži TOQUE TOQUE v letovisku MARESIAS si prohlédneme koloniální městečko SAO SEBASTIAO, odkud se odpoledne vydáme na lodní výlet na ostrov ILHABELA s městečkem VILA ILHABELA a několika úchvatnými vodopády v tropické pralese.
15. den: Dopolední prohlídku zahájíme v PARATY, nejslavnějším městečku na brazilském pobřeží, jemuž dominuje bohatá koloniální architektura. Po zastávce v ANGRA DOS REIS na dohled ostrova ILHA GRANDE se vydáme do horské vesničky LÍDICE pojmenované na počest českých Lidic a odsud se malebnou horskou krajinou přesuneme do Ria de Janeiro.
16. den: Ráno se od stadionu MARACANA vydáme k zámečku (NÁRODNÍ MUZEUM) v parku QUINTA DA BOA VISTA. Následuje možnost návštěvy některého z věhlasných muzeí: MUSEU NACIONAL DE BELAS ARTES, MUSEU DE ARTE MODERNA, MUSEU DA REPÚBLICA či MUSEU HISTÓRICO NACIONAL. Odpoledne vyjedeme lanovkou na MORRO DA URCA a na skálu PAO DE AÇÚCAR (Cukrová homole). S Brazílií se rozloučíme relaxací na pláži COPACABANA.
17. - 18. den: Odlet a návrat do Prahy.