To nejlepší z Londýna + GREENWICH (letecky z Prahy)

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

To nejlepší z Londýna + GREENWICH (letecky z Prahy)

Oblíbený eurovíkend s fundovaným průvodcem, během kterého uvidíte to nejlepší z Londýna. Navštívíte královskou observatoř v Greenwichi, nultý poledník i jeden z posledních čajových kliprů na světě Cutty Sark (Královnu moří). Projedete se doubledeckerem a lodí po Temži. Zájezd pro všechny bez rozdílu věku. Poznejte s námi víc než jen Londýn!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel :
Zavazadlo v ceně zájezdu  – cestující má v ceně letenky 2 příruční zavazadla, ta podléhají podmínkám letecké společnosti: 


kabinové   zavazadlo  o max. rozměrech 55 (d) x 40 (v) x 20 (h) cm, hmotnost do 10 kg ( toto zavazadlo nebudete mít s sebou na palubě, ale bude před nástupem do letadla personálem zdarma uloženo do zavazadlového prostoru )

malé   zavazadlo   o max. rozměrech 35 (d) x 20 (v) x 20 (h) cm (toto zavazadlo budete mít s sebou na palubě)

na obě kabinová zavazadla se vztahují podmínky přepravy kabinových zavazadel (omezení tekutin, zákaz ostrých předmětů apod.)


Zavazadlo za příplatek 2 500 Kč / 95 €  – odbavované zavazadlo o max. hmotnosti do 20 kg

NÁŠ TIP:  Pro vaše pohodlí si můžete objednat odbavované zavazadlo. Ale i pouze s kabinovým zavazadlem lze cestovat „nalehko“.

Tyto ceny zavazadel jsou  garantovány při objednání do 30 dnů před uskutečněním zájezdu,  pokud se rozhodnete objednat zavazadlo později, cena se bude odvíjet od aktuálních cen leteckých společností (pro více informací kontaktujte CK).

Vstupné :
Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Museum Madame Tussaud's

Dospělý 1 160 Kč
Dítě 960 Kč

Greenwich - královská observatoř

Dospělý 380 Kč
Dítě 240 Kč
Student 310 Kč
Senior 310 Kč

Cutty Sark - čajový klipr

Dospělý 490 Kč
Dítě 260 Kč
Student 430 Kč
Senior 430 Kč

Kombinovaná vstupenka Greenwich: Královská observatoř + Cutty Sark

Dospělý 720 Kč
Dítě 360 Kč
Student 600 Kč
Senior 600 Kč

The Shard

Dospělý 1 040 Kč
Dítě 880 Kč
Student 840 Kč

Cestovní pojištění :
EASY (35 Kč / den / osoba)
UNIVERSAL + STORNO (60 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

snídaně v hotelu formou bufetu
během dne při prohlídce Londýna bude možné zakoupit jídlo na některé z přestávek v místech s možností občerstvení
poblíž hotelu je možnost navštívit některou z restaurací nebo občerstvení

Ubytování: hotel ***

hotel 3* se snadným přístupem do centra Londýna
na pokojích je k dispozici varná konvice + čaj a káva zdarma (dle typu hotelu)
na pokojích jsou k dispozici ručníky, mýdlo, vysoušeč vlasů (dle typu hotelu)

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy, přílet do Londýna, ubytování na hotelu a program s průvodcem. Odlet z Prahy bude v dopoledních hodinách, po příletu do Londýna se přesuneme zajištěným autobusem do hotelu, kde se ubytujeme.  Po menším odpočinku přejedeme příměstským vlakem nebo metrem do centra   Londýna. Prohlédneme si náměstí Trafalgar Square, na kterém najdeme slavný  Nelsonův sloup , dále uvidíme Piccadilly Circus, Čínskou čtvrť a den můžeme zakončit společnou večeří v  SOHO . Večer návrat na hotel společně nebo individuálně.
2. den: Dnešní den strávíme v centru Londýna, čeká nás část Westminster, Big Ben, Westminster Abbey i Buckingham Palace. V odpoledních hodinách budeme mít možnost navštívit nákupní ulici Oxford Street. Ráno se po snídani přesuneme příměstským vlakem nebo metrem do centra Londýna . Prohlídku začneme v části Westminster, kde se projdeme kolem hlavních atraktivit. Společně navštívíme nábřeží Temže, Whitehall, Horse Guards,   Downing Street, kde se nachází oficiální adresa britského premiéra, Houses of Parliament se známou hodinovou věží Big Ben, Westminster Abbey, sídlo britské královny Buckingham Palace, kde můžeme zhlédnout střídaní stráží. Závěr naší procházky strávíme v okolí královskému parku  St. James's Park , který vytvořil král Jindřich VIII. jako jelení honební revír, a podíváme se i k St. James's Palace, ve kterém v dnešní době sídlí královský soudní dvůr.  Poté navštívíme (pro předem objednané zájemce) světoznámé muzeum voskových figurín   Muzeum Madame Tussaud´s, kde se osobně setkáme tváří v tvář známým osobnostem současnosti i minulosti.   Pro zájemce možnost zajištění vstupenek na muzikál Mamma Mia! (informujte se v CK). V odpoledních hodinách budeme mít možnost také navštívit proslulou nákupní ulici Oxford Street, kde se nachází velká obchodní centra i mnoho malých obchůdků.  V podvečerních hodinách se vrátíme na hotel.
3. den: Dopoledne strávíme na Greenwich, budeme mít možnost prohlédnout si nultý poledník, královskou observatoř či loď Cutty Sark. Odpoledne uvidíme Tower Bridge, Tower of London, katedrálu sv. Pavla i mrakodrap The Shard. Ráno se přesuneme metrem anebo  kabinovou lanovkou  Emirates Airlane  ke čtvrti Greenwich, kde můžeme být doslova jednou nohou na východě a druhou na západě! Kromě nultého poledníku budeme mít možnost prohlédnout si královskou observatoř (pro předem objednané zájemce),   Národní námořnické muzeum  nebo uměleckou sbírku obrazů v Královnině domě  (Queen's House). Předem objednaní zájemci mohou také zhlédnout i jeden z posledních čajových kliprů na světě - loď Cutty Sark, které se ve své době říkalo Královna moří. Pro ty zájemce, kteří budou chtít pouze odpočívat, je greenwichský park ideálním místem k relaxaci s možností zakoupit si kávu a malé občerstvení z pojízdných vozíků. Podíváme se i ke královskému hradu Tower of London a k unikátnímu zvedacímu mostu Tower Bridge. Od Tower of London se svezeme Double Deckerem ke  katedrále svatého Pavla  (St Paul's Cathedral), Shakespearovu divadlu Globe,   Tate Modern Gallery a Millenium Bridge. Navštívíme také největší mrakodrap ve Velké Británii  The Shard  (pro předem objednané zájemce). Ve večerních hodinách se společně nebo individuálně vrátíme na hotel. 
4. den: V dopoledních nebo odpoledních hodinách se objednaným transferem přesuneme od hotelu na letiště.  Přílet do Prahy  bude v odpoledních či večerních hodinách dle časů leteckých společností.