To nejlepší z Londýna + HARRY POTTER (letecky z Pardubic)

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

To nejlepší z Londýna + HARRY POTTER (letecky z Pardubic)

Oblíbený eurovíkend s fundovaným průvodcem, během kterého uvidíte to nejlepší z Londýna a lokality, kde se natáčel dnes již kultovní Harry Potter. Navštívíte studia Warner Bros. s expozicí The Making of Harry Potter, místo vzniku filmu. Projedete se lodí po Temži, doubledeckerem nebo na London Eye. Ponořte se do kouzelného světa Harryho Pottera a zažijte filmový Londýn!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

London Eye

Dospělý 970 Kč
Dítě 790 Kč

Museum Madame Tussaud's

Dospělý 1 160 Kč
Dítě 960 Kč

Tower of London

Dospělý 1 000 Kč
Dítě 480 Kč
Student 760 Kč
Senior 760 Kč

Studia Warner Bros.

Dospělý 1 670 Kč
Dítě 1 360 Kč

Cestovní pojištění: EASY (35 Kč / den / osoba)
UNIVERSAL + STORNO (98 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

snídaně v hotelu formou bufetu
během dne při prohlídce Londýna bude možné zakoupit jídlo na některé z přestávek v místech s možností občerstvení
poblíž hotelu je možnost navštívit některou z restaurací nebo občerstvení

Ubytování: hotel ***

3* hotel se snadným přístupem do centra Londýna
na pokojích je k dispozici varná konvice + čaj a káva zdarma (dle typu hotelu)
na pokojích jsou k dispozici ručníky, mýdlo a vysoušeč vlasů (dle typu hotelu)

Program zájezdu

1. den: Odlet z Pardubic bude v odpoledních či večerních hodinách, po příletu do Londýna se přesuneme zajištěným autobusem do hotelu, kde se ubytujeme.
2. den: Po snídani se dopravíme příměstským vlakem nebo metrem do centra Londýna. Prohlídku začneme v části Westminster: uvidíme Lambeth Bridge (proháněl se po něm Harry v doubledeckeru) a hlavní atraktivity – Houses of Parliament, Big Ben, Westminster Abbey a Buckingham Palace. Na třídě Whitehall zhlédneme sídlo britského premiéra Downing Street, Horse Guards a Scotland Yard (ve filmu Ministerstvo kouzel). Prohlédneme si náměstí Trafalgar Square, na kterém najdeme slavný  Nelsonův sloup , dále uvidíme Piccadilly Circus a Čínskou čtvrť. Poté půjdeme pěšky po Leicester Square (kino Odeon, kde byly uváděny premiéry jednotlivých dílů). Následovat bude přejezd ke katedrále svatého Pavla, kde uvidíme i Millenium Bridge (zničili jej Smrtijedi) a galerii moderního umění Tate Modern. Pro zájemce návštěva Muzea Madame Tussaud – možnost zajištění vstupenek předem.  Ve večerních hodinách se společně nebo individuálně vrátíme na hotel.
3. den: Ráno přejedeme (s předem objednanými zájemci) do Studia Warner Bros., kde vznikl Harry Potter. Uvidíte zde zázemí natáčení, modely a nadpřirozené bytosti, které se ve filmech objevily. Čeká nás také procházka kolem královského hradu   Tower of London, jehož součástí bylo vězení. Byla zde dokonce vězněna i samotná královna Alžběta I., kterou nechala zavřít její starší sestra Marie. Dnes slouží jako pokladnice a místo, kde jsou uloženy anglické korunovační klenoty. Po prohlídce hradu se vydáme k slavnému zvedacímu mostu Tower Bridge. Poté se přesuneme metrem k vyhlídkovému kolu London Eye (pro předem objednané zájemce možnost vyhlídkové jízdy). Během programu se projedeme dvoupatrovým londýnským autobusem doubledecker. V podvečerních hodinách se vrátíme na hotel společně nebo individuálně.
4. den: V dopoledních nebo odpoledních hodinách se objednaným transferem přesuneme od hotelu na letiště.  Přílet do Pardubic  bude v odpoledních či večerních hodinách dle časů leteckých společností.Ráno se vydáme metrem nebo příměstským vlakem do centra Londýna.