Velká Británie - Jižní Anglií do Cornwallu až na konec země na kole

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Velká Británie - Jižní Anglií do Cornwallu až na konec země na kole

Čeká Vás 300 až 500 km dlouhá cyklotrasa nejkrásnějšími partiemi jižní Anglie. Anglii projedeme jen"nalehko" s jednodenní výbavou a autobus nám převeze zavazadla do dalšího hotelu. Trasy jsou vedeny po značených stezkách, bývalých železničních tratích, vojenských cestách i po nefrekventovaných asfaltových silničkách. V některých částech naší etapy se však nevyhneme státní silnici. Nezoufejte, záhy zjistíte, že britští řidiči jsou daleko ohleduplnější, což učiní naše putování jednodušším. Jižní Anglii projedeme volnou krajinou a dostaneme se i do míst, která nejsou až tak turisticky známá. Cestou tam navštívíme krásný ostrov Isle of Wight a využijeme jeho cyklotrasy a silničky. Při našem putování jižní Anglií nás čekají trasy po malebném pobřeží Dorsetu a Cornwallu s jedinečnými přírodními scenériemi. Odlišnou krajinou, pustými vřesovišti, pojedeme v přírodním parku Dartmoor. Už nezaslechneme kornštinu, ale dojedeme k prehistorickým stavbám Cornwallu, uvidíme středověké katedrály. Land‘s End neboli konec země leží na nejzápadnějším cípu Anglie. Na zpáteční cestě pojedeme podél řeky Temže a prohlédneme si univerzitní Oxford.konec země leží na nejzápadnějším cípu Anglie. Na zpáteční cestě pojedeme podél řeky Temže a prohlédneme si univerzitní Oxford. Provází L. Martinek.

Stravování: snídaně

snídaně

Ubytování: hotel

8x nocleh v 2lůžkových pokojích se snídaní v hotelech.

Program zájezdu

1. den: ráno odjezd z ČR, přejezd přes Německo, Belgii, Francii.
2. den: nočním trajektem do Anglie. Přejezd do přístavu LYMINGTON, odjezd trajektem, na kole celodenní výlet po krásném ostrově ISLE OF WIGHT ležícím při jižním pobřeží Anglie, který je známý přírodními krásami a prázdninovými letovisky. Uvidíme barevné útesy v ALUM BAY, skaliska v moři THE NEEDLES, vesničky s domy s doškovými střechami jako z filmového Hobita, možnost dojezdu až do hlavního města ostrova NEWPORT. Z přístavu Yarmouth zpět na pevninu. Odjezd do místa ubytování. (Trasy po ostrově 40 až 55 km)
3. den: snídaně, přejezd na start trasy (Wareham). Na kole po jedinečném jurském pobřeží Dorsetu (50 km s možností kratší varianty 35 km, převýšení cca 400 m). Z Warehamu přes Corfe Castle do West Lulworth (přes Swanage vede varianta 50 km). Z West Lulworth pěšky (na kole nelze) do LULWORTH COVE (UNESCO), STAIR HOLE a DURDLE DOOR (přírodní vápencová skalní brána v moři). Přejezd do místa ubytování.
4. den: snídaně, přejezd na start trasy. Na kole z KINGSBRIDGE do DARTMOUTH. Podél KINGSBRIDGE ESTUARY na pobřeží s dlouhými plážemi u zátoky START BAY. Přes Dartmouth Castle ležící u ústí řeky dojedeme do přístavního městečka DARTMOUTH. Prohlídka nádherné katedrály v EXETERU a zastavení u hospůdky, kde sedával pirát a mořeplavec sir Francis Drake. Ubytování. (základní trasa 40 km).
5. den: snídaně, odjezd do přírodního parku DARTMOOR, krajiny psa baskervillského. Na kole pustou krajinou s občasnými kamennými formacemi, kde se volně pohybují poníci. Z PRINCETOWN se slavným vězením přes TWO BRIDGES se zastávkou u kamenného mostu do DARTMEET, kde pramení řeka DART. Dále do městečka ASHBURTON a po cyklotrase k opatství BUCKFAST ABBEY. Možnost prodloužení trasy, okruh kolem PRINCETOWN po bývalé Princetown Railway. Odjezd zpět do místa ubytování. (trasy 35 a 50 km).
6. den: snídaně, odjezd na malebné pobřeží CORNWALLU. Prohlídka Artušova hradu nad mořem v TINTAGELU a Merlinovy jeskyně. Ochutnáme místní specialitu Cornish pasties. Na kole po severozápadním Cornwallu s krásným pobřežím a plážemi. BOSCASTLE – CRACKINGTON HAVEN. Přejezd do místa ubytování (jednodušší turistický hotel), večeře. (kratší okruh 35 km, delší okruh 50 km).
7. den: snídaně, výlet až na samý konec země, na nejzápadnější cíp Anglie LAND‘S END. Pobřežní útesy s rozkvetlými vřesovišti. Přejezd na start do městečka Penzance, odtud do vesnice Lamorna. V krásné zátoce PORTCURNO možnost koupání. Vesnické kostelíky, cornwallské kříže, svaté prameny. Na západ do LAND´S END. Přejezd autobusem zpět do místa ubytování. (35 kratší varianta s cílem v LAND‘S END a 50 km delší trasa s návratem do Penzance).
8. den: snídaně, přejezd na start okruhu v MARAZION. Výhled na ST. MICHAEL‘S MOUNT. Za odlivu dorazíme pěšky na tento ostrůvek s bývalým opatstvím. Prohlídka hradu a zahrad. Z Marazion okruh na kole přes St.Earth, HAYLE, CAMBORNE zpět do MARAZION. Přejezd na východ, zastávka u hostince Jamaica Inn v BODMIN MOOR, pokračování v cestě k východu, ubytování (varianty 45 a 30 km).
9. den: snídaně, přejezd na start do CONGRESBURY. Po bývalé Strawberry Line až do městečka CHEDDAR. Dále výšlap přírodně zajímavou soutěskou CHEDDAR GORGE. Poté po cyklotrase West Country Way do města WELLS s katedrálou. Zakončení v mýty opředeném GLASTONBURY s možností výstupu ke Glastonbury Tor. Ubytování. (50 km, 400 m převýšení).
10. den: snídaně, přejezd do OXFORDU. Na kole podél a v okolí řeky Thames/Isis a univerzitního města OXFORD (varianty 25 až 45 km), vyhlídka z normanské věže Carfax Tower, procházka centrem města. Možnost nákupu upomínkových předmětů. Odjezd do přístavu Dover. Nočním trajektem do Francie.
11. den: cesta zpět do ČR.