Velká Británie, Skotsko - Nejkrásnější místa Skotska pěšky - hostel

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hostel Doprava: autokarem Strava: vlastní

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Velká Británie, Skotsko - Nejkrásnější místa Skotska pěšky - hostel

Skotsko, zemi úžasných přírodních krás, vám chceme nabídnout v podobě, která je oceňována u našich zájezdů s pěší turistikou - co nejméně času v autobuse, co nejvíce času ve volné krajině. Z našich pěších zájezdů na dálkových trasách West Highland Way a Great Glen Way jsme vybrali ty nejhezčí úseky na Skotské vysočině a pohoří Cuillin Mountains na ostrově Skye patří k nejkrásnějším v Británii. Túry jsou doplněny procházkami parky u malebných zřícenin Fountains Abbey či hradu Blai Castle. Výstup na nejvyšší horu Británie Ben Nevis, prohlídka palírny pravé skotské whisky s ochutnávkou, výhled na jezero Loch Ness či prohlídka hlavního města Edinburgh patří k nezbytným položkám zájezdů do Skotska. Cestou tam si navíc prohlédneme perlu Flander Bruggy a cestou zpět Londýn.

Stravování: vlastní

bez stravy, možnost dokoupení polopenze.

Ubytování: hostel

7x ubytování v hostelu, chatičkách nebo turistických ubytovnách ve vícelůžkových pokojích, 1x v 4lůžkové kajutě.

Program zájezdu

1. den: odjezd z ČR v odpoledních hodinách, noční přesun do Brugg.
2. den: prohlídka historického centra BRUGG pěšky a po vodě, noční plavba trajektem do Anglie, odpočinek na lodi (4lůžkové kajuty).
3. den: přejezd na sever, krátká prohlídka "hlavního města severní Anglie" YORKU (procházka po hradbách, pro zájemce prohlídka velechrámu - Minsteru), prohlídka nádherných ruin opatství FOUNTAINS ABBEY, procházka krásným parkem, cesta na sever, ubytování v pozdních večerních hodinách (2 noci na stejném místě).
4. den: po snídani pěší túra po první části dálkové trasy WEST HIGHLAND WAY z Drymen, přes vrcholek Conic Hill, do Balmahy s překrásným výhledem na jezero LOCH LOMOND a jeho ostrovy (délka trasy 12 km, převýšení 270 m), odpoledne zastávka s prohlídkou jedinečné palírny skotské whisky GLENGOYNE.
5. den: přejezd podél jezera LOCH LOMOND, rašelinišť RANNOCH MOOR, pěší túra po druhé části dálkové trasy WEST HIGHLAND WAY od hotelu Kinghouse pustinami k Telfordovu mostu v BRIDGE OF ORCHY (délka 18 km, převýšení 250 m), přejezd přes skotské údolí GLENCOE se zastávkou u vodopádů. Odjezd na ubytování (4 noci na stejném místě).
6. den: přejezd do FORT WILLIAM, za příznivého počasí výstup na nejvyšší horu Británie BEN NEVIS (1 343 m, délka trasy 19 km), návrat na ubytování.
7. den:
8. den: po snídani odjezd na kouzelný ostrov SKYE, zastávky na zajímavých místech, túra v nejhezčím pohoří v Británii CUILLIN MOUNTAINS (délka 20 km, převýšení 450 m), odjezd z ostrova, zpět na ubytování (příjezd v pozdních večerních hodinách).
9. den: odjezd do "hl. města severu" INVERNESS, možnost nákupů suvenýrů, prohlídka hradu BLAIR CASTLE, jehož vévoda drží jedinou soukromou armádu v Británii, procházka zahradou a parkem s lesními velikány, krátká prohlídka nejmenšího katedrálního města DUNKELD, přejezd na ubytování.
10. den: zahájíme prohlídku hlavního města Skotska EDINBURGH výstupem k Artušovu křeslu s panoramatickým pohledem na město. Pro zájemce možná návštěva hradu Edinburgh Castle, Královské Míle, královského paláce Holyroodhouse, Calton Hill, ZOO, muzea, galerie, botanická zahrada, muzeum Země, Skotský parlament aj., ostatní odpočinek v některé z kaváren či hospůdek, noční přejezd do Londýna.
11. - 12. den: příjezd ráno do centra LONDÝNA, odpočinek a individuální program, večer odjezd trajektem do Francie, noční přejezd přes Německo do ČR, příjezd v odpoledních hodinách.