Velká Británie - Z Dorsetu přes Cornwall až na konec světa - letecky

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Velká Británie - Z Dorsetu přes Cornwall až na konec světa - letecky

Tentokrát půjdeme nejkrásnějšími partiemi pobřeží západního cípu ostrova a přes vnitrozemí, abychom opět dosáhli moře. Při našem putování jižní Anglií nás čekají túry po malebném pobřeží Dorsetu a Cornwallu s jedinečnými přírodními scenériemi. Odlišnou krajinou, pustými vřesovišti, půjdeme v přírodním parku Dartmoor. Zákruty řeky Dart proplujeme lodí z Totnes s Brutovým kamenem do rušného přístavu Dartmouth. Už nezaslechneme kornštinu, ale dojdeme k prehistorickým stavbám Cornwallu, uvidíme opuštěné těžní věže i středověké katedrály. Land’s End, konec země v názvu našeho zájezdu, leží na nejzápadnějším cípu Anglie.

Stravování: snídaně

snídaně, možnost přikoupení večeří.

Ubytování: hotel

8x nocleh v 2lůžkových pokojích se snídaní v hotelech.

Program zájezdu

1. den: odlet z ČR do Anglie, transfer na ubytování, spojení s autokarovou skupinou.
2. den:
3. den:
4. den: snídaně, odjezd do přírodního parku DARTMOOR, krajiny psa baskervillského. Túra pustou krajinou s občasnými kamennými formacemi s východištěm v PRINCETOWN se slavným vězením (16 km). V parku uvidíme volně se pohybující poníky. Zastávka u kamenného mostu v POSTBRIDGE. Odjezd do místa ubytování.
5. den: snídaně, odjezd na malebné pobřeží CORNWALLU. Prohlídka rozlehlého Artušova hradu nad mořem v TINTAGELU a Merlinovy jeskyně, možnost koupání. Ochutnáme místní specialitu Cornish pasties. Túra po členitém skalnatém pobřeží mj. ke starobylému labyrintu, který je vytesán na skále (11 km). Nádherné výhledy, možnost koupání, individuální prohlídka staré pošty, muzea, návštěva hřbitova, galerií, nákup upomínkových předmětů. Ubytování.
6. den: snídaně, výlet až na samý konec země, na nejzápadnější cíp Anglie LAND’S END. Túra po pobřeží s rozkvetlými vřesovišti a podél útesů, kde možná zahlédneme i tuleně. Vycházíme z krásné zátoky PORTCURNO, možnost koupání na písčité pláži, návštěva nejoriginálnějšího divadla pod širým nebem Minack Theatre.(10 km). Ubytování.
7. den: snídaně. Výhled na ST. MICHAEL’S MOUNT. Podle odlivu dorazíme pěšky nebo loďkou na tento romantický ostrůvek s bývalým opatstvím. Prohlídka hradu a nádherné zahrady. Průjezd kolem pozůstatků věží na těžbu a zpracování rud v okolí ST. JUST. Prehistorické stavby Cornwallu, např. dolmen LANYON QUIT a kámen s dírou MEN-AN-TOL (okruh 6 km). Zastávka u hostince Jamaica Inn v BODMIN MOOR, kde psala jedna z nejslavnějších spisovatelek 20. století Daphne du Maurier. Ubytování.
8. den:
9. den: snídaně, transfer na letiště, odlet do ČR.