Malajsie, Singapur, Brunej, Vietnam, Hongkong, Macao, Tchajwan, Kambodža, Thajsko - Metropole a turistické atrakce jihovýchodní Asie

Navštivte s námi během jednoho zájezdu devět úžasných asijských zemí. Dokázali jsme spojit nespojitelné! Nabízíme vám putování po osmi úžasných metropolích a jejich přilehlých turistických atrakcích. Devátou zemi zastupuje Kambodža se svým rozsáhlým územím bývalé khmérské říše, Angkorem. Mezi jednotlivými zeměmi se budeme pohodlně přemísťovat letecky a jednou lodí (mezi Hongkongem a Macau). Zájezd lze ukončit i dříve na přání klienta. Provází Marek Bejr. Poznámka: vzhledem k náročné přípravě si CK vyhrazuje právo změny programu či počtu noclehů v destinacích. Je nutné se na zájezd přihlásit s dostatečným předstihem kvůli zajištění letenek. Celý popis

Malajsie, Singapur, Brunej, Vietnam, Hongkong, Macao, Tchajwan, Kambodža, Thajsko - Metropole a turistické atrakce jihovýchodní Asie

Termíny a ceny

27.07. - 18.08.2024 sobota - neděle
snídaně letecky (Praha)
139 990 Kč
cena za 23 dní (22 nocí)

Informace o cenách

Cena zahrnuje

  • letecká doprava dle programu vč. let. tax a poplatků, místní doprava v rámci programu (autobus, metro, minivany), lodní přeprava mezi Hongkongem a Macau, ubytování po celou dobu programu ve 2lůžkových pokojích v turistických hotelech a penzionech, 1x na lodi v zátoce Ha Long, snídaně po celou dobu programu, 2x oběd a 1x večeře na lodi v zátoce Ha Long, 1x thajská večeře v Bangkoku, představení vodních loutek v Hanoji, vstupné do tunelů Cu Chi u Saigonu, zubačka na Victoria Peak (Hongkong), gondola na čajové plantáže (Taipei), loďka po řece Chao Phraya (Bangkok), vedoucí zájezdu, místní průvodce dle potřeby, informační materiály

Cena nezahrnuje

  • bakšišné, ostatní strava a vstupné (mimo uvedené v Cena zahrnuje) a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • 1lůžkový pokoj 18 000 Kč, vstupenka na Petronas Towers 650 Kč, kambodžské vízum 1 100 Kč, vietnamské vízum 800 Kč, pojištění léčebných výloh v zahraničí vč. storna zájezdu do 35 000 Kč za 2 300 Kč, do 85 000 Kč za 3 050 Kč

    • Pobytové zájezdy
    • Exotika

Popis zájezdu

Malajsie, Singapur, Brunej, Vietnam, Hongkong, Macao, Tchajwan, Kambodža, Thajsko - Metropole a turistické atrakce jihovýchodní Asie

Navštivte s námi během jednoho zájezdu devět úžasných asijských zemí. Dokázali jsme spojit nespojitelné! Nabízíme vám putování po osmi úžasných metropolích a jejich přilehlých turistických atrakcích. Devátou zemi zastupuje Kambodža se svým rozsáhlým územím bývalé khmérské říše, Angkorem. Mezi jednotlivými zeměmi se budeme pohodlně přemísťovat letecky a jednou lodí (mezi Hongkongem a Macau). Zájezd lze ukončit i dříve na přání klienta. Provází Marek Bejr.

Poznámka: vzhledem k náročné přípravě si CK vyhrazuje právo změny programu či počtu noclehů v destinacích. Je nutné se na zájezd přihlásit s dostatečným předstihem kvůli zajištění letenek.

Program zájezdu

1. den: odlet z Prahy do Malajsie.
2. den: přílet do KUALA LUMPUR, přesun na ubytování nedaleko centra metropole, kde se mísí čínská, indická a malajská kultura. Večerní prohlídka městského jádra s možností ochutnávky gurmánských specialit výběrem z lahodného spektra kuchyní této země. Noční život v KL, možnost návštěvy proslulého Skybaru s bazénem a úžasným výhledem na celé město.
3. den: po snídani odjedeme jen kousíček od centra města, abychom se dostali do BATU CAVES, komplexu tří jeskynních hinduistických svatyní, kde si budeme připadat jako v jiném světě, konkrétně v Indii. Kolem nás se budou hemžit ženy v barevných sárí ověnčené náhrdelníky z pestrobarevných květin, z každé svatyně uslyšíme zpěv manter a ucítíme vůni santalového dřeva. K největší jeskyni nás po 272 schodech doprovodí opice a netopýři, a u jejího vchodu budeme obdivovat obrovskou zlatou sochu Murgy (nejvyšší socha Murgy na světě). Po návratu do KL ještě navštívíme nejstarší mešitu ve městě MASJID JAMEK, hlavní tržiště, budovu Nejvyššího soudu a s městem se rozloučíme z vrchu, z věže MENARA KL (421 m) nebo z proslulých věží PETRONAS TOWERS (452 m), které zaujímají pozici 9. nejvyšší stavby na světě.
4. den: odlet do nejčistšího města světa, které je zároveň samostatným, koloniálním státem - SINGAPUR. Prohlídku začneme procházkou podél řeky Singapur, dostaneme se k městskému symbolu, k chrlící soše MERLIONA (hlava lva a tělo ryby). Od tohoto symbolu byl odvozen název města Singapur. Odsud se nám naskytne překrásný výhled na zátoku MARINA BAY, která je džunglí mrakodrapů a luxusních hotelů. Přes výstavní síť ESPLANADE, jejíž střecha připomíná oko hmyzu, dojdeme až k obřímu ruskému kolu SINGAPORE FLYER, kterým se můžete dostat do výšky až 165 m a prohlédnout si z ptačí perspektivy celé město. Odtud je to jen kousek do zahrady kovových stromů s barevnými ocelovými konstrukcemi GARDENS BY THE BAY. Večer se přeneseme do úplně jiného světa, do MALÉ INDIE, kde nás oslní rušný hinduistický chrám SRI VEERAMAKALIAMMAN zasvěcený bohyni Kálí, ale jen kousek odtud můžete obdivovat naopak buddhistický chrám SAKAYA MUNI BUDDHA GAYA neboli Chrám 1000 světel s obrovskou sochou Buddhy o hmotnosti 300 tun.
5. den: dnes se vydáme z centra Singapuru na ostrov SENTOSA, kam se necháme přepravit velkolepou lanovkou z vrcholu MT. FABER. Na ostrově se rozprostírá několik pláží zastíněných kokosovými palmami, my navštívíme pláž Palawan. V případě zájmu se můžete nechat přenést do filmového světa ve studiích Universal. Vrátíme se zpět na pevninu a ocitneme se v ČÍNSKÉ ČTVRTI, kulturním srdci Singapuru, s dominantou, kterou je CHRÁM BUDDHOVA ZUBU zahalený v dýmu vonných tyčinek.
6. den: odlet do legendárního centra sultánů, do BRUNEJE ležícího na bornejském i kalimantanském pobřeží. Tento miniaturní národ chrání svou moderní suverenitu i svého sultána. Přiletíme do metropole BANDAR SERI BEGAWAN a přestože se jedná o ropnou perlu, nečekejte město ve stylu Dubaje, nýbrž poklidnou, skromnou směsici ulic. O brunejských sultánech se více dozvíme v ROYAL REGALIA MUZEU a při procházce kolem věže s hodinami narazíme na krásnou MEŠITU OMARA ALÍHO SAIFUDDIENA.
7. den: dnes nás čeká návštěva světově největší vodní vesnice na pilotách - KAMPONG AYER, kde žije asi 20 000 obyvatel. Nad řekou Sangai Brunei se rozpíná Brunejské muzeum se zajímavou Galerií ropy a zemního plynů, kde vás podrobně seznámí s procesem těžby černého zlata, a v KRÁLOVSKÉM MUZEU se naopak seznámíte s několika slavnými sultány.
8. - 9. den: odlet do SAIGONU (HO CHI MINHOVA MĚSTA), prohlídka centrální části rušného SAIGONU - Muzeum válečného dědictví, tržnice Ben Thanh, PAGODA NEFRITOVÉHO CÍSAŘE z jemně vyřezávaného dřeva zahalená v kouři kadidla, vyhlídka z terasy Saigon Skydeck (178 m), Palác sjednocení, Ho Chi Minhovo muzeum atd. Večer možnost návštěvy místního výčepního baru bai hoi nebo ochutnávka vietnamské kuchyně za doprovodu tradiční lidové hudby a za zvuků všudypřítomných motorek. Vydáme se rovně do vesnice CU CHI, která byla v době vietnamsko-americké války útočištěm bojovníků Vietkongu, kteří si zde vybudovali legendární tunely na ochranu proti Američanům. Projdeme se částí podzimních chodeb, abychom se částečně přenesli do dob kruté války.
10. den: odlet do rušného hlavního města Vietnamu HANOJE. Většina památek je kompaktně poskládána ve čtvrti Ba Dinh, které dominuje HO ČI MINHOVO MAUZELEUM A MUZEUM včetně domu, ve kterém žil. Strýčka Ho opustíme a vydáme se k PREZIDENTSKÉMU PALÁCI, který si prohlédneme při procházce palácovými zahradami. Významným symbolem města je rovněž PAGODA JEDNOHO SLOUPU s obřím stromem bo, pod nímž se Buddhovi dostalo osvícení, nebo nejuctívanější hanojských chrámový komplex CHRÁM LITERATURY, do kterého se vstupuje dvoustupňovou branou Van Mieu.
11. den: opustíme Hanoj a podél Rudé řeky pojedeme kolem rýžových políček až k zátoce HA LONG BAY, kde se vydáme za neopakovatelným zážitkem v podobně plavby mezi smaragdovými vápencovými stěnami v zátoce HA LONG BAY. Prohlédneme si úchvatné jeskyně a budeme proplouvat mezi několika z asi 3 000 ostrovů. Večer si užijeme romantické výhledy na zátoku u večeře a dobrého drinku.
12. den: připlujeme zpět na pevninu a vrátíme se do Hanoje, kde dokončíme naši prohlídku. Nesmíme zapomenout na koloniální domky ve Francouzské čtvrti, které dominuje budova OPERY, jež je skvělou ukázkou pařížské architektury. Večer se projdeme po úchvatném mostě Huc na jezeře HOAN KIEM, který je postaven z červeně lakovaného dřeva, a krásný den zakončíme představením vodních loutek.
13. - 14. den: odlet do HONGKONGU, centra byznysu, ale zároveň pokladnice tradiční čínské kultury. Užijeme si projížďku dvoupodlažní tramvají, nákupy i vyhlídky na moderní panorama této metropole, kterému dominují nejvyšší stavby IFC2 nebo HSBC. V kopcích nad přístavem leží čtvrť BONHAM STRAND, centrum čínské komunity, kde si můžete nakoupit různé čaje, bylinky nebo ženšenový kořen. V této tradiční čtvrtí objevíme několik chrámů, jeden z nejkrásnějších je chrám MAN MO s velkými vonnými spirálami visícími ze stropu. Zubačkou vyjedeme až na vrchol hory VICTORIA PEAK. Již samotná jízda je zajímavá, budete shlížet na všudypřítomné džunky a křídlové lodě pod vámi. Pro zájemce návštěva hongkongské zoo a botanické zahrady. Na sousedním poloostrově KOWLOON navštívíme kvetoucí taoistický, buddhistický a konfuciánský chrám WONG TAI SIN a užijeme si nákupy na nočním trhu v TEMPLE STREET.
15. - 16. den: odjezd lodí do miniaturního Las Vegas - MACAU. Tato bývalá portugalská kolonie nám umožní ochutnat pravou makanéskou kuchyni, portské víno nebo tradiční váječný dort natas, jinak neznámý ve vedlejší Číně. Poloostrov je tak maličký, že ho můžeme snadno poznat pěšky. Prohlídku začneme u nejkrásnější portugalské stavby v Macau, LEAL SENADO, která je zdobena modrými a bílými dlaždicemi, prohlédneme si barokní kostel SAO DOMINGOS. Pestrobarevnými uličkami plnými krámků a patellarias (prodejny koláčů) se propleteme k nejslavnější památce Macau, ke kostelu SAO PAULO. Nesmíme zapomenout na staré hradby pevnosti s obřími kanony a poté si odpočinout v čínské zahradě plné bambusů, ptáků a hudebníků hrajících mahjong - JARDIM LOU LIM LEOC. Večer se nabízí možnost návštěvy některého z místních kasín, z nichž nejproslulejší je CASINO LISBOA. Ti, kteří neholdují hazardu, se mohou rozhlížet po okolních ostrovech z vyhlídkové plošiny MACAO TOWER. Z hlavního poloostrova se odebereme na ostrov TAIPA s kouzelnou vesničkou a malebnými trhy. Odlet na zelený ostrov Ilha Formosa (Krásný ostrov) TAIWAN.
17. den: TCHAJWAN, ostrov, kterému dominují všudypřítomné cyklostezky. V případě zájmu si i my můžeme pronajmout kola a projet se podél řeky Danshui. Dotkneme se nebe z vrchu obřího bambusového výhonku, z budovy TAIPEI 101 (508 m), a tradiční lidovou kulturu poznáme v CHRÁMU BAO'AN, který je na seznamu UNESCO. Taiwan je proslulý výrazným tofu nebo nejlepší kávou v celé Asii, které ochutnáme po procházce v PEACE PARKU a kolem PAMÁTNÍKU CHIANG KAI-SHEKA, bývalého prezidenta Čínské republiky.
18. den: dnes vyrazíme do kopcovitého kraje s čajovými plantážemi MAOKONG. A ani neopustíme Taipei! Do kraje čajoven vyjedeme gondolou nad skořicovými poli a podél Stezky sběračů čaje. Prohlédneme si vodopád a budeme se toulat mezi čajovými poli. Ale hlavním důvodem, proč jsme právě zde, je posadit se v zelené zahradě a užívat si klidu s šálkem oolong čaje a matchovými sušenkami. Odlet do Bangkoku.
19. den: v BANGKOKU zamíříme k velkolepému, bohatě zdobenému paláci GRAND PALACE s nejposvátnějším chrámem Thajska WAT PHRA KAEO (Chrám smaragdového Buddhy), palác je zdoben nástěnnými malbami znázorňujícími Ramayanu. Co by kamenem dohodil od Grand Palace se nachází nejstarší chrám v Bangkoku, a sice WAT PHO s obřím ležícím Buddhou (délka 46 m, výška 15 m) zdobeným zlatem a perletí. V CHINATOWNU, nejstarší čtvrti v Bangkoku protkané úzkými uličkami, se občerstvíme v některém z místních stánků, a pokud budeme mít odvahu, ochutnáme jídla, která nejsou běžně dostupná jinde v Bangkoku. V podvečer nasedneme do jedné z loděk brázdících řeku CHAO PHRAYA RIVER a užijeme si příjemnou plavbu podél okouzlujících chrámů. A u jednoho z nich vystoupíme - u romantického chrámu WAT ARUN (Chrám úsvitu), z jehož vyšších teras se nám naskytne široký výhled na Bangkok. Večer si prohlédneme oblast tzv. red-light district (Soi Cowboy, Soi Sukhumvit, Nana Plaza), kde navštívíme místní bary.
20. - 21. den: odlet do východiska pro poznání nejvýznamnější památky Kambodži, do SIEM REAPU. Jen pár kilometrů odsud leží rozlehlý soubor starobylých památek, chrámy ANGKORU (UNESCO). Prohlédneme si chrám ANGKOR WAT, nejproslulejší ukázku khmérské architektury, který každý pozná již z velké dálky, ale i starobylé město ANGKOR THOM s mohutnými kamennými tvářemi. Dobrodružnou cestou džunglí se dostaneme až k chrámu TA PROHM schovaném mezi obřími tropickými stromy. V případě dostatku času si můžeme prohlédnout i další chrámy komplexu. Večer si projdeme centrum Siem Reapu, kterému dominují Královská zahrada a množství pěkných svatyní, a ochutnáme kambodžskou kuchyni.
22. - 23. den: přelet do Bangkoku, dokončení prohlídky Bangkoku a odlet do Prahy.

Podobné zájezdy