Černá Hora - tajemné a čarovné Prokletije

Ubytování: hotel Doprava: autokarem Strava: polopenze
1 termín od 23. srpna 2024

Cena zájezdu

od 17 290 Kč


Vápencová pohoří Komovi a Prokletije patří spolu s Durmitorem ke třem nejvelkolepějším horským masivům Černé Hory. Hrdě se tyčí nad řekami Tara a Lim. Perličkou je dvoutisícový hřeben Visitoru v sousedství čarovných Prokletých hor a překrásného Plavského jezera. Na tomto zájezdě budeme ubytováni v příjemném hotelu v Andrijevici. Poznámka: v případě nedostatečného naplnění zájezdu může mít zájezd společnou autobusovou dopravu s cyklistickou variantou, která je koncipovaná tak, aby výrazně nenarušovala program. Celý popis

Termíny a ceny

červenec 2024

27.07. - 04.08.2024 sobota - neděle
polopenze autokarem
17 290 Kč
cena za 9 dní (6 nocí)

srpen 2024

23.08. - 31.08.2024 pátek - sobota
polopenze autokarem
20 490 Kč
cena za 9 dní

Informace o cenách

Cena zahrnuje

  • dopravu autobusem
  • 6x nocleh v hotelu
  • 6x snídani
  • 6x večeři
  • místní dopravu
  • vedoucí zájezdu

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 405 Kč)
  • 1/1 pokoj - (zde povinný při nedoobsazení) (příplatek: 5900 Kč)

    • Poznávací zájezdy
    • Krásy přírody

Popis zájezdu

Černá Hora - tajemné a čarovné Prokletije

Vápencová pohoří Komovi a Prokletije patří spolu s Durmitorem ke třem nejvelkolepějším horským masivům Černé Hory. Hrdě se tyčí nad řekami Tara a Lim. Perličkou je dvoutisícový hřeben Visitoru v sousedství čarovných Prokletých hor a překrásného Plavského jezera. Na tomto zájezdě budeme ubytováni v příjemném hotelu v Andrijevici.

Poznámka: v případě nedostatečného naplnění zájezdu může mít zájezd společnou autobusovou dopravu s cyklistickou variantou, která je koncipovaná tak, aby výrazně nenarušovala program.

Program zájezdu

1. den: Odjezd dopoledne z ČR přes Slovensko, Maďarsko, Srbsko do Černé Hory.
2. den: příjezd do PLAVU. - prohlídka města s řadou muslimských památek z osmanské doby, koupání v Plavském jezeře. Večeře.
3. den: snídaně, krátký přejezd na túru do masivu VOLUŠNICA (1 879 m) na černohorsko-albánském pomezí, jehož vrchol TALJANKA (2 056 m) sice nepatří k těm nejvyšším, ale je znám jako nejlepší vyhlídkový bod této oblasti a je úplným rájem pro fotografy horských scenérii, 600 m vysoká jižní stěna se strmě klene nad nádherným údolím Grbaja (1 160 m). Základní varianta (2,5 z 5; 6,5 hod., 950 m, 1 050 m): celodenní turistika s impozantními výhledy nejen na známý tříhlavý vrch KARANFILU (čili Karafiátu), ale především na albánskou, salašemi posetou krajinu, zastávka v muslimském městečku GUSINJE, zpět do hotelu, večeře.
4. den: snídaně, výjezd do sedla Trešnjevik s občerstvovací základnou - již odtud se nám naskytne pohled na severní panorama třech skalnatých vrcholů, základní varianta (3 z 5; 6 hod., 900 m, 900 m): výstup lesní pěšinou k salaším Štavnik, horský masiv KOMOVI se prudce zdvihá z údolí řeky Peručica jako mohutná horská pyramida, výstup z úpatí (cca 1 600 m) na KOM VASOJEVIČKI (2 460 m), zpět do hotelu, večeře.
5. den: snídaně, základní varianta (2,5 z 5; 5,5 hod., 450 m, 450 m): místní dopravou se přesuneme na túru k utajenému HRIDSKÉMU JEZERU obklopenému ostře tesanými skalnatými masivy, jehož křišťálově průzračnou modrou vodu v Černé Hoře znají pod přezdívkou „Šťastné jezero“, kde podle starých legend dochází ke šťastným a radostným chvílím v manželském soužití, zpět do PLAVU, večeře.
6. den: snídaně, základní varianta - odpočinkový den (1,5 z 5; 6 hod., 250 m, 250 m): autobusem do Vusanje, nenáročná turistika v údolí Ropojana. Pozoruhodné přírodní útvary GRLJA, OKO SKAKAVICE. Náročnější varianta (3,5 z 5; 7 hod., 1 300 m, 1 300 m): opět navštívíme hranici Černé Hory a Albánie. Pro nejzdatnější milovníky turistiky je možný výstup do masivu pod nejvyšším bodem Černé Hory ZLA KOLATA (2 534 m). Autobusem návrat do hotelu, večeře.
7. den: snídaně, krátký přejezd na PRAMENY ALIHO PAŠI pojmenované po albánském vojevůdci, který ovládal oblast východní Černé Hory, některé z pramenů údajně obnovují ztracenou sílu, turistika na masiv VEZÍROVA BRADA s několika alternativami náročnosti, turistiku zakončíme v malém městečku GUSINJE, návrat do hotelu, večeře.
8. den: po snídani odjezd k moři do oblasti SUTOMORE , relaxace u moře, noční přejezd přes Srbsko, Maďarsko, Slovensko směr ČR.
9. den: příjezd do ČR odpoledne.

Podobné zájezdy