Českosaské Švýcarsko s výletem do Drážďan

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Českosaské Švýcarsko s výletem do Drážďan

Nový Bor – Panská skála (čedičové varhany) – Jetřichovice – Mezná – Tichá soutěska – Hřensko – Pravčická brána – Königstein – Drážďany - Děčín

Stravování: snídaně

Snídaně bufet.

Doprava: autokarem

nástupní a svozová místa v ČR zdarma Praha, Jihlava, Brno.

Ubytování: hotel ***

Ubytování je zajištěno v Jetřichovicích, v hotelu*** ve dvoulůžkových pokojích s vlastním příslušenstvím. Možno zajistit ubytování 3.osoby na přistýlce.

Program zájezdu

1. den: Časně ráno odjezd z Brna, Jihlavy a Prahy do severních Čech. Okolo poledne zastávka ve městě sklářů, Novém Boru a návštěva sklárny nebo sklářského muzea. Krátká procházka centrem města a odjezd do Kamenického Šenova se známými čedičovými varhany na Panské skále. Budeme moci obdivovat nejen tento unikátní výtvor přírody, ale i krásné výhledy do okolí. Dále již přejedeme do oblasti Českého Švýcarska a ubytujeme se v Jetřichovicích, jedné z nejpůvabnějších vesniček s mnoha typickými roubenými a hrázděnými domy. Pěší procházka oblastí Jetřichovických skal na Mariinu a Vilemininu vyhlídku.
2. den: Po snídani odjezd na Mezní Louku a pěší procházka do vesničky Mezná s nádhernými ukázkami typických lidových staveb Českého Švýcarska. Odsud sejdeme do soutěsky říčky Kamenice a projdeme si část Tiché soutěsky zpřístupněné turistům již v 19. století. Budeme moci obdivovat výtvory lidských rukou v podobě můstků, chodníčků i tunelů vytesaných podél říčky i úžasnou přírodu zvedající se nad námi po obou stranách vysoké soutěsky. Cestu si zpestříme plavbou na lodičkách jedním z nejhezčích úseků a pak opět pěšky dojdeme do vstupní brány Českého Švýcarska, do Hřenska. Procházka tímto malebným městečkem vystavěným okolo říčky Kamenice a uzavřeným vysokými skalními masívy, které tvoří neopakovatelnou kulisu. Volno na oběd. Po poledni přejezd ke Třem pramenům a pěší výstup k symbolu Českého Švýcarska, největšímu evropskému pískovcovému skalnímu mostu, Pravčické bráně. Procházka kolem hotelu Sokolí hnízdo a výstup na vyhlídky s nádhernými pohledy nejen na bránu, ale i na další skalní města Českého Švýcarska. Poté budeme pokračovat v pěší procházce a po 6 km chůze lesem a okolo skalních masívů se opět vrátíme na Mezní Louku. Odsud návrat autobusem do hotelu.
3. den: Celodenní výlet do Německa. Odjezd k údolí řeky Labe a přejezd do lázní Bad Schandau. Odsud již budeme pokračovat k prvnímu cíli výletu, ke skalní pevnosti Königstein. Výtahem nebo i pěšky se přesuneme na plošinu mohutné stolové hory, na níž byl vystaven jeden z nejlépe chráněných hradů. Procházka areálem hradu s mnoha budovami, parkem i úžasnými vyhlídkami na údolí řeky Labe a polabské pískovce. Odpoledne návštěva hlavního města Saska, Drážďan – procházka po Brühlově terase nazývané „Balkon Evropy“, která nám poskytne nezapomenutelné pohledy na Labe s parníkovou flotilou kotvící hned pod terasou i na monumentální stavby Albertina, umělecké akademie, katedrály i Semperovy opery. Procházka po terase a dále do centra k rozsáhlému objektu zámku, jehož jednu stranu zdobí největší porcelánový obraz na světě nazvaný Knížecí průvod, na centrální náměstí se známým kostelem Frauenkirche, zničeným za 2. světové války a opět otevřeným v roce 2005. Vrcholem procházky se pak stane komplex Zwinger, mistrovské dílo německého baroka se světoznámými sbírkami obrazů i porcelánu. Volno k individuálním procházkám či návštěvě některých muzeí a večer návrat na ubytování do ČR.
4. den: Po snídani odjezd do Hřenska. Možnost plavby lodí po Labi údolím Labských pískovců do Děčína (dle jízdního řádu plavební společnosti). Po poledni návštěva Děčína, prohlídka zámku na skalním ostrohu nad řekou Labe, ze kterého se můžeme potěšit krásným výhledem, navštívit zámeckou trasu s reprezentativními prostorami a nechat se okouzlit neopakovatelnou atmosférou Růžové zahrady. Odpoledne odjezd z Děčína a večer návrat do Brna.