Lužnice - 7 denní s Novou řekou a Nežárkou ze do Bechyně

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: kemp Doprava: vlastní Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Lužnice - 7 denní s Novou řekou a Nežárkou ze do Bechyně

Říká se jí nejkrásnější česká řeka a plavba po ní nás zavede do romantických lužních lesů, do zasněného kraje tisíce rybníků a jihočeských vísek. Pomalý proud, který nás v horním toku unáší četnými meandry se spoustou písčitých
plážiček a tůněk lákajících ke koupání, vystřídají na dolním toku pod Táborem rychlé peřeje, kterými řeka protéká krásným hlubokým údolím do Bechyně.


Plavbu po horním toku zahajujeme ze Suchdola nad Lužnicí, pod Majdalenou se řeka rozdvojuje a dál lze buď pokračovat po Nové řece a Nežárce nebo je možné plout Starou řekou, která s četnými slepými rameny protéká přírodní rezervací původními lužními lesy, močály a napájí největší český rybník Rožmberk. Obě trasy se opět stýkají ve Veselí nad Lužnicí, kde se Nežárka vlévá zpět do Lužnice. Zde také končí první část naší plavby, v níž pokračujeme až ze Sezimova Ústí, kam se lze přesunout vlakem. Vyhneme se tím nudnému pádlování dlouhými nezajímavými „voleji“ pod Veselím, kde řeka téměř neteče. Okolí Lužnice nabízí spoustu příležitostí k prozkoumávání – písáky s bezvadnou prohřátou a čistou vodou, památkami nabitou lázeňskou Třeboň i husitský Tábor, zříceninu v Dobronicích a další.

Fakultativní nabídka : Během plavby je možné navštívit historické, kulturní a technické památky v okolí. Vstupné do navštívených objektů není zahrnuté do ceny.

Míst pobytu celkem : 6

Noclehů celkem : 6

Sjížděný úsek : Suchdol nad Lužnicí - Bechyně
Počet km : 93
Obtížnost : ZW C+


ORGANIZACE PUTOVÁNÍ:

Minimální počet účastníků v jedné skupině je 15 osob, maximální dle dohody. Minimální věk účastníků u dětských skupin je 12 let, děti v doprovodu rodičů dle dohody. Denní sjížděné úseky jsou dlouhé cca 15–25 km. Plavba probíhá za účasti našich zkušených instruktorů, kteří zajišťují hladký průběh programu včetně instruktáže účastníků a proškolení před plavbou. Veškeré potřebné
vybavení k plavbě – plastové kánoe, plovací vesty, pádla a vodotěsné sudy na uložení některých osobních věcí v lodích, jakož i jeho přepravu a přepravu osobních zavazadel během programu zajišťuje Sport-S. K dispozici účastníkům je i další sportovní a tábornické vybavení (volejbal, fotbal, petanque, frisbee, pivní sety, sekera, pila).

Všichni účastníci musí umět plavat!

POUŽÍVANÉ LODĚ: otevřené klasické dvoumístné plastové Vydry, případně trojmístné Tukany s třetí sedačkou pro porcelánka nebo stabilní nafukovací dvoumístné Pálavy, vhodné zejména pro začátečníky.


V ZÁKLADNÍ CENĚ již i SNÍDANĚ a VYPŮJČENÍ NEOPRÉNOVÝCH BOT DO VODY a NEPROMOKAVÝCH BUND pro případ zhoršeného počasí!

Stravování: snídaně

V ceně je snídaně na tábořištích formou bufetu – zahrnuje obvykle čaj, kávu, pečivo, máslo nebo margarín, džem, sýry, uzeniny nebo paštiku, sladké pečivo, případně ovoce.


Další stravování během dne nebo po doplutí buď z vlastních zásob nebo s využitím místního občerstvení a hospůdek na trase a v místě doplutí.

Doprava: vlastní

• Dopravu na místo zahájení plavby a z místa jejího ukončení si účastníci zajišťují sami. Místa zahájení a ukončení plavby jsou dobře dostupná veřejnou dopravou.
• V ceně plavby je zahrnuta i přeprava zavazadel účastníků z Veselí do Sezimova Ústí. Veřejná vlaková doprava účastníků z Veselí do Sezimova Ústí v ceně zahrnuta není, účastníci plavby si ji platí na místě sami.

Nástupní místa : Suchdol nad Lužnicí - vodácká základna



DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ:

Sport-S si vyhrazuje právo rozhodnout s ohledem na bezpečnost všech účastníků vodáckých programů i z důvodu ochrany poskytovaného vybavení v případě nepříznivého vodního stavu o provedení následujících změn v programu:
• Pokud je aktuální vodní stav nízký tak, že zabraňuje splutí zvolené řeky nebo úseku, může Sport-S stanovit náhradní trasu po jiné řece nebo úseku při zachování obdobných podmínek (termín, obtížnost, cena, apod.) nebo program zrušit.
• Při vyšších vodních stavech a tudíž zvýšené obtížnosti sjížděné řeky může Sport-S nahradit obvykle používané vybavení – otevřené kánoe bezpečnějšími nafukovacími čluny (pálavy, orinoka), popř. stanovit náhradní trasu nebo program zrušit

Ubytování: kemp

Ubytování na tábořištích a v kempech na břehu řeky ve vlastních stanech. Za příplatek ve 2, 3 nebo 4 místných stanech Sport-S.

Program zájezdu

1. den: sraz vpodvečer v Suchdole nad Lužnicí na vodácké základně
2. den: plavba Suchdol - Majdalena, 12 km
3. den: plavba Majdalena - Mláka, 15 km
4. den: plavba Mláka - Hamr nad Nežárkou, 21 km
5. den: plavba Hamr - Veselí nad Lužnicí, 9 km, přesun vlakem nebo individuálně do Sezimova Ústí
6. den: plavba Sezimovo Ústí - Bečice, 19 km
7. den: plavba Bečice - Bechyně, 17 km, ukončení plavby, odjezd domů