Vltava - 5 denní z Vyššího Brodu do Boršova

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: kemp Doprava: vlastní Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Vltava - 5 denní z Vyššího Brodu do Boršova

Vydejte se s přáteli na týdenní plavbu z Horní Vltavice do Boršova, při které si užijete jak plavby v meandrech, kterými Vltava zvolna protéká ojedinělou a působivou scenérií šumavského národního parku, tak i rychlého toku v peřejkách a v peřejích v místech, kde se řeka zahloubila do zalesněných údolí; romantických tišin s klidnou hladinou se zrcadlícími se slunečními paprsky lákajícími ke koupání i pověstných, dnes již legendami opředených vltavských jezů a šlajsen. Nudit se rozhodně nebudete ani na břehu. Navštivte romantickou zříceninu hradu Dívčí Kámen nebo hrad Rožmberk, v němž můžete zažít i noční prohlídku v dobových kostýmech s výukou historického tance a rozhodně si nenechte ujít jedinečnou atmosféru křivolakých uliček večerního Českého Krumlova se spoustou útulných hospůdek. Zkrátka vychutnejte a užijte si svoji vodáckou dovolenou jaksepatří.

Noclehů celkem : 4

Míst pobytu celkem : 4

Sjížděný úsek : Vyšší Brod - Boršov
Počet km : 70
Obtížnost : WW1


ORGANIZACE PUTOVÁNÍ:

Minimální počet účastníků v jedné skupině je 15 osob, maximální dle dohody. Minimální věk účastníků u dětských skupin je 12 let, děti v doprovodu rodičů dle dohody. Denní sjížděné úseky jsou dlouhé cca 15–25 km. Plavba probíhá za účasti našich zkušených instruktorů, kteří zajišťují hladký průběh programu včetně instruktáže účastníků a proškolení před plavbou. Veškeré potřebné
vybavení k plavbě – plastové kánoe, plovací vesty, pádla a vodotěsné sudy na uložení některých osobních věcí v lodích, jakož i jeho přepravu a přepravu osobních zavazadel během programu zajišťuje Sport-S. K dispozici účastníkům je i další sportovní a tábornické vybavení (volejbal, fotbal, petanque, frisbee, pivní sety, sekera, pila).

Všichni účastníci musí umět plavat!

POUŽÍVANÉ LODĚ: otevřené klasické dvoumístné plastové Vydry, případně trojmístné Tukany s třetí sedačkou pro porcelánka nebo stabilní nafukovací dvoumístné Pálavy, vhodné zejména pro začátečníky.



V ZÁKLADNÍ CENĚ již i SNÍDANĚ a VYPŮJČENÍ NEOPRÉNOVÝCH BOT DO VODY a NEPROMOKAVÝCH BUND pro případ zhoršeného počasí!

Fakultativní nabídka : Během plavby je možné navštívit historické, kulturní a technické památky v okolí. Vstupné do navštívených objektů není zahrnuté do ceny.

Stravování: snídaně

V ceně je snídaně na tábořištích formou bufetu – zahrnuje obvykle čaj, kávu, pečivo, máslo nebo margarín, džem, sýry, uzeniny nebo paštiku, sladké pečivo, případně ovoce.

Doprava: vlastní

• Dopravu na místo zahájení plavby a z místa jejího ukončení si účastníci zajišťují sami. Místa zahájení a ukončení plavby jsou dobře dostupná veřejnou dopravou. Parkování osobních aut je za poplatek na vyhražených místech. Pomůžeme vám s přepravou účastníků mezi startem a cílem plavby, případně zajistíme přepravu řidičů k zaparkovaným autům.

Nástupní místa : Kemp Vyšší Brod


DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ:

Sport-S si vyhrazuje právo rozhodnout s ohledem na bezpečnost všech účastníků vodáckých programů i z důvodu ochrany poskytovaného vybavení v případě nepříznivého vodního stavu o provedení následujících změn v programu:
• Pokud je aktuální vodní stav nízký tak, že zabraňuje splutí zvolené řeky nebo úseku, může Sport-S stanovit náhradní trasu po jiné řece nebo úseku při zachování obdobných podmínek (termín, obtížnost, cena, apod.) nebo program zrušit.
• Při vyšších vodních stavech a tudíž zvýšené obtížnosti sjížděné řeky může Sport-S nahradit obvykle používané vybavení – otevřené kánoe bezpečnějšími nafukovacími čluny (pálavy, orinoka), popř. stanovit náhradní trasu nebo program zrušit

Ubytování: kemp

Ubytování na tábořištích a v kempech na břehu řeky ve vlastních stanech. Za příplatek ve 2, 3 nebo 4 místných stanech Sport-S, případně i v chatkách.

Program zájezdu

1. den: vpodvečer sraz v kempu ve Vyšším Brodě
2. den: plavba Vyšší Brod - Branná (nebo Rožmberk), 21 km
3. den: plavba Branná - Český Krumlov, 13 km
4. den: plavba Český Krumlov - Dívčí Kámen (nebo Zlatá Koruna), 27 km
5. den: plavba Dívčí Kámen - Boršov, 10 km, ukončení plavby, odjezd domů