CHORVATSKÉ SKVOSTY

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel ** Doprava: autokarem Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

CHORVATSKÉ SKVOSTY

NÁRODNÍ PARKY A PAMÁTKY UNESCO CHORVATSKA

Chorvatské moře je pro nás nejbližší a také nejznámější. Přitahuje nás jeho křišťálově čistá voda, krása divokého pobřeží, kouzelné přírodní scenérie. Ty se nám nabízejí i ve vnitrozemí v místních národních parcích. Chorvatsko má ale také bohatou historii a v jeho městech je na ni řada památek. Tato země si zaslouží hlubší poznání než pouze pobyt u moře.

Ubytování: hotel **

hotel - dvoulůžkové pokoje s vl. přísl.

Program zájezdu

1. den: Odjezd v odpoledních hodinách. Cesta přes noc.
2. den: Příjezd do místa ubytování, odpočinek, nocleh.
3. den: Odpočinkový den, koupání. Podvečerní procházka do Bašky Vody. Nocleh.
4. den: Výlet do Bosny a Hercegoviny - starobylého Mostaru (UNESCO) – bosenské perly – prohlídka historické části města – muslimská část s mešitami, Starý most, možnost návštěvy některého z historických domů. Medjugorje – slavné bosenské poutní místo, vodopády řeky Kravica připomínající malé Plitvice. Návrat na nocleh.
5. den: Koupání, volno. Fakultativně výlet lodí – fishpicknick a návštěva ostrova Brač a Hvar. Nocleh.
6. den: Trogir (UNESCO )– prohlídka ostrovního města nazývaného malými Benátkami – středověké hradby a krásná katedrála. Split (UNESCO) – Diokleciánův palác – jedna z nejvýznamnějších architektonických památek v Chorvatsku – uvnitř s katedrálou, Diokleciánova ulice, Krišimírova ulice – řada paláců a historických budov. Krátká zastávka v Omiši – prohlídka starobylého centra. Nocleh.
7. den: Výlet na vodopády řeky Krky – národní park - kouzelné přírodní scenérie. Návštěva tematického parku Etnoland s show, která vás seznámí s typickým životem na chorvatské vsi v minulosti i současnosti, ochutnáte chorvatské specialty - pršut, sýry a víno. Na závěr dne navštívíme centrum Šibeniku – katedrála jedinečná svou montáží kamenných desek. Nocleh.
8. den: Odpočinek, fakultativně půldenní výlet na Biokovo - výjezd do NP Biokovo, krátká vycházka na Vršac (kruhový výhled na celé pobřeží, ostrovy i směrem do národního parku). Po návratu koupání. (popř. jiný fakultativní výlet dle aktuální nabídky. Nocleh.
9. den: Relaxace u moře, v podvečer odjezd.
10. den: Příjezd v odpoledních hodinách.