Čína - Čína - Velký okruh ***

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Čína - Čína - Velký okruh ***

1. - 2. DEN – Odlet z Prahy, přílet do Pekingu. Dle času příletu transfer, ubytování.

3. DEN – Metropole Číny PEKING . Prohlídka největšího náměstí na světě Tchien an men (NÁMĚSTÍ NEBESKÉHO KLIDU) o rozloze 44 ha. ZAKÁZANÉ MĚSTO – bývá též nazýváno největším kulturním muzeem Číny. V minulosti bývalo sídlem panovníků dynastie Ming a Čching a bylo nepřístupné veřejnosti. CHRÁM NEBES – je typickým příkladem harmonie a symboliky čínské architektury. Jedná se o nejrozlehlejší chrámový komplex v Číně rozkládající se v příjemném parku.

4. DEN – Výlet z Pekingu. Návštěva VELKÉ ČÍNSKÉ ZDI , která je jedním ze symbolů Číny se vine přes hory i pouště v délce několika tisíc kilometrů. Procházka po její zrekonstruované části, která se nachází cca 60 km od Pekingu. HROBKY PANOVNÍKŮ DYNASTIE MING -místo odpočinku 13 z celkem 16 panovníků dynastie.

5. DEN – Druhá část prohlídky PEKINGU. Y ONGHE LAMA TEMPLE – budhistický chrám s největší dřevěnou sochou Buddhy na světě. Prohlédneme si LETNÍ PALÁC – sídlo císařů v letních měsících. Pahorky a voda zde vytvářejí krásné scenérie, které doplňují mosty a chrámy. V rozlehlých zahradách můžeme obdivovat Bronzový pavilon, horu Dlouhého života, mramorovou loď císařovny Cixi a množství dalších chrámů, pavilonů a mostů, které vytvářejí idylická zákoutí. Večer přejezd nočním lůžkovým vlakem do Xianu.

6. DEN – XIAN – hlavní město provincie Šan–si bývalo sídlem 11 čínských dynastií. Bylo zmiňováno jako výchozí místo Hedvábné cesty. Opevnění z období dynastie Ming, Velká pagoda divoké husy. TERAKOTOVÁ ARMÁDA – hliněná armáda objevená v roce 1974 rolníky při hloubení studny. Skládá se z více než 7000 vojáků, lučišníků a koní měla chránit hrobku císaře Qin Shihuangdiho , který před více než 2200 lety sjednotil Čínu.

7. DEN – Výlet do pohoří HUASHAN – nejvyšší ze všech pěti taoistických hor v Číně. Je považována za sídlo taoistického boha Huashanu. Úchvatné pohoří, na které je možné vyjet lanovkou, poskytuje jedinečné výhledy na strmé průrvy a okolní vrcholky, které tvoří jedinečná panoramata.

8. DEN – Přelet z Xianu do GUILINU . Odpoledne návštěva nedaleké malebné jeskyně REED FLUTE CAVE , nazývané též "Muzeum přírodního umění".

9. DEN – Krasová oblast u ŘEKY LI patří k vrcholům každého zájezdu do Číny. Z čínského výtvarného umění každý Evropan zná zelené hory (homole), které se pyšně vypínají nad údolíčky mezi nimi. Dopoledne plavba po řece Li, která patří k nezapomenutelným zážitkům. Odpoledne výstup na MĚSÍČNÍ HORU , ze které se dá tato nádherná oblast nafotit i z ptačí perspektivy.

10. DEN – Dokončení prohlídky GUILINU . Přelet z Guilinu do Šanghaje.

11. DEN – ŠANGHAJ – největší a nejdynamičtější město v zemi. Nábřežní promenáda Bund lemovaná velkolepými koloniálními budovami. Moderní čtvrť Pudong s vysokými mrakodrapy a novodobým symbolem města, 457 m vysokou televizní věž Perla Orientu. Staré město na jihu s typicky čínskou atmosférou, uličkami, trhy a chrámy. Zde se nachází i pěkné zahrady Y uyuan z doby Mingů a bazar vybudovaný ve starém stylu. Večerní procházka po nábřeží Bund – výhledy na efektně nasvícené mrakodrapy čtvrti Pudong. Možnost projížďky vyhlídkovou lodí.

12. DEN – Výlet do vodního městečka ZHOUZHUANG , které je jako protkané vodními kanály s nádhernými starými domy bohatých čínských obchodníků. Dále starobylé město SUZHOU , vyhlášené překrásnými čínskými zahradami (UNESCO). Návštěva zahrady Mistra rybářských sítí a ulička Shantang Street s 1200 let starou historií. Transfer na letiště nebo nocleh (dle letového řádu).

13. DEN – Odlet ze Šanghaje. Přílet do Prahy 13. nebo 14. den.

Upozornění: změna programu vyhrazena. Zájezd se uskuteční při min. počtu 14 osob. Upozorňujeme, že doba platnosti pasu musí přesahovat dobu pobytu minimálně o 6 měsíců. Pokud bude zájezd stornován v době, kdy jsou již zajištěné letenky, je stornopoplatek minimálně ve výši skutečně vzniklých nákladů, tedy ceny letenky.

Poloha: 9 - 10x ubytování se snídaněmi v hotelích*** (dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím)

Akce : Záloha 10 000 Kč při koupi do 28.2.2018