Čína, Tibet - Tibetské šperky Sečuánu

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Čína, Tibet - Tibetské šperky Sečuánu

Čína - Tibetské šperky Sečuánu

Program zájezdu

1. - 3. den: letecký přesun do CHENGDU, socha Velkého Buddhy v LESHANU výjezd pod posvátnou horu EMEI SHAN a dále lanovkou na ZLATÝ VRCHOLEK (3 077 m), návštěva buddhistických chrámů na hoře a na jejím úpatí.
4. den: cesta do hor VÝCHODNÍHO TIBETU, průjezd tunelem ERLANG (8 596 m) do prefektury GARZE, geologický park HAILUOGOU s ohromujícím ledovcem na úbočí hory GONGGA (7556 m), horská vesnice MOXI (historická hlavní ulice, katolický kostel, kde pobýval vůdce Mao během Dlouhého pochodu).
5. den: jízda horskou silnicí do města KANGDING obklopeného vrcholky VELKÝCH SNĚŽNÝCH HOR, výlet k vysokohorskému jezeru MUGECUO (3700 m), procházka přírodou k jezeru SEDMI BAREV, ráj fotografů v okolí městečka XINDUQIAO.
6. - 7. den: návštěva tibetského kláštera TAGONG v malebném prostředí travnatých plání se zasněženou horou YALA v pozadí, scénická cesta do oblasti DANBA s unikátní tibetskou architekturou (desítky kamenných pozorovacích věží diaolou ve vesnici SUOPO, barevné usedlosti ve vesnicích JIAJIU a ZHONGLU. Přesun do údolí Jinchuan.
8. - 9. den: prohlídka tradičního kamenného paláce a domů ve vesnicích ZHUOKEJI a XISUO, řady tibetských čhortenů s tisíci modlitebních praporků u WAQIE TALIN, duchovní centrum LANGMUSI s několika buddhistickými kláštery.
10. - 12. den: pohádková přírodní scenerie v údolí JIUZHAIGOU s vodopády a jezery obklopenými lesy a zasněženými vrcholky hor, vstupní brána do TIBETU - historické město SONGPAN obehnané hradbami, národní park HUANGLONG s tisíci barevných travertinových jezírek a horkými prameny.
13. - 16. den: přejezd do města DUJIANGYAN se zavlažovacím systémem ze 3. století, areál hory QINGCHENG označované za rodiště taoismu, výjezd lanovkou na nejvyšší vrchol LAOXIAO (1 260 m), metropole provincie SEČUÁN město CHENGDU (institut pro chov pandy velké, buddhistický klášter Wenshu, svatyně Wuhouci, moderní centrum, historická ulička Jinli), návrat do ČR.