Skvosty říše Středu

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Skvosty říše Středu

Pojeďte si na vlastní oči porovnat minulost a současnost jedné z nejstarších civilizací světa. Setkat se s největšími nábožensko-filozofickými proudy Orientu, projíždět se původním venkovem a procházet se po rýžových polích. Ochutnat pravou pekingskou kachnu, poslechnout si nefalšovanou pekingskou operu či nakoupit pravé čínské hedvábí. Uvidíte moderní velkoměsta se širokými bulváry, "zakázané" císařské město i objev 20. století – přes dva tisíce let starou "hliněnou armádu" a samozřejmě nejvelkolepější stavbu na světě – Dlouhou zeď. Vydáme se také spolu s čínskými poutníky na jednu z posvátných hor. Navštívíme typické čínské zahrady, "vodní městečko" a překvapí nás supermoderní, a přesto krásná Šanghaj. A kdo si prodlouží cestu o čtyři dny do malebné krasové oblasti vápencových homolí a terasovitých rýžových polí a do "města 3. tisíciletí" – Hongkongu, ten určitě nebude litovat.
Velikost skupiny:

8–18 účastníků
China Tip:
Zakázané město je chybný, nicméně vžitý název pro císařský palác v centru Pekingu. Čínsky se jmenuje Gugong (Ku-kung) – Starý palác. Císařský palác byl v dobách dynastií Ming a Qing (Čching) centrem obrovského "Zakázaného města" – komplexu, do kterého byl povolen vstup pouze osobám, jež měly co do činění na císarském dvoře.
Naše doporučení:

Stravování: polopenze

polopenze

Program zájezdu

1. - 2. den: Praha –  Peking : odpoledne přílet a ubytování; moderní bulváry i zapadlé uličky hlavního města; večer místní specialita - pekingská kachna .
3. den: Peking : celodenní výlet na jeden z přístupných úseků Dlouhé zdi , jedné z největších staveb lidstva nazývané také Velká čínská zeď; cestou zastávka u olympijských sportovišť –  Ptačí hnízdo, Vodní kostka .
4. den: Peking : výstavní lamaistický klášter Yonghegong (Jung-che-kung); konfuciánská akademie; návštěva Letního paláce  – letní sídlo čínských císařů v podhůří Západních hor na břehu jezera Kunming (Kchun-ming); exkurze na perlovou farmu; večer představení pekingské opery .
5. den: Peking : procházka po náměstí Tian'anmen (Tchien-an-men) – největší náměstí na světě; prohlídka tzv. Zakázaného města  – sídlo čínských císařů do r. 1911, největší palácový komplex na světě; chrám Nebes  – místo, kam se chodili čínští císařové modlit za dobrou úrodu; noční přejezd lůžkovým vlakem.
6. den: Xi'an (Si-an): výlet s prohlídkou světoznámé Hliněné armády  – jedinečné archeologické naleziště z konce 3. stol. př. Kr.; cestou zastávka v nefritové dílně; Velká mešita a podvečerní procházka muslimskou čtvrtí.
7. den: Xi'an : celodenní výlet na posvátnou taoistickou horu Huashan (Chua-šan) s několika tisíci schody (značně usnadněno výjezdem lanovkou na Severní vrchol) –  typická čínská krajina , častá předloha pro výtvarné umění.
8. den: Xi'an : dokončení prohlídky města - taoistický klášter Osmi nesmrtelných, pagoda Malé divoké husy ,  monumentální 14 km dlouhé hradby ; odpoledne či večer odjezd lůžkovým vlakem.
9. den: Suzhou (Su-čou): ráno příjezd do Suzhou – starobylé město při Velkém císařském kanálu  , procházka nádhernými čínskými zahradami  – posezení v nejmalebnější zahradě Mistra rybářských sítí a největší zahrada Pokorného služebníka, exkurze do továrničky na zpracování hedvábí .
10. den: Suzhou – Šanghaj : přejezd do Šanghaje se zastávkou v kanály protkaném „vodním“ městečku Zhouzhuang (Čou-čuang) – projížďka v "gondole" a procházka starými domy bohatých čínských obchodníků; večerní Šanghaj s obchodní třídou Nanking .
11. den: Šanghaj : mizející staré čínské město ; prohlídka supermoderní čtvrti Pudong (Pchu-tung) – vyhlídka ze 492 m vysoké věže SWFC, projížďka nejrychlejším (magnetickým) vlakem na světě (431 km/h); nábřeží Bund  – centrum života smetánky 20. a 30. let 20. stol.; večer odlet, přílet do ČR 12. den.   PRODLOUŽENÍ DO JIŽNÍ ČÍNY:
12. den: Šanghaj – Guilin (Kuej-lin) –  Yangshuo (Jang-šuo): přelet do Guilinu a následně přejezd do městečka Yangshuo – centrum světoznámé oblastí homolovitých kopečků ; odpoledne vyhlídková plavba lodí po řece Li mezi homolemi.
13. den: Yangshuo : možnost nenáročného cyklovýletu (nebo autem) rýžovými políčky mezi kopečky – výstup na Měsíční "horu" s neopakovatelným výhledem po malebné krajině.
14. den: Yangshuo – Hongkong : celodenní výlet na terasovitá rýžová políčka  – oblast Dračí hřbet obývaná zajímavými národnostními menšinami ; přejezd do Guilinu a odlet do Hongkongu.
15. - 16. den: Hongkong : procházka ulicemi moderního velkoměsta, historickou lanovkou na kopec Victoria Peak ; pohled na večerní osvětlený Hongkong z městské části Kowloon; večer odlet, přílet do ČR 16. den.