Dominikánská republika - velký okruh národními parky

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: různé Doprava: letecky Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Dominikánská republika - velký okruh národními parky

Ostrov Hispaniola objevil Kryštof Kolumbus již v roce 1492 a nazval ho rájem na zemi. Velkou část území zaujímá Dominikánská republika, což je úžasná horská krajina kombinovaná s jedinečnými plážemi a ještě nedotčenou krajinou na jihozápadě ostrova. Náš okruh začíná na jihu prohlídkou hlavního města Santo Domingo, budeme pokračovat prohlídkou národního parku Del Este. Nezapomeneme ani na návštěvu úžasného ostrova Saona či na pozorování varanů na slaném jezeře Enriquillo. Po přesunu z jihozápadu do středu země budeme obdivovat vodopády Jimenoa, dojedeme i do národního parku Los Haitises.

Program zájezdu

1. den: přílet na letiště v Dominikánské republice, transfer do hotelu v blízkosti hlavního města SANTO DOMINGO, ubytování s večeří, nádherná hotelová karibská pláž, kde poprvé můžete vychutnávat karibskou atmosféru u moře. Součástí hotelu je i bazén s lehátky.
2. den: celodenní výlet na ostrov SAONA. Po snídani se přesuneme transferem do přístavu BAYAHIBE. Po nalodění se vydáme na rychlém člunu podél pobřeží národního parku DEL ESTE až k ostrovu SAONA. Cestou je zastávka na koupání v mělké azurové laguně, kde si můžeme vychutnat vodní hrátky a při tom pozorovat barevné mořské hvězdice. Na ostrově nás čekají jedny z nejkrásnějších pláží Karibiku a také oběd na grilu formou bufetu. Po obědě máme zhruba 2 hodiny na lenošení a koupání. Jedna cesta se absolvuje na katamaránu s hudbou a tancem. Nocleh ve stejném karibském hotelu.
3. den: po snídani odjezd do SANTA DOMINGA, hlavního města Dominikánské republiky. První zastávkou jsou jeskyně LOS TRES OJOS se třemi kouzelnými jezírky a bohatou flórou a faunou. Dále již pokračujeme v historické části Zona Colonial, kde nás čekají nejstarší památky v Novém světě. Zde pocítíme atmosféru dávných dobyvatelů a uvidíme, co všechno zde po sobě zanechali. Projdeme nejstarší ulici Ameriky Calle de las Damas, Kolumbův dům, Národní Panteon, první katedrálu Ameriky a mnoho dalších zajímavostí. Navštívíme muzeum jantaru a obchod se suvenýry, kde se dají výhodně nakoupit dárky. Zážitkem je i oběd v barevné dominikánské restauraci ATRAZANA umístěné v historické budově bývalé zbrojnice. Odpoledne přejezd do oblasti BARAHONY, ubytování na ranči, večeře.
4. den: po snídani se vydáme na celodenní výlet k největšímu karibskému slanému jezeru LAGO ENRIQUILLO ležícímu 40 m pod hladinou moře. Během plavby na ostrov CABRITOS budeme pozorovat plameňáky, volavky a racky, možná zahlédneme i americké krokodýly. Hlavní atrakcí na pouštním ostrůvku jsou metroví leguáni žijící ve zdejší kaktusové džungli, které si můžete zkusit nakrmit banány. Vystoupáme také k jeskyni s rytinami původních obyvatel, odkud je krásný výhled na jezero a okolní krajinu, zpět na ubytování na ranči, večeře.
5. den: po snídani pojedeme na jih poloostrova, na panenskou pláž BAHIA DE LAS AQUILAS. Cestou se zastavíme v přírodním koupališti u ústí řeky LOS PATOS. Pak už pokračujeme až na jih krajinou s červenou zemí, ke CABO ROJO. Prohlédneme si útesy s vyhlídkou a po obědě v přístavní restauraci se nalodíme a doplujeme na krásnou 15kilometrovou pláž s průzračnou vodou a korály. Možnost šnorchlování. Přejezd zpět na ubytování, večeře.
6. den: snídaně, přejezd do oblasti JARABACOA, cestou se stavíme na obědě a odpoledne ještě zbyde krátký čas na prohlídku úžasného středu ostrova v blízkosti ranče. Ubytování na ranči, večeře.
7. den: snídaně, dopolední relax v kouzelném rančovém parku, odjezd na výlet k vodopádu SALTO JIMENOA s barevnými skálami a s možností koupání. Sama stezka s tropickou vegetací k vodopádu je zážitkem. Odpoledne návštěva kávové plantáže s výkladem, zpět na ubytování, večeře.
8. den: po snídani přejezd na poloostrov SAMANA, cestou uvidíme plantáže afrických palem, rýžová pole a prohlédneme si městečko francouzských osadníků LAS TERRENA. Odpoledne ubytování v hotelu, večeře.
9. den: po snídani nás čeká výlet do nádherné přírody národního parku LOS HAITISES. Po transferu do městečka SANCHEZ se nalodíme na motorový člun a vydáme se do největších mangrovových lagun Karibiku na protější straně zálivu. Budeme proplouvat kolem ostrůvků obležených spoustou ptactva, nejčastěji pelikány a volavkami, a navštívíme jeskyně, které skrývají malby původních obyvatel ostrova Hispaniola - Tainů. Zpět na hotel, večeře.
10. den: snídaně, půldenní výlet k vodopádu EL LIMON, pro odvážnější na koni (každý kůň má svého vodiče), ostatní mohou cestu absolvovat pěšky (cca 1 hod.). U vodopádu je možnost koupání. Cestou deštným lesem uvidíte bujnou vegetaci včetně divoké kávy, kakaa atd. Odpoledne volno u hotelu, večeře.
11. - 12. den: transfer na letiště, odlet do ČR.