Velký okruh Ecuadorem

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Velký okruh Ecuadorem

Quito • Otavalo • vulkán Cotopaxi • Baños • vulcán Chimborazo • Rio Bamba • Cuenca • NP El Cajas • Guayaquil

Minimální počet osob: 8

Letecká doprava může vést přes USA. K tranzitu via USA je nutný biometrický pas a autorizace ESTA nebo platný pas s vízem do USA.

Program zájezdu

1. den: QUITO* Odlet z Prahy do Quita. Po příletu uvítání průvodcem America Tours, transfer do hotelu, ubytování a orientační meeting.
2. den: QUITO* Prohlídka Quita – skvostu koloniální kultury. Toto město ležící v nadmořské výšce bezmála 3000 metrů se může pochlubit jedinečnou kolekcí chrámů, kostelů, katedrál a dalších historicky cenných staveb. Odpoledne navštívíte slavný monument „střed světa“postavený přím o na rovníkové čáře. Nocleh v Quitu.
3. den: OTAVALO* Celodenní výlet do indiánských vesnic v podhůří severních And, a prohlídka největšího indiánského trhu v jižní Americe – Otavalo Indian Market. Můžete zde obdivovat vystavené rukodělné výrobky – ponča, tapiserie, šperky, klobouky a mnoho dalších výrobků. Návrat do Quita ve večerních hodinách.
4. den: VULKÁN COTOPAXI* Celodenní výlet k činnému vulkánu Cotopaxi. Tato sopka je se svojí výškou téměř 6000 metrů druhou největší horou Ecuadoru. Zajímavostí je ledovec na jejím úbočí, který je jedním z mála světových ledovců v rovníkové oblasti. Návrat do hotelu v podvečer.
5. den: AMAZONIE* Dnešní cesta Vás zavede z regionu And silnicí s jedinečnými výhledy na horské velikány do oblasti tropických pralesů Amazonie. Již během cesty budete mít možnost pořídit krásné fotografie pralesních údolí a krásných vodopádů… Po ubytování ve stylových bungalovech a nezbytném odpočinku po cestě se během večeře (v ceně) seznámíte s plány na nadcházející den.
6. den: AMAZONIE* Cílem dopoledního výletu je kaskádový vodopád La Cascada de Latas. Po krátké plavbě motorovou kánoí a trailu pralesem Vás čeká osvěžující koupel pod vodopádem v křišťálově čisté vodě pralesní řeky. Po návratu zpět oběd, a odpoledne na Vás čeká vycházka do pralesa a pozorování jeho obyvatel – od rostlin a hmyzu až po opice a mnoho zdejších druhů ptactva. Večer společné posezení u krbu, společná večeře.
7. den: BAŇOS* Návrat do regionu Andes, prohlídka vesnic Puyo a Bańos, návštěva velkolepého kaňonu Pastaza, nocleh v Baňos.
8. den: VULKÁN TUNGURAHUA* Vesnice Baňos je položena v údolí s množstvím vodopádů. Hlavní atrakcí je ale barevný kouř vycházející ze sopečného jícnu Tungurahua. Místní indiáni toto místo uctívají jako projev síly matky Přírody. Prohlídce tohoto údolí je zasvěcen dnešní den.
9. den: VULKÁN CHIMBORAZO,RIOBAMBA* Celodenní přejezd jedinečnou přírodou k nejvyšší hoře Ecuadoru – vulkánu Chimborazo. Ubytování v městě Riobamba.
10. den: NARIZ DEL DIABLO, CUENCA* Dnešní zážitky z Vás hned tak nevyprchají?!! Na programu je jízda proslulou železnicí Nariz del Diablo. Jízda vlakem nad srázy a kaňony s jedinečnými výhledy na vulkán Chimborazo je mnohými považována za vrchol zájezdu. Odpoledne ještě navštívíte ruiny Ingapirca, nocleh Vás očekává ve městě Cuenca.
11. den: CUENCA* Prohlídka města a volno k samostatné prohlídce. Město je známé jedinečnou koloniální architekturou, slavnou katedrálou, klášterem a květinami zarostlými náměstími.
12. den: EL CAJAS,GUAYAQUIL* Návštěva národního parku El Cajas. Po prohlídce pokračování cesty do Guayaquilu, nocleh.
13. den: GUAYAQUIL* Po snídani Vás čeká prohlídka hlavního města ecuadorského pobřeží. Prohlídka zahrnuje největší turistické atrakce historie i současnosti. Nocleh v centru města.
14. den: Odlet* Dle Vašeho cestovního plánu transfer na letiště a odlet do Prahy, nebo fakultativní prodloužení pobytu v Ecuadoru čtyřdenní plavbou po souostroví Galapágy.
15. den: Přílet do Prahy Váš zájezd ukončí.