Ekvádor, Kolumbie - Z rovníku ke Karibiku

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: letecky Strava: vlastní

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Ekvádor, Kolumbie - Z rovníku ke Karibiku

Ekvádor, Kolumbie
Z ROVNÍKU KE KARIBIKU

Program zájezdu

1. - 2. den: letecký přesun do QUITA, výhledy na sopky COTOPAXI (5 897 m), ILINIZU NORTE (5 126 m), SUR (5 248 m) a PICHINCHU (4 776 m), prohlídka historického centra (náměstí Plaza Grande s katedrálou, náměstí a kostel Santo Domingo), výjezd lanovkou na vrchol CRUZ LOMA (4 100 m) na úbočí sopky PICHINCHA s vyhlídkou na město a okolí, slavnostní překročení rovníku u MITAD DEL MUNDO.
3. - 4. den: cesta po PANAMERICKÉ DÁLNICI do NP COTOPAXI (5 897 m, sopečná krajina, jezero Limpiopungo, divocí koně), smaragdově zbarvené kráterové jezero QUILOTOA, procházka po hraně kráteru a možnost pohodového treku indiánským venkovem až do vesnice CHUGCHILAN.
5. den: lázeňské městečko BANOS pod dýmajícími sopkami TUNGURAHUA (5023m) a SANGAY (5300m), odpočinek v termálních lázních, možnost bunjee jumpingu, jízdy na koni, canopy nebo canyoningu
6. - 7. den: dvoudenní výlet do amazonské džungle, jedinečný ekosystém tropického deštného pralesa, cestou zastávky u vodopádů MANTO DE NOVIA a PAILÓN DEL DIABLO, plavba na domorodé kánoi, ochutnávka tropických plodů, koupání ve vodopádech a nocleh v místní osadě s pozorováním kajmanů.
8. - 9. den: slavné pestrobarevné indiánské trhy v OTAVALU, vodopád PEGUCHE - rituální očistné místo, výlet do rezervace COTACACHI s plavbou po jezeře CUICOCHA, městečko COTACACHI s obchůdky s kožedělnými výrobky.
10. - 11. den: odjezd do Kolumbie, místo zjevení Panny Marie - neogotická svatyně LAS LAJAS 100 m nad kaňonem řeky GUÁITARA, průjezd údolím sopečných kuželů a hlubokých strží do PASTA (koloniální centrum, kostel Svatého Jana Křtitele), výlet na ostrov COROTOA na jezeře LA COCHA (2 800 m) s unikátním ekosystémem mlžného lesa.
12. den: "Bílé město" POPAYÁN - perla koloniální architektury (kostely San Francisco a Santo Domingo, La Hermita, skvělá muzea).
13. - 14. den: odjezd do nitra pohoří CORDILLERA OCCIDENTAL, záhadná archeologická lokalita SAN AGUSTÍN (předkolumbovské sochy a hrobky rozeseté v džungli), možnost pěších výletů, jízdy na koni nebo raftingu na řece Magdalena.
15. den: přesun do fascinující minipouště TATACOA (aridní krajina roklí s téměř pětimetrovými kaktusy), noc strávená pozorováním hvězd na jednom z nejlepších míst na světě.
16. - 18. den: SALENTO - koloniální městečko v srdci kávové oblasti ZONA CAFETERA (exkurze po kávových plantážích a seznámení s tradicí kolumbijské kávy), výlet do údolí COCORA v NP LOS NEVADOS (krajina nejvyšších palem světa - voskových), odjezd do PEREIRY a letecký přesun do CARTAGENY.
19. - 20. den: nejkrásnější kolumbijské město a významný koloniální přístav CARTAGENA (pestrobarevná náměstí, pevnost San Felipe, Palác inkvizice, kostel San Pedro Claver, procházka po hradbách, bohatý noční život), celodenní lodní výlet po ostrůvcích v NP CORALES DEL ROSARIO Y SAN BERNARDO.
21. - 23. den: pohoda a odpočinek v zátokách u rybářské vesnice TAGANGA, ztracený ráj na karibském pobřeží v NP TAYRONA, koupání, šnorchlování, možnost jednodenního treku k ruinám prehispánského města EL PUEBLITO.
24. - 26. den: letecký přesun do BOGOTY, solná katedrála vytesaná v obřích solných dolech v ZIPAQUIŘE, půvabné koloniální městečko VILLA DE LEYVA (muzeum zkamenělin se 120 milionů let starou kostrou kronosaura), kamenná indiánská observatoř EL INFIERNITO, možnost jednodenního treku krajinou frajilejonů k posvátné laguně IGUAQUE indiánů Muisca.
27. - 28. den: hlavní město Kolumbie BOGOTÁ (Plaza de Bolívar, katedrála, Palacio de San Carlos, Muzeum zlata), návrat do ČR