Kouzelný Ekvádor

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Kouzelný Ekvádor

Kouzelný Ekvádor

Program zájezdu

1. - 2. den: letecký přesun do QUITA, výhledy na sopky COTOPAXI (5 897 m), ILINIZU NORTE (5 126 m), SUR (5 248 m) a PICHINCHU (4 776 m), prohlídka historického centra, náměstí Plaza Grande s katedrálou, náměstí a kostel Santo Domingo, výjezd lanovkou na vrchol Cruz Loma (4 100m) na úbočí sopky PICHINCHA s vyhlídkou na město a okolí, slavnostní překročení rovníku u MITAD DEL MUNDO.
3. - 5. den: výlet do rezervace COTACACHI s plavbou po kráterovém jezeře CUICOCHA, městečko COTACACHI s obchůdky s kožedělnými výrobky, slavné pestrobarevné indiánské trhy v OTAVALU, cesta po PANAMERICKÉ DÁLNICI do NP COTOPAXI (5 897 m, sopečná krajina, jezero Limiopungo, divocí koně).
6. - 7. den: smaragdově zbarvené kráterové jezírko QUILOTOA, procházka po hraně kráteru s možností túry indiánským venkovem až do vesnice CHUGCHILAN přesun do lázní BANOS pod dýmajícími sopkami TUNGURAHUA (5 023 m) a SANGAY, odpočinek v termálních pramenech, možnost jízdy na koni, nebo raftingu na řece PATATE.
8. - 10. den: třídenní výlet do amazonské džungle (jedinečný ekosystém tropického deštného pralesa s unikátní flórou a faunou, ohromné pralesní stromy a bromélie), koupání ve vodopádech, plavba indiánskou kanoí, noční procházka pralesem s pozorováním kajmanů, návštěva domorodé vesnice, návrat do BANOS.
11. - 12. den: cesta přes RIOBAMBU pod zasněženými vrcholky sopky CHIMBORAZO (6 310 m), koloniální architektura města CUENCA (Park Calderón, stará a nová katedrála, květinový trh), incké ruiny PUMAPUNGO, nenáročný pěší výlet v národním parku CAJAS krajinou křišťálově průzračných jezer.
13. - 14. den: nezapomenutelná cesta z andského pohoří do rovinatých nížin západního Ekvádoru na pobřeží Tichého oceánu do rybářského přístavu PUERTO LOPÉZ, odpočinek na pláži, celodenní výlet motorovým člunem na magický ostrov ISLA DE LA PLATA ("malé Galapágy", procházka po ostrově s pozorováním hnízdišť kolonií mnoha druhů mořských ptáků - terejů modronohých a červenonohých, fregatek, pelikánů a racků).
15. - 17. den: národní park MACHALILLA, koupání na pláži PLAYA LOS FRAILES, návštěva indiánské komunity AGUA BLANCA (pozůstatky starobylé kultury Manta), možnost koupání v sirném jezírku uprostřed suchého tropického pralesa, nejlidnatější město Ekvádoru GUAYAQUIL (čtvrť Las Peňas, promenáda Malecón 2000, park Bolívar s obrovskými leguány, katedrála), návrat do ČR.