Národní Parky Pobaltí A Estonské Ostrovy

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Národní Parky Pobaltí A Estonské Ostrovy

VILNIUS • TRAKAI • NP KLAIPÉDA • NP KURSKA KOSA • NP NERINGA • SMILTYNÉ • ŠIAULIAI • NP GAUJA • SIGULDA • NP LAHEMAA • TALLIN • OSTROV SAAREMMA • OSTROV MUHU • RIGA

VYUŽIJTE MAXIMÁLNÍ SLEVU DO 31. 12. 2018 ZÁLOHA JEN 1 500 Kč NA OSOBU : K přihlášení na zájezd a přiznání jakékoliv slevy stačí zaplacení
zálohy ve výši 50 % z celkové ceny. Zákazníkům, kteří se přihlásí
na zájezd do 31. 12. 2017, stačí pro přiznání slevy zaplacení
zálohy ve výši 1.500 Kč na osobu, přičemž musí do 31. 1. 2018
uhradit zbývající částku do výše 50 % z celkové ceny.

Program zájezdu

1. den: 1. DEN: Odjezd v odpoledních hodinách z Brna, další nástupní místa: Praha, Poděbrady, Hradec Králové, Pardubice, Holice, Litomyšl, Svitavy, Olomouc, Hranice, Nový Jičín, Frýdek-Místek, Ostrava (vše zdarma). Cesta přes Polsko do Litvy.
2. den: 2. DEN: Ráno příjezd do Vilniusu, dle možností hotelu ubytování a prohlídka nejstaršího evropského barokního města, které je zapsáno na seznamu Unesco – Katedrální a Radniční náměstí, věž na vrchu Gediminas, dlážděné uličky Starého města aj. individuální volno k procházkám tímto krásným městem. Ubytování.
3. den: 3. DEN: Dopoledne návštěva bývalého hlavního litevského města Trakai, malé a tiché město v půvabné oblasti jezer a ostrovů, – centrum nár. parku Trakai. Návštěva pečlivě zrestaurovaného vodního hradu na jezeře Galve. Zpět v čase se vrátíme ve skanzenu Rumšiškés – čtyři vesnice představují čtyři kraje země – celé statky, dílny s tradičními řemesly. Nocleh v Klaipedě – brána ke krásné přírodě Kurské kosy.
4. den: 4. DEN: Krátkým trajektem odjedeme do Národního parku Kurská Kosa – 100 km dlouhý poloostrov, z něhož polovina náleží Rusku. Litevská legenda praví, že kosu stvořila přívětivá mořská obryně Neringa. Výsledkem je majestátnost a ojedinělá krása, kterou jinde nenajdeme. Na litevské polovině se rozkládá Národní park Neringa, tento cenný přírodní poklad tvoří miliony zrnek neustále se pohybujícího písku – pohyblivé duny vysoké až 50 m, laguna, přilehlé Baltské moře, husté borové lesy, rybářské vesnice, dřevěné sochy – Vrch čarodějnic, naleziště jantaru. Pobyt v nár. parku ukončíme v krásné Smiltyne, jednom z nejhezčích míst s plážemi s vysokými dunami. Odjezd na ubytování u města Šiauliai.
5. den: 5. DEN: Ráno návštěva místa tisíce a tisíce křížů – „litevská Mekka“ Křížový vrch. Odpoledne strávíme v nejrozsáhlejším lotyšském Národním parku Gauja – procházka a lehká turistika, údolní scenérie, hrady a cesty pro pěší. Vstupní bránou do parku je městečko Sigulda „lotyšské Švýcarsko“, obklopené legendárními jeskyněmi, středověkými Siguldskými hrady a strmými skalními stěnami. Projdeme se v legendami opředené Turaidské rezervaci s hradem a legendou o Turaidské růži. Večer odjezd do Tallinu na ubytování.
6. den: 6. DEN: Národní park Lahemaa. Ráno odjedeme k břehům finského zálivu, do ráje přírodovědců a prvního estonského nár. parku s velkými statky z 18. stol., malebnými řekami, jezery a poloostrovy a vydáme se na naučnou stezku s bludnými kameny (cca 2 hod.). Cestou se zastavíme u zámku Kadriorg, bývalé letní rezidence cara Petra Velikého a vedle stojícího prezidentského paláce. Odpoledne návrat do Tallinu, společná prohlídka jednoho z nejkouzelnějších měst Evropy – historické středověké jádro Starého města se směsicí kostelních věží a věžiček. Učaruje nám tu Radniční náměstí i malebné uličky. Nocleh v okolí Pärnu.
7. den: 7. DEN: Po snídani se vydáme k západnímu pobřeží Estonska, trajektem přejedeme na dříve zapovězený ostrov Muhu. První zastávkou bude Liiva, centrum ostrova s kostelem sv. Kateřiny z 13. stol., zachovalé fresky apoštolů. Navštívíme i výjimečně zachovalou a památkově chráněnou vesnici Koguva s domy postavenými v letech 1880 až 1930, ale některé pamatují i polovinu 18. století. Přejezd na ostrov Saaremaa s větrnými mlýny, rákosovými střechami, jalovcovými keři a výhledy z pobřeží do nekonečna. Navštívíme starobylé hlavní město Kuressaare, s nejzachovalejším středověkým hradem v Pobaltí. Budeme pokračovat do Kaali – prohlídka 100 m širokého kráteru po meteoritu u Kaali, který patří k největším evropským kráterům a ve skandinávské mytologii je znám jako „sluneční hrob“. Angla – kopec větrných mlýnů s etnograficko – zemědělským muzeem. Návrat na ubytování.
8. den: 8. DEN: Kosmopolitní Riga – úžasná prohlídka secesní architektury, projdeme se po ulicích rižského Starého města (UNESCO), mimo jiné navštívíme Rižský dóm, středověké centrum s nejstaršími kamennými domy v zemi, gotický dům Černohlavců aj. Individuální volno ve městě a večer odjezd do ČR.
9. den: 9. DEN: Předpokládaný návrat v odpoledních hodinách.