Sněhová vesnice Lainio

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: bez dopravy Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Sněhová vesnice Lainio

14ZI19

Koncem listopadu se ve finském Laponsku, daleko za polárním kruhem, staví sněhová vesnice. K tomuto účelu je použito množství sněhu a ledu odpovídající tisíci plně naložených kamionů. Celá vesnice má každý rok svůj specifický, neopakovatelný vzhled, zatímco atmosféra
konstrukcí vyrobených ze sněhu a ledu, spojených s uměleckými díly a kouzlem okolní přírody, zůstává stejná. Finové však nenabízejí jen ledový klid – po celou zimu se můžete připojit k aktivitám, případně si zaplatit pobytový balíček za zvýhodněnou cenu.

TERMÍNY KDYKOLIV NA VYŽÁDÁNÍ OD 10.12.2013 DO 6.4.2014

Doprava: bez dopravy

Doporučujeme leteckou přepravu do Kittilä

Program zájezdu

1. den: Vesnice pokrývá přibližně 20 000 m čtverečných a patří k ní restaurace, bar, lobby, hotelové pokoje, apartmány a především řada uměleckých děl vyrobených z čistého ledu, vystavených pod širým nebem. Ubytovat se můžete ve sněžném hotelu, kde jsou k dispozici levnější „obyčejné“ sněhové pokoje, nebo dražší apartmány zdobené uměleckými díly z ledu a sněhu. K hotelu patří také „teplé“ podzemní patro, kde najdete saunu, koupelny, společenskou místnost s krbem a několik „teplých“ pokojů. Ve sněhové vesnici se nachází také několik dobře vybavených dřevěných srubů (ložnice, obývák s krbem, plně vybavená kuchyně, koupelna, sauna), připravených ubytovat 2 – 10 osob. Zdejší ledový bar je unikátní stavbou – něco takového prostě musíte zažít, abyste uvěřili …. Posedět při skleničce (z ledu, jak jinak) nebo si dát chutnou večeři můžete v obřím iglú, vysokém 10 m a o průměru 16 m. Přestože je tu 160 míst k sezení, restaurace z ledu působí velmi zajímavě. Kromě baru nabízí večeře o dvou až čtyřech chodech. Ve vesnici najdete také restauraci v teple útulného srubu. Finové však nenabízí jen ledový klid – už jste někdy zažili diskotéku v iglú? My ano a byla to skvělá zábava do pozdních nočních hodin! Po celou zimu se můžete připojit k nejrůznějším aktivitám, případně si zaplatit pobytový balíček za zvýhodněnou cenu. Na co se můžete těšit? Výlety na sněžných skútrech, návštěva husky farmy a jízda se psím spřežením, návštěva sobí farmy a jízda v saních tažených soby, pro skupiny na vyžádání zařídíme také laponské ceremoniály se šamanem, ohňostroje nebo arktickou diskotéku.