Advent v Alsasku - zimní pohádka o víně 2018

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel **+ Doprava: autokarem Strava: vlastní

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Advent v Alsasku - zimní pohádka o víně 2018

Alsaská vinařská městečka v adventním čase a vánoční trhy. Ochutnáte proslulá alsaská vína, tarte flambée a sýr münster.
Bez nočního přejezdu!

Pojištění: zájezd zahrnuje povinné pojištění cestovní kanceláře ve smyslu zákona 159/99 sb.
Cena zájezdu nezahrnuje léčebné pojištění. CK GEOPS nabízí svým zákazníkům komplexní pojištění za příplatek. Jedná se o komplexní pojištění pojišťovny UNIQA, které zahrnuje balíček služeb obsahující: úrazové pojištění, pojištění storna, pojištění odpovědnosti za škodu, pojištění léčebných výloh v zahraničí a pojištění zavazadel.
Číslo poj. smlouvy: 1360500328 tarif K5; kontakt na Europ Assistance: +420 296 333696
• pojištění léčebných výloh v zahraničí pojišťuje vzniklé náklady na léky, ošetření a hospitalizaci až do výše 5.000.000 Kč a pojištění asistenčních služeb do výše 5.000.000 Kč
• pojištění stornopoplatků souvisejících se zrušením cesty ze zdravotních důvodů: plnění maximálně do výše 80 % ze stornopoplatku, nejvýše však 15.000 Kč
• úrazové poj.: plnění za trvalé následky úrazu (max. 300.000 Kč), úmrtí (max. 150.000 Kč)
• poj. odpovědnosti za škodu při cestě do zahraničí: škoda na zdraví a věci 1.000.000 Kč
• pojištění zavazadel (při překonání překážky) do výše 10.000 Kč

Stravování: vlastní

Není zahrnuto v ceně zájezdu. Snídaně za příplatek předem formou bufetu francouzského typu (džus, výběr teplých nápojů, několik marmelád, med, slané a sladké máslo, 1-2 druhy bagety, topinka, sladký rohlík, sladká bagetka nebo magdaléna, někdy výběr přesnídávka nebo jogurt, občas pudink), podávají se vždy v hotelu. Velmi doporučujeme mít zajištěné snídaně (v hotelích je velmi přísně pod pokutou zakázáno užívání jakýchkoli varných konvic a vařičů). Ráno před cestou nemají ani řidiči možnost zajistit teplé nápoje v autobuse. Hotely jsou situovány na okrajích měst a není možné zajistit v ranních hodinách snídani jinde v okolí hotelu.
Večeře: nejsou v ceně zájezdu, 1x organizuje průvodce oběd pro zájemce za příplatek v českých korunách. Vřele doporučujeme!
Místa v restauraci je nutné rezervovat předem. Lze také zorganizovat společnou večeři za příplatek v EURECH (1x večeře od 22€).
Další stravování se řeší v rámci programu, popřípadě na doporučení průvodce.
Orientační ceny ve Francii: bageta malá od 0,75 €, velká 1,50 €, plněný rohlík 1,50€, mléko 1,90 €, sýr 350 g 1,50-3,50 €, dobré víno 4,50 -7 €, balená voda 1,5l 0,50 €, pivo 3,50 €, limo 1,90 €, zmrzlina 2 €, obložená bageta od 4,50 €, ovoce, rajčata od 2,5 €/kg, menu v restauraci od 18 €, káva 1,50-2,50 €; pohlednice od 0,50 €, známka 1,20 €, WC 0,70 €

Doprava: autokarem

Využíváme autobusy s klimatizací, vybavené přehravačem DVD a minibarem.
Upozornění: odjezdy a svozy z uvedených míst se uskuteční, pokud se sejde dostatečný počet zájemců. Trasy odjezdů se mohou změnit v závislosti na aktuální dopravní situaci.

Ubytování: hotel **+

2x hotel u Colmaru - 2-3lůžk. pokoje s příslušenstvím
Možnost třílůžkových pokojů - individ. v CK (jedná se většinou o pokoj s francouzskou postelí pro 2 osoby a nad ní palandu pro ev. přistýlku – doporučujeme pouze pro děti nebo rodinu – pokoje jsou poměrně malé)

Program zájezdu

1. den: 1. den: odjezd z Prahy v 6 h (Pl a po trase; svozy od 4 osob: HK, Pa; z Br a Ol za 400 Kč), COLMAR, historické centrum kraje Alsasko , "benátská čtvrť " ve slavnostním hávu, adventní trhy
2. den: 2. den: zimní Alsaská vinná cesta : KAYSERSBERG, procházka zimními vinohrady, RIBEAUVILLÉ nebo RIQUEWIHR, ÉGUISHEIM, ochutnávka vína a sýrů , vánoční atmosféra
3. den: 3. den: ŠTRASBURK (UNESCO), "křižovatka Evropy", katedrála Notre-Dame a světoznámé adventní trhy, fakult. oběd, návrat do Prahy do půlnoci CK si vyhrazuje právo drobných přesunů programu vzhledem k počasí a aktuální situaci v době adventu.