Bordeaux eurovíkend letecky za vínem, mořem a loděmi

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel **+ Doprava: letecky Strava: vlastní

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Bordeaux eurovíkend letecky za vínem, mořem a loděmi

Bordeaux , přístavní město Francie při ústí řeky Garony do Atlantiku. Uchvátí Vás kouzlo univerzitního města s bohatou historií (UNESCO), centrum jednoho z nejznámějších vinařských oblastí světa. Můžete zažít hned dvě nejvýznamnější slavnosti města, slavnost lodí Festivals Tall Ships Regatta 2018 a Wine festival. Tolik zážitků za 4dny?

Pojištění : zájezd zahrnuje povinné pojištění cestovní kanceláře ve smyslu zákona 159/99 sb.
Cena zájezdu nezahrnuje léčebné pojištění. CK GEOPS nabízí svým zákazníkům komplexní pojištění za příplatek. Jedná se o komplexní pojištění pojišťovny UNIQA, které zahrnuje balíček služeb obsahující: úrazové pojištění, pojištění storna, pojištění odpovědnosti za škodu, pojištění léčebných výloh v zahraničí a pojištění zavazadel.
Číslo poj. smlouvy: 1360500328 tarif K5S; kontakt na Europ Assistance: +420 296 333696
• pojištění léčebných výloh v zahraničí pojišťuje vzniklé náklady na léky, ošetření a hospitalizaci až do výše 5.000.000 Kč a pojištění asistenčních služeb do výše 5.000.000 Kč
• pojištění stornopoplatků souvisejících se zrušením cesty ze zdravotních důvodů: plnění maximálně do výše 80 % ze stornopoplatku, nejvýše však 40.000 Kč
• úrazové poj.: plnění za trvalé následky úrazu (max. 300.000 Kč), úmrtí (max. 150.000 Kč)
• poj. odpovědnosti za škodu při cestě do zahraničí: škoda na zdraví a věci 1.000.000 Kč
• pojištění zavazadel (při překonání překážky) do výše 10.000 Kč

Stravování: vlastní

Snídaně je zajištěna formou bufetu francouzského typu (džus, výběr teplých nápojů, několik marmelád, med, slané a sladké máslo, 1-2 druhy bagety, topinka, sladký rohlík, sladká bagetka nebo magdaléna, jogurt), podávají se vždy v hotelu. V hotelích je velmi přísně pod pokutou zakázáno užívání jakýchkoli varných konvic a vařičů.

Večeře : Na hotelích většinou nelze zajistit večeře, někdy ubytování umožňuje v blízkosti stravování, večeře se dá pořídit od 20 €, menu od 25 €, ale až od 19. hodiny. Doporučujeme využít nabídky fakultativních večeří s doprovodem průvodce. Místa v restauraci je nutné rezervovat předem.
Nákupy: Během zájezdu bude několikrát umožněno nakoupit si v supermarketech, kde jsou ceny srovnatelné s českými a je někdy možné i teplé bufetové jídlo. Příležitost k nákupu budete mít i na místních trzích, které jsou mimořádným zážitkem a možností nakoupit speciality. Průvodce během cesty umožní nákup ve velkoprodejně na levné základní potraviny.

Orientační ceny ve Francii: bageta malá od 0,75 €, velká 1,50 €, plněný rohlík 1,50€, mléko 1,90 €, sýr 350 g 1,50-3,50 €, dobré víno 4,50 -7 €, balená voda 1,5l 0,50 €, pivo 3,50 €, limo 1,90 €, zmrzlina 2 €, obložená bageta od 4,50 €, ovoce, rajčata od 2,5 €/kg, menu v restauraci od 18 €, káva 1,50-2,50 €; pohlednice od 0,50 €, známka 0,80 €, WC 0,70 €

Ubytování: hotel **+

3x hotel v centru města Bordeaux – 2-3lůžkové pokoje s vlastním příslušenstvím. V ceně ubytování nejsou případné místní pobytové taxy (1-2€/noc, které se hradí až na místě dle místních zákonů).

Program zájezdu

1. den: 1. den: odlet z Prahy odpoledne (Pha-Bordeaux-Pha), přílet do Francie do BORDEAUX, transfer na hotel v centru města, BORDEAUX , večerní prohlídka historického centra (UNESCO), Burgundská brána připomínající římský oblouk, starý most sv. Petra, náměstí Burzy, památník Girondistů nebo možnost večeře s vínem, ve městě jsou hned 2 festivaly: Festivals Tall Ships Regatta 2018 a Wine festival
2. den: 2. den: BORDEAUX , středověká brána s hodinami, katedrála Saint-André , divadlo Grand Théatre, Place de la Bourse a Miroir d'eau (Vodní zrcadlo), návštěva Musée des Beaux-Arts nebo nově otevřeného moderního Muzea vína - La Cité du Vin s možností ochutnávky vín Bordeaux (bílá, červená), vyhlídková terasa, večerní program slavnosti plachetnic na řece Garoně a festivalu vína a fakultativně večeře (kachní menu ve stylové brasserii)
3. den: 3. den: fakultativní výlet vlakem za vínem do městečka SAINT´- EMILION (UNESCO), kouzelné starobylé město proslavené vínem, malebné uličky, zbytky kláštera s rajskou zahradou, možnost ochutnávky slavných červených vín AOC St. Emilion a jedinečných sektů Cremant de Bordeaux , případně možnost projížďky turistickým vláčkem mezi vinicemi, večerní BORDEAUX , procházka po nábřeží podél Garonny, pro zájemce projížďka lodí po řece Garonne (1,5 hod), účast na slavnostech lodí a vína, světla večerního města
4. den: 4. den: dle letového řádu možnost fakultativní výletu vlakem do slavného přímořského letoviska ARCACHON , oblíbila si ho manželka císaře Napoleona III. Eugenie, možnost oběda s plody moře a rybami včetně skvělých místních ústřic na plážové promenádě nebo variantně pobyt ve městě festivalů návštěva galerie, odpoledne odjezd, transfer na letiště, předpokládaný přílet do Prahy do 21:30h CK si vyhrazuje právo záměn programu a časových úprav vzhledem k případným změnám letových řádů a aktuálního programu na slavnostech.