Francie - Korsika na kole - srdcem Korsiky na západní pobřeží

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: vlastní stany Doprava: autokarem Strava: vlastní

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Francie - Korsika na kole - srdcem Korsiky na západní pobřeží

Dvanáctidenní poznávací zájezd s lehkou cykloturistikou na Korsiku, ostrov, jehož překrásná subtropická příroda nabízí nejen azurové moře s fantastickým pobřežím, ale i štíty horských velikánů, romantické kaskády a zákoutí ve stínu staletých pinií a korkových dubů. V případě, že zájezd pojede společně s pěšími turisty, každý den se můžete místo cyklistiky vydat s nimi na túru.
Možnost přikoupit českou polopenzi.

Poznámka: Vzhledem k tomu, že naplnění turistické části programu je přímo závislé na vhodných meteorologických podmínkách, CK si vyhrazuje právo na úpravu programu v případě nepříznivého počasí, nebo nepříznivého stavu horských silnic.
Jízdní řády trajektů na sezónu 2019 nejsou přesně známy v době uzávěrky katalogu, CK si vyhrazuje právo úpravy programu z důvodu změny jízdního řádu trajektu.

Stravování: vlastní

vlastní. Možnost česká polopenze začíná 3. den snídaní a končící 10. den večeří 2 400 Kč.

Ubytování: vlastní stany

vlastní stany, celkem 3 různé kempy (4x u moře u Propriana, 3x ve vnitrozemí u Canaglie, 2x pod Monte Cintem).

Program zájezdu

1. - 2. den: odjezd z ČR do Itálie, trajektem do Bastie. V závislosti na časech trajektu, odpočinek a relaxace u moře, přejezd do kempu v horách (3x na stejném místě), možnost individuálního grilování a posezení u vína.
3. den: po snídani se vydáme na kolech do nádherných korsických hor. Čeká nás velmi náročná, ale krásná cyklotrasa s velkým převýšením, s možností sKvělého koupání v řece FIUM´ORBO. Přes COL DE SORBA (1 311 m) sjedeme do GHISONI, projedeme nádhernými soutěskami řeky FIUM´ORBO a přes malebnou obec VEZZANI borovým lesem s jedinečnými výhledy na střed Korsiky se přes VIVARIO vrátíme do kempu (70 km).
4. den: na kole do vesničky CANAGLIA, odkud se pěšky vydáme (kola jsou hlídaná) ke kaskádám MANAGANELLO, kde se můžeme koupat a opalovat. Od lávky, kde končí lesní silnička, se vydáme pěšky k salaším TOLLA s rázovitým občerstvením a pokračujeme ke kaskádám (1 200 m, 1 hod.). Zpět stejnou cestou. Na kole 5 km, 130 m. Možno prodloužit o výjezd busem na COL DE VIZZAVONA (1 163 m) s výhledem do údolí řeky Gravona, návštěvu ANGLICKÝCH kaskád s koupáním a návrat přes letovisko VIZZAVONA ke kaskádám Manganello zpět do kempu. Na kole 15 km.
5. den:
6. den: výjezd do nejvýše položené starobylé vesničky CALASSIMA s úchvatným výhledem na PAGLIA ORBA (2 525 m). Sjezd a koupání u starobylého mostu janovského GOLO, zpět do kempu. Na kole 38 km, 900 m. Možnost prodloužení etapy o výjezd do vesničky CASAMACCIOLI, prohlídka místního kostelíku a podél přehrady zpět do kempu.
7. den: ráno přejezd autobusem na nejvyšší silniční sedlo Korsiky COL DE VERGHIO (1 477 m). Sjezd na kolech úchvatnou zalesněnou horskou krajinou. Výhledy do soutěsky SPELUNCA, jedné z nejznámějších atrakcí ostrova. Možnost koupání v kaskádách v ústí soutěsky. Přes malebnou obec OTA do vyhlášeného letoviska PORTO. Stoupání k bizarním načervenalým skalním útvarům CALANCHE. Dojezd za vesničku PIANA, oceněné jako nejkrásnější francouzská obec. Na kole 48 km, ^570 m. Odtud autobusem přejedeme do zátoky Valinco u Propriana. Pozdě večer ubytování v příjemném kempu blízko pláže (4 nocí na stejném místě).
8. den: autobusem do PETRETO-BICCHISANO (450 m). Na kole přes COL DE ST. EUSTACHE (995 m) a COL DE TANA do AULLÉNE (850 m). Pak nádherný sjezd přes LORETO DI TALLANO k řece RIZZANÉSE. Koupání u Janovského mostu SPIN A CAVALLU. Na kole 50 km, ^650 m. Busem nebo na kole /navíc 19 km, ^300 m/ do kempu.
9. den: ráno odjezd autobusem do sedla pod siluetou skalních věží BAVELLA (1 218 m). Na kole sjezd přes Zonzu a Levii do zajímavého městečka STE LUCIE DE TALLANO, dále pak přes obec VIGGIANELLO s jedinečným jedinečným panoramatem zálivu Valinco sjedeme do Propriana a odtud do kempu /60 km, ^550 m, po dohodě možno závěr dojet autobusem/. V podvečer se stihneme ještě vykoupat v moři.
10. den: výlet autobusem do vyhlášeného BONIFACIA, cestou kratší zastávka ve svérázném středověkém městě SARTENE. Prohlídka Bonifacia, které je se svými bělostnými útesy řazeno k největším pozoruhodnostem Evropy. Pro zájemce nádherná projížďka lodí pod skalnatými útesy města (cca 17 EUR na osobu), nebo pohodová pěší turistika po pobřežních útesech s překrásnými výhledy na město na skalách až k majáku na písčitou pláž u ostrůvku St. Antoine /tam i zpět asi 12 km/. Návrat navečer. Pro cyklisty možný individuální program v okolí zálivu Valinco.
11. - 12. den: přejezd busem do přístavního města BASTIE, prohlídka města, trajektem do Itálie, noční přesun do Rakouska, návrat do ČR odpoledne.