Francie - Korsika, turistika a relaxace

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: vlastní stany Doprava: autokarem Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Francie - Korsika, turistika a relaxace

Tento zájezd je určen pro všechny, kteří mají rádi pohyb v krásné přírodě, ale také příjemné lenošení u moře. Každý den lze volit mezi výlety nebo relaxací u moře. Všechny autokarové výlety jsou v ceně a stojí určitě za to! K dokonalé pohodě přispěje i naše česká polopenze. Na tomto zájezdu poznáte průřez tím nejkrásnějším, co dělá Korsiku Korsikou. Hory, moře, pláže, kaskády, úžasná městečka včetně neskutečného Bonifacia, megality ve Filitose a lahodné místní kulinářské speciality….to je to oč na Korsice běží.

Poznámka : Vhodné i pro kolektivy (možnost speciálních slev).

Stravování: polopenze

6x večeře, 7x snídaně.

Ubytování: vlastní stany

7x ubytování v kempu u moře s bazénem ve vlastních stanech. Za příplatek možnost ubytování v bungalovu na dotaz (počet bungalovů omezen).

Program zájezdu

1. - 2. den: odjezd z ČR (upřesnění času odjezdu v závislosti na novém jízdním řádu trajektů), trajektem z Itálie do BASTIE na KORSICE. Zastávka v Muratu u fotogenického kostelíka St. Michel, návštěva starobylého CORTE s hrdě se tyčící citadelou pod horskými velikány (tyto zastávky platí pro zájezdy s nočním trajektem). Překrásným hornatým vnitrozemím pokračujeme na západní pobřeží do jedné z nejkrásnějších zátok Valinco u městečka Propriano, která je ideálním místem k podnikání výletů po celé Korsice. Ubytování v kempu s bazénem, vzdáleném 300 m od pláže (7 nocí na stejném místě).
3. den: zátoka Valinco u PROPRIANA je vyhlášena svými plážemi, ale není přeplněná barevnými slunečníky s těly "smažících” se turistů. Dlouhá písčitá pláž, na jedné straně zakončená stejnojmenným městečkem a na druhé skalisky s janovskou věží, skýtá každému, co žádá. Dopoledne plážová turistika k ústí řeky TARAVO, nebo k janovské věži TOUR DE LA CALANCA, pozdě odpoledne seznámení s městem Propriano.
4. den: pro zájemce brzy ráno celodenní výlet. Navštívíme bizarní skály CALANCHE (UNESCO). Po krátké procházce touto pastvou pro oči, kde barevné skalní útvary ostře kontrastují s azurovou hladinou moře, pokračujeme do nedalekého PORTA, další perly Korsiky. Pro zájemce místo koupání v moři soutěska SPELUNCA /z Evisy (805 m), příjemný pozvolný sestup do Oty (334 m) cca 2-3 hodiny/, jedna z nejznámějších atrakcí ostrova, cestou možnost osvěžujícího koupání v kaskádách. Pozdě odpoledne navštívíme největší město Korsiky AJACCIO, vydáme se po stopách nejvýznamnějšího Korsičana NAPOLEONA BONAPARTA (rodný dům, památníky).
5. den: koupání a pobyt u moře, pozdě odpoledne pro zájemce návštěva nedalekého proslulého naleziště prehistorické kultury FILITOSA s mnoha menhiry, večerní a noční život v "nejkorsičtějším" městě SARTENE s možností degustace vína. Z úzkých romantických a křivolakých uliček Sartene na nás dýchne duch minulosti vendety a pirátských výprav.
6. den: ráno pohodová turistika ze sedla Col de Bavella (1 218 m), pod siluetou nádherných skalních věží BAVELLA pěšky ke skalnímu oknu TROU DE LA BOMBE (1 290 m), pro zájemce s výstupem na PUNTA VELACO (1 483 m), s fantastickým výhledem na východní i západní pobřeží Korsiky. Pozdě odpoledne se stihneme ještě vykoupat v moři.
7. den: výlet do perly Korsiky BONIFACIA s nejmalebnější pobřežní túrou na ostrově (pohodová turistika po pobřežních útesech s překrásnými výhledy na město na skalách, na písčitou pláž u ostrůvku ST. ANTOINE - cca 3,5 hod i s koupáním u majáku), prohlídka města, které je se svými bělostnými útesy řazeno k největším pozoruhodnostem Evropy. Pro zájemce místo turistiky nádherná projížďka lodí pod skalnatými útesy (cca 17 EUR na osobu). Návrat večer.
8. den: brzy ráno odjezd do sedla COL DE ST-EUSTACHE (995 m), pěšky vyhlídkovou hřebenovkou nad údolím Tarava na MONTE SAN PETRU (1440 m, celkem tam i zpět 3-4 hodiny). Půjdete krajinou, která ve vás vyvolá nadšení. Fotogenické kamenné bloky a formace lemují tuto příjemnou túru, ze které máte uchvacující výhledy na veže Bavella a na záliv Valinco. Odpoledne budete mít dostatek času se rozloučit s mořem.
9. den: ráno odjezd do BASTIE, prohlídka přístavního města (délka v závislosti na jízdním řádu trajektů), poslední nákupy dárků. Odpoledním trajektem plavba do Itálie. Odjezd směr ČR.
10. den: návrat do ČR.