Francie - Přírodní parky a památky Provence

Ubytování: hotel Doprava: autokarem Strava: vlastní
2 termíny od 4. května 2024

Cena zájezdu

od 13 990 Kč


Provence, to jsou přírodní parky Lubéron a Camargue, slunce a pestré barvy, vzpomínky na van Gogha, Gauguina a Cézanna, ale také plameňáci, bílí koně a cedrové lesy, kouzlo přístavu Marseille, města UNESCO - antické město Orange, papežský Avignon, římské město Arles, vůně tymiánu a levandule a hlavně příjemná turistika a kouzelné moře. Prodlouženo o provensálskou pohodu a koupání na písečných plážích. Ne nadarmo se říká, že Provence je krajina zalitá sluncem a provoněná levandulí. Zažijete kraj z knihy Jak voní tymián francouzského spisovatele Marcela Pagnola. Poznámka: CK si vyhrazuje právo drobných záměn programu vzhledem k počasí a aktuálním podmínkám v přírodních parcích. U kratšího 1 termínu je program 5 + 6 den spojen v jeden respektivé na 5 den. AVIGNON: most St. Bénézet 5,50 €, Papežský palác 12 €, kombinace palác + most – 15 ST-RÉMY, klášter St. Paul de Mausole: 5 € ROUSSILLON, lom: od 3 € ochutnávka vína: 8 € LES-BAUX-DE... Celý popis

Termíny a ceny

květen 2024

04.05. - 11.05.2024 sobota - sobota
vlastní autokarem
13 990 Kč
cena za 8 dní (7 nocí)

červen 2024

29.06. - 07.07.2024 sobota - neděle
vlastní autokarem
15 990 Kč
cena za 9 dní (8 nocí)

Informace o cenách

Cena zahrnuje

  • doprava klimatizovaným autobusem,6x/5x hotel (2lůž. pokoje), vedoucí zájezdu, informační materiály

Cena nezahrnuje

  • příp. pobytové taxy, strava, fakult. služby, lodě a vstupné (140 EUR) a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "cena zahrnuje"
  • 1lůž. pokoj 4 300 Kč/ 5 300 delší letní termín, 5x /6x hotel typu Campanile/Kyriad (cena na osobu za ubytování ve 2lůž. pokoji) 5 590 Kč/6 590Kč, 5x/6x snídaní 1300/1560 kč, 1x večeři v Marseille 750 Kč, 1x večeři v Avignonu 700 Kč, 400 Kč záloha na loď na Frioulské ostrovy pojištění léčebných výloh vč. storna zájezdu do 35 000 Kč za 600 Kč/ 675 Kč

    • Poznávací zájezdy

Popis zájezdu

Francie - Přírodní parky a památky Provence

Provence, to jsou přírodní parky Lubéron a Camargue, slunce a pestré barvy, vzpomínky
na van Gogha, Gauguina a Cézanna, ale také plameňáci, bílí koně a cedrové lesy, kouzlo
přístavu Marseille, města UNESCO - antické město Orange, papežský Avignon, římské
město Arles, vůně tymiánu a levandule a hlavně příjemná turistika a kouzelné moře.
Prodlouženo o provensálskou pohodu a koupání na písečných plážích. Ne nadarmo se říká,
že Provence je krajina zalitá sluncem a provoněná levandulí. Zažijete kraj z knihy Jak
voní tymián francouzského spisovatele Marcela Pagnola.

Poznámka: CK si vyhrazuje právo drobných záměn programu vzhledem k počasí a aktuálním podmínkám v přírodních parcích.
U kratšího 1 termínu je program 5 + 6 den spojen v jeden respektivé na 5 den.

AVIGNON: most St. Bénézet 5,50 €, Papežský palác 12 €, kombinace palác + most – 15
ST-RÉMY, klášter St. Paul de Mausole: 5 €
ROUSSILLON, lom: od 3 €
ochutnávka vína: 8 €
LES-BAUX-DE-PROVENCE: hrad 10 €, projekce Carriéres des Lumiéres 14,5 €
Pont du Gard: 5 €
ARLES: amfiteátr - 8 €, křížová chodba St. Trophime – 5,50 €, Cryptoportiques - 4,50 €, Musée Arleten - 5 €, nekropole Les Alyscamps – 5 €
Camargue: ornitologická rezervace – 9 €
SAINTES-MARIES-DE-LA-MER: střecha kostela - 5 €
AIX-EN-PROVENCE: Cézannův ateliér – 7 €
CASSIS: vláček 7 €, plavba lodí ke Calanques 19 €
MARSEILLE: městský vyhlídkový vláček (bazilika St. Victor, Notre Dame de la Garde) 8 €

Stravování: vlastní

Není zahrnuto v ceně zájezdu. Snídaně za příplatek předem formou bufetu francouzského typu (džus, výběr teplých nápojů, několik marmelád, med, slané a sladké máslo, 1-2 druhy bagety, sladký rohlík, sladká bagetka nebo magdaléna, někdy výběr přesnídávka nebo jogurt, občas pudink), podávají se vždy v hotelu. Velmi doporučujeme mít zajištěné snídaně (v hotelích je velmi přísně pod pokutou zakázáno užívání jakýchkoli varných konvic a vařičů a hotely jsou situovány na okrajích měst a ráno se ve Francii nedá snídaně sehnat ani v blízkosti těch, které jsou blízko centra a program je bohatý - ráno nemají řidiči možnost teplých nápojů). Večeře: 2x večeře fakultativně za příplatek v českých korunách v Avignonu a v Marseille (rybí restaurace). Doporučujeme! Je potřeba je objednat předem.
Další stravování se řeší v rámci programu, popřípadě na doporučení průvodce.

Ubytování: hotel

6x/5x v hotelích typu Premiére Classe (2lůžkové pokoje a palanda, příslušenství na pokoji, TV), případně Ibis Budget a Kyriad (2lůžkové pokoje s příslušenstvím).
Je možnost zajistit 3lůžkový pokoj na poptání v CK, na pokoji je většinou francouzská postel pro 2 osoby a někde bývá nad ní palanda pro ev. přistýlku – doporučujeme pouze pro děti nebo rodinu – pokoje jsou poměrně malé.
Ubytování: 3x u Avignonu, 3x/2x u Salon de Provence

Program zájezdu

1. den: odjezd z Prahy v 15 hodin, další nástupní místa: Plzeň a místa po trase na Rozvadov, transfer přes SRN do Francie.
2. den: ORANGE, bývalé římské město, zachovalý vítězný oblouk a divadlo, obojí je pod patronací UNESCO, AVIGNON, svědek papežské slávy středověku (UNESCO), gotická architektura, středověký most St-Benézet, Rocher des Doms, Papežský palác Palais des Papes, kouzlo provensálských uliček, fakult. lodí po Rhôně a výhledy na Villeneuve-les-Avignon a na středověký most, jistě ochutnáte i víno Côte du Rhône; ubytování u Avignonu.
3. den: přírodní park Lubéron s cedrovými lesy, cesta s vyhlídkami, kouzelné kamenné městečko BONNIEUX a romantický kamenný římský most, červené městečko ROUSSILLON, turistika barevnými bauxitovými skalami, naleziště malířských hlinek, gastronomické překvapení, FONTAINE-DE-VAUCLUSE, kde snil Petrarca o Lauře, jedna z největších vyvěraček v Evropě, továrna s vodním kolem na ruční papír, fakultativně za příplatek ochutnávka vína u místních pěstitelů ve vinařské oblasti Lacoste s možností nákupu, pozdní návrat na ubytování.
4. den: kamenná vesnice BORIES, kouzlo vnitřní Provence v pohoří Les Alpilles, olivové háje, SAINT-RÉMY, římské město GLANUM nebo klášter St-Paul-de Mausole (van Gogh) se zahradami, procházka mezi olivami a cypřiši, malebné městečko provensálských tradic LES BAUX se zbytky rozsáhlého hradu nad Val d´Enfer (Pekelné údolí) s expozicí středověkých dobývacích zbraní, ráj suvenýrů, okouzlující umělecký projekt: promítání významných uměleckých děl na stěny a podlahy podzemních místností, indiv. ochutnávka místních specialit, římský akvadukt Pont-du-Gard (UNESCO) a lehká turistika v kaňonu řeky Gardon, podvečerní zastávka u strážné pevnosti TARASCON na Rhôně, strážný hrad s příběhem bájné příšery, fakultativně provensálská večeře v centru Avignonu.
5. den: van Goghovo město ARLES (UNESCO), antická aréna, skvost románské architektury klášter St-Trophime, variantně samostatná návštěva antické nekropole Les Alyscamps, Goghova nemocnice, cryptoporticus, kavárna a zdvihací most známý z obrazů van Gogha, románský klášter Abbaye de Montmajour z 12. st., římský akvadukt Pont-du-Gard (UNESCO), pole levandule - ráj pro fotografy a lehká turistika v okolí, koupání v říčce Gardon, podvečerní zastávka u pevnosti ve městě TARASCON na Rhôně s příběhem bájné příšery.
6. den: cesta k moři, přírodní park Camargue (UNESCO), kde žijí plameňáci, stáda bílých koní i černých býků, možnost projížďky na koni (od 25 €), rozsáhlá ornitologická rezervace - procházky, poutní městečko SAINTES-MARIES-DE-LA-MER, dvoupatrová poutní katedrála (hrob "černé" svaté Sáry), vyhlídky ze střechy, fakultativně ochutnávka místních písečných vín a mořských plodů, především polodenní koupání na písečných plážích.
7. den: rybářské městečko CASSIS, přírodní park Calanques, středomořské "fjordy", koupání, lehká turistika po útesech kolem úzkých hlubokých zátok, oblíbené místo rekreace Marseillanů, fakultativně výlet lodí kolem Calanques a koupání na plážích v zátokách, variantně rybářské městečko, odpoledne AIX-EN-PROVENCE, město Paula Cézanna a bývalé hlavní město Provence, katedrála de Saint-Sauveur, Cours Mirabeau a boulevardy s proslulými kašnami, individuálně Cézannův ateliér a zahrada, možnost večeře, dále pozdní návrat na ubytování.
8. den: MARSEILLE, starý přístav, historické centrum, bazilika St-Victor s kryptou, chrám Notre-Dame-de-la-Garde, moderní MuCem - muzeum středomořských civilizací, fakultativně výlet lodí kolem ostrova If s pevností na Frioulské ostrovy s koupáním, pro zájemce fakultativně večeře ve stylové restauraci, pozdě večer odjezd do ČR. Termín 4.5.-11.5. návrat do Prahy v odpoledních hodinách
9. den: termín 29.6. - 7.7. - návrat do ČR odpoledne.

Podobné zájezdy