Francie - Turistika v Provence s Azurovým pobřežím

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: mobilhome Doprava: autokarem Strava: vlastní

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Francie - Turistika v Provence s Azurovým pobřežím

Cote d´Azur je známé nejen jako pobřeží plné přímořských letovisek, kde tráví čas celebrity, ale i svými přírodními krásami. A právě do nejzajímavějších míst tzv. Haute Provence - Horní Provence a pobřežní krajiny mezi Hyéres a Cannes vás zavedeme v tomto zájezdu. Poznáte zejména unikátní vulkanické horské pásmo Massif de l´Esterel, v barevných odstínech sytě oranžové až červené barvy. Projdeme se divokou pobřežní stezkou chráněnými rezervacemi na poloostrově St.Tropez. Navštívíme perlu tzv. zlatých ostrovů - Ile de Porquerolles, unikátní biosférickou rezervaci, protkanou turistickými stezkami poblíž městečka Hyeres. Po Rajské stezce vystoupáme do půvabného středověkého městečka Gourdon, obehnaného hradbami, plného uměleckých ateliérů. Nevynecháme ani městečko Moustiers Ste. Marie, patřící k nejhezčím ve Francii. Oficiálně jedna z bran do kaňonu Verdon leží pod dvěma vápencovými skalami s vysoko položenou kaplí. Projdeme největším a nejkrásnějším evropským kaňonem Verdon, který mezi vápencovými skalami vyhloubila stejnojmenná říčka. Ti nejstatečnější se mohou cestou vykoupat v tůňkách nebo obdivovat až 700 m vysoké strmé skalní stěny. Ubytováni budeme v kempu u moře s vlastní písečnou pláží poblíž novodobých provensálských Benátek Port Grimaud, postavených v 60. letech 20. stol., protkaných kanály podél pestrobarevných domků. Navštívíme i živé provensálské trhy, provoněné aromatickými bylinami a určitě si najdeme čas i na ochutnávku výborného vína a proslulé kuchyně. To vše zarámované zpěvem cikád, průzračného moře a přírodních krás hor i pobřeží.

Stravování: vlastní

bez stravy. Za příplatek 1 900 Kč možnost 6x polopenze v místní české restauraci (začíná 3. den snídaní a končí 8. den večeří).

Ubytování: mobilhome

mobilhome (4 osoby) - dva oddělené pokoje se společným sociálním zařízením a kuchyňkou vybavenou sporákem, lednicí a nádobím. Ubytování se nachází v kempu s bazénem.

Program zájezdu

1. den: odjezd z ČR v dopoledních hodinách.
2. den: zastávka u městečka MOUSTIERS STE. MARIE, prohlídka vč.výstupu křížovou cestou ke kapli z 12.stol., možnost navštívit jednu z hrnčířských dílen (výroba dekorativní fajáns pro císařské dvory v 17. a 18.stol.) a pěší výlet okolní romantickou skalnatou krajinou s výhledy na městečko a jezero ST.CROIX. K večeru přejezd na ubytování do kempu u pláže.
3. den: dopoledne návštěva městečka PORT GRIMAUD, odpoledne volno, koupání, odpočinek.
4. den: celodenní výlet do pohoří ESTEREL, okružní cesta s výhledy na pobřeží, rozeklanými skalnatými horami k Medvědí hoře (Pic de l´Ours), v podvečer relax u moře.
5. den: celodenní výlet do kaňonu GORGES DU LOUP, výstup k tzv. orlímu hnízdu, městečku GOURDON s fantastickým výhledem, prohlídka, sestup do údolí, v podvečer možnost koupání.
6. den: relaxace u moře nebo fakultativně celodenní výlet na poloostrov GIENS, odtud lodí na ostrov Porquerolles. Pěší turistiku lze kombinovat s lenošením na pláži nebo prozkoumávat ostrov na kole (možnost zapůjčení v přístavu na ostrově - na půl dne nebo na celý).
7. den: druhý celodenní výlet do pohoří ESTEREL, tentokrát po vyhlídkách na jednu z nejznámějších hor, Pic du Cap Roux, v podvečer relax u moře.
8. den: celodenní výlet rozeklanou pobřežní stezkou na západní straně poloostrova ST.TROPEZ s chráněnými oblastmi okolo mysů Cap Lardier, Taillat a Camarat.
9. den: odjezd z kempu brzy ráno, přejezd k Chalet de la Maline a celodenní túra kaňonem VERDON. Večer odjezd, přes Německo.
10. den: příjezd do ČR.