Paříž a Versailles - prodloužený letecký víkend s průvodcem

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Paříž a Versailles - prodloužený letecký víkend s průvodcem


Program zájezdu

1. den: 1. den: Odlet z Prahy/vídně do Paříže dle letového řádu. Po příletu transfer do hotelu a ubytování. Poté se již vydáme k seznámení s Paříží, s hlavním, a také největším městem země Galského kohouta. Projdeme čtvrtí Montmartre se slavnou bazilikou Sacré Coeur a neméně slavným kabaretem Moulin Rouge. Vychutnáme si uměleckou atmosféru na náměstíčku s malíři Place du Tertre i v labyrintu zdejších romantických uliček. Možnost večeře v typické pařížské hospůdce – francouzská specialita. Nocleh.
2. den: 2. den: Po snídani se přesuneme do Latinské čtvrti, prohlédneme si Panthéon, na náměstí Sorbony si budeme povídat o jedné z nejstarších evropských univerzit, navštívíme Ile de la Cité s katedrálou Notre Dame, prohlédneme si moderní budovou Centre George Pompidou a pokračovat budeme do muzea Louvre se slavnou Monou Lisou nebo d’Orsay se sbírkami impresionistů. Možnost večeře v pařížské restauraci. Po večeři se vydáme na noční prohlídku Paříže, kterou zakončíme výstupem na Tour Montparnasse a pohledem na osvětlenou a blikající Eiffelovu věž. Nahlášení zájemci tento večer navštíví tradiční revue se strhující kankánovou podívanou a šampaňským v Moulin Rouge.
3. den: 3. den: Po snídani se vydáme metrem na výlet do Versailles, do sídla francouzských králů. Prohlédneme si zámek s královským apartmá a slavnou zrcadlovou galerií. Projdeme se zahradami a parkem, jež jsou příkladem francouzské zahradní architektury, můžeme zajít i k dalším stavbám v zámeckém parku, k Malému a Velkému Trianonu (vstupné zámek cca 18 €, zahrady cca 10 €). Po návratu do Paříže zavítáme k Eiffelově věži a budeme mít možnost si prohlédnout město z ptačí perspektivy. Projedeme se po řece Seině a atmosféru velkoměsta si prožijeme při procházce večerní Champs Elysées s Vítězným obloukem. Nocleh.
4. den: 4. den: Dnes nás čeká rozloučení s překrásnou metropolí plnou památek, ke které ale také neodmyslitelně patří parfémy a tak i my se s tajemstvím výroby těchto parfémů seznámíme v muzeu firmy Fragonard, kde si budeme moci něco z výrobků této firmy i zakoupit. Odjezd na letiště a odlet zpět do Prahy/Vídně. PAŘÍŽ A VERSAILLES autobusový zájezd s podobným programem.