New York - Chicago - Boston

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: autokarem Strava: vlastní

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

New York - Chicago - Boston

Povinné smluvní údaje: Cestovní kancelář odpovídá za řádné poskytnutí sjednaných služeb a má povinnost poskytnout zákazníkovi pomoc v nesnázích. Služby cestovního ruchu dle této smlouvy se poskytují v jazyce místa pobytu země a registrace leteckého či autokarového dopravce, poskytují se jako skupinové služby, velikost skupiny je omezena kapacitou poskytovaných služeb a nejsou obecně vhodné pro osoby s omezenou pohyblivostí. Minimální počet osob pro uskutečnění zájezdu je X (při autobusové dopravě) a Y (při letecké dopravě).

Vstupy do památek: Vstupy do památek: nejsou povinné, každý si vybere dle zájmu
New York: Empire State Building Observation Deck 42 $, Statue of Liberty 24 $, Metropolitní muzeum 20 $, Muzeum moderního umění MoMa 25 $, Americké muzeum historie přírody 22 $, Guggenheimovo muzeum 18 $.
Chicago: Willis Tower Skydeck 40 $ , Chicago River projížďka lodí od 30 $, Navy pier centential wheel 20 $,

Aktuálně platí pro občany ČR a SR bezvízový styk. Cestující je povinen mít platný biometrický pas a splnit podmínky registrace pro vstup do USA “ESTA” vyplněním příslušného formuláře na internetu a zaplacením registračního poplatku cca 14 USD, který se hradí platební kartou. Více informací naleznete kliknutím na odkazy:

INFORMACE AMBASÁDY USA K BEZVÍZOVÉMU PROGRAMU
OFICIÁLNÍ  ŽÁDOST O REGISTRACI ESTA
Průvodce vyplněním žádosti ESTA

Potvrzení ESTA a KÓD ESTA je nutno vytisknout a vzít s sebou do USA.
VŠICHNI KLIENTI CK OBDRŽÍ INFORMACE JAK DOTAZNÍK VYPLNIT, INFORMACE K LETU A UBYTOVÁNÍ S DOSTATEČNÝM ČASOVÝM PŘEDSTIHEM.
V případě odmítnutí vstupu na území USA ze strany místních autorit, neudělení registrace ESTA apod. CK považuje službu jako klientem nerealizovanou a vůči klientovi uplatní storno podmínky dle všeobecných podmínek a informací CK, či propadnutí služby bez dalších finančních či právních nároků na CK či vládu USA.
Letenka může být s přestupem (Frankfurt, Paříž, Londýn, Amsterdam). Letenka je v ekonomické třídě, za příplatek možnost provést rezervaci sedadel. K přesun z letiště na hotel a zpět je využívána MHD

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy, přílet do NYC (– 6hod. čas. posun), transfer na hotel, ubytování. Necháte se ohromit Times Square v samém srdci Manthattanu s mrakodrapy s nespočtem světelných reklam. Uvidíte  Bryant Park s New York Public Library, jež je významnou institucí svého druhu na světě a také mrakodrapy zvučných jmen jako  HBO, Bank of America či Salomon Tower. Návrat na hotel, nocleh.
2. den: Prohlídku NYC začneme u impozantního Grand Central Terminal. Shlédnete ikonický mrakodrap Chrysler i novou dominantu města One Vanderbild Center. Poté se přesuneme na nejjižnější cíp Manhattanu do Battery Parku, kde East River a Hudson River vytvářejí newyorskou zátoku, odkud jsou krásné výhledy na New York Harbor i Sochu Svobody. Poplujeme na Liberty Island se Sochou Svobody a také na Ellis Island „Ostrov nadějí“, který byl kdysi bránou do Ameriky, kde se nacházel imigrační úřad, kudy prošly milióny lidí toužících po novém světě. Projdeme po slavné Wall Street ve Financial District, s největší koncentrací bank a burz na světě. Charning Bull zde připomíná energii a sílu kapitálového trhu. Spatříte majestátní budovu Federal Hall se sochou George Washingtona i  impozantní budovu New York Stock Exchange. Shlédnete také The Trump Building, jeden z mrakodrapů prezidenta Trumpa, Trinity Church i budovu Federal Reserve Bank of New York. Pak si v místě Ground Zero připomeneme tragické události 11. září. Nalézá se zde Světové obchodní centrum, kde stála proslulá „Dvojčata“, na jejichž místě dnes stojí Památník obětem 11. září a také nové Muzeum 9/11 Memorial. Uvidíte mrakodrap ONE WORLD TRADE CENTER 1WTC (541 m). Zajímavý je také supermoderní HUB, obchodní galerie Winter Garden i okolní výškové stavby. Oceníte zde volno, čas na oběd. Zájemci se mohou projít kolem Hudson River s výhledy na panorama New Jersey, nebo pořídit výhodné nákupy v Century 21, či Marshalls. Poté se vydáme na Broadway, kolem St. Paul Chapel k budově City Hall. Uvidíte mrakodrap tvarem připomínající svatební dort – Municipal Building a také Woolworth Building se zlatou korunou na střeše. Se svými 60 patry byl po 17let nejvyšším mrakodrapem v NY. Můžete se těšit na procházku po Brooklyn Bridge – nejstarším a nejkrásnějším mostem v NY. Další zastávkou bude Chinatown, a Little Italy. Návrat na hotel, nocleh.
3. den: Začneme u ikonické Flatiron Building – nejfotografovanější budova v NYC,  tvarem připomíná „žehličku“. Spatříte také Metropolitan Life Tower, New York Life Insurance Building, jejíž střechu završuje zlatá pyramida. Poté se můžete těšit na Empire State Building, jež  byl po více než 40 let nejvyšší budovou světa. Z vyhlídky v 86. nebo 102. poschodí vás čeká jedinečný výhled na město. Odpoledne Harald Square a prestižní obchodní dům Macy´S. U Shake Shack budete moci vychutnat nejvyhlášenější hamburgery. Projdeme se po slavné Brodway na Times Square, vychutnáte si Divadelní čtvrť se všemi atrakcemi. Poté Columbus Circle s úžasnou směsicí nové architektury, nákupů a restaurací, kde oceníte volno na oběd. Příjemným osvěžením bude procházka oázou zeleně po Central Parku. Shlédnete noblesní hotel Plaza i vyhlášenou Fifth Avenue s nejluxusnějšími obchody světoznámých značek zvučných jmen. Podíváme se do útrob mrakodrapu Trump Tower, kde si v kavárně můžete dopřát malé občerstvení.  Podíváte se na slavné Rockfeller Center s pozlacenou sochou Prométhea i do katedrály Sv. Patrika. Návrat na hotel, nocleh.
4. den: Harlem – nejvýznamnější centrum afroamerického života a místo nasáklé historií. Projdeme se nádvořím prestižní Columbia University. Nevynecháme Apollo Theater  a největší americký svatostánek Cathedral Church of St. John the Divine. Poté se můžete těšit na nové obchodně administrativní centrum Hudson Yards se spoustou nových mrakodrapů a zajímavých staveb jako je např. Vessel. Odpoledne volno, oběd, možnost nákupů. Zájemci mohou zkusit adrenalin na skleněné terase nového mrakodrapu Edge. Zajímavá je také procházka po slavné High Ligne, stezce vybudované na místě staré železniční trasy vedoucí čtvrtí Chelsea. Návrat na hotel, nocleh.
5. den: Volno na muzea, nákupy a atrakce. Zájemci mohou navštívit observatoř 427 m vysokého mrakodrapu One Vanderbild Center. Vydat se můžete do některého z muzeí jako Amerického muzea historie a přírody, MoMa s největší sbírkou moderního umění na světě, Guggenheimova muzea, či National Museum of the American Indian. Zájemci o nákupy si přijdou také na své. Návrat na hotel, nocleh.
6. den: BOSTON –  hl. město amerického státu Massachusetts a významný přístav, ležící na východním pobřeží USA je spojeno s historií vzniku USA (fakultativně – zájem nutno nahlásit při přihlášení na zájezd). Procházku začneme na Stezce svobody – Freedom Trail, lemovanou domy červené barvy, kde spatříte významné monumenty spojené s historií města jako Copps Hill Buring Ground – Granary Burying Ground. Zastavíme se u Skinny House, nejužšího domu města i Old North Church, jež byl inspirován díly Christophera Wrena. Uvidíte nejstarší dochovaný dům Clough House i The George Robert Fountain, která byla postavena v místech, kde došlo k první střelbě války za nezávislost. Zastavíme se u domu slavného rodáka Paula Revere i kostela Old North Church. V sousedství se nalézá „Malá Itálie“, a my se projdeme po slavné Hannover Street, kde to voní kávou a čerstvým pečivem, byl by hřích si v některé z kaváren nedopřát espresso či cappuccino. Navštívíme známou Faneuil Hall Marketplace, kde oceníte volno na oběd. Pak se podíváme kbývalé obchodní burze Old State House, kde v červenci r. 1776 byla z balkonu veřejně přečtena Deklarace nezávislosti Spojených států.  Uvidíte také  King’s Chapel i Old South Meeting House, r. 1729 zde začala  slavná bostonská „Tea Party“. Projdeme se po parku Boston Common. Poté dle časových dispozic volno, můžete nakupovat na Newbury Street nebo navštívit Chinatown, či New England Aquarium, nebo Institut současného umění. Podvečer odjezd zpět do NYC na nocleh.
7. den: Dopoledne dle  časových možností volno v NYC. Přesun na letiště a odlet z New Yorku do Chicaga. Přesun na hotel, ubytování a seznámení se s okolím. Nocleh. CHICAGO – je pulzující a živé město a vy uvidíte všechno nejlepší co vám Chicago může nabídnout. Ukážeme vám místa, která minimalizují dobu cestování a maximalizují dobrodružství.
8. den: Procházka po Riverwalk jež je plná úžasných kaváren a restaurací, na konci se nalézá jezero Michigan. Procházka pak povede kouzelným místem plným romantiky –  Millenium Park, kde byste mohli strávit celý den a nebudete se zde nudit. Jsou odsud jedinečné výhledy na panoramata Chicaga s dominantami jako jsou Willis Tower, Aon Center. Nemineme The Bean, neboli Cloud Gate – nejfotografovanější památku města, což je gigantické magické zrcadlo z leštěného chromu a představuje úžasný pohled na centrum Chicaga. Poté se můžete těšit na návštěvu Willis Tower (442), druhého nejvyššího mrakodrapu v USA, který  byl po 25 let nejvyšší budovou na celém světě! Jeho Skydeck nabízí možnost procházky po skleněné podlaze, nebo návštěvu skleněných kapsulí, kde budete mít celé Chicago doslova pod nohama. Den zakončíme návštěvou West Loop ve vyhlášené Randolph Street, která je kulinářským centrem této čtvrti s jednou z nejzábavnějších atmosfér ve městě. Nocleh.
9. den: Bude plný objevování slavné chicagské North Side. Začneme procházkou po části slavného Lincoln Parku nalézajícího se podél jezera Michigan. Zastavíme se na Belmont Rocks, North Pond a Signal of Peace Monument a samozřejmě budeme obdivovat panorama mrakodrapů Chicaga. Poté zamíříme na North Avenue Beach, jedné z nejoblíbenějších pláží u jezera Michigan. Zastavíme u plážového domu ve tvaru lodi, kde se nachází Castaways, kde se podávají lahodné nápoje a pokrmy a z jeho střechy se skýtá neuvěřitelný výhled. Nemůžete navštívit North Side of Chicago a nevidět Wrigley Field – jeden z nejslavnějších baseballových stadionů, jež je domovem Chicago Cubs. Zastavíme se také ve Wrigleyville se skvělou atmosféru, kde si můžete dopřát drink i vynikající jídlo, ochutnat širokou škálu točených piv, nebo speciální likér „Malort „. Poté se vydáme k John Hancock tower, 348 m vysokému mrakodrapu, jež patří mezi architektonické skvosty města. Návrat na nocleh.
10. den: Projdeme se po Magnificent Mile – části Michigan Avenue, lemovanou obrovským množstvím značkových obchodů, stylových butiků a nákupních center, nad kterými se zvedá les výškových budov. Uvidíte zajímavé stavby jako Wrigley Building, Tribune Tower a Chicago Water Tower, jež jsou symbolem města. Nedaleko se nalézá molo Navy Pier, které sahá přímo do jezera Michigan jež nabízí celou řadu atrakcí. Zážitkem je jízda na ruském kole, při které zažijete úžasný výhled na celé panorama Chicaga a jezero Michigan! Poté navštívíme Grant Park, v jehož srdci uvidíte Buckingham Fountain, nejkrásnější fontánu Chicaga. Nalézá se zde významné Field Museum, které je jedním z největších přírodovědných muzeí na světě s jedinečnou expozicí dinosaurů. Za návštěvu stojí Shedd Aquarium, nebo Adlerovo planetárium. Poté oceníte volno. Zájemci mohou večer prozkoumat River North plný úžasných barů a restaurací. Pro obyvatele Chicaga je typické, že se mezi nimi rádi toulají a jak sami říkají „přeskakuji“ z jednoho podniku do druhého. To je chicagský způsob, jak zažít noční život. Nocleh.
11. den: Dle časových dispozic osobní volno v Chicagu, přesun na letiště a odlet zpět do ČR
12. den: Přílet do ČR