Paříž pro milovníky historie a umění

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel ** Doprava: autokarem Strava: vlastní

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Paříž pro milovníky historie a umění


Doprava: autokarem

Odjezdová místa : Bez příplatku: Brno, Jihlava-Pávov, Humpolec, Praha, Beroun, Plzeň, Rozvadov Příplatek 100 Kč: Olomouc, Prostějov, Vyškov Příplatek 200 Kč: Ostrava, Frýdek – Místek, Kopřivnice, Nový Jičín, Hranice, Lipník nad Bečvou, Přerov Příplatek 300 Kč: Opava, Zlín, Uherské Hradiště, Žďár n/S, Hradec Králové, Pardubice CK si vyhrazuje právo na určení nástupního místa podle počtu osob (bez příplatku min. 8 osob / příplatková místa min. 15 osob). V případě malého zájmu bude svoz proveden linkovými autokary nebo jinými spoji.

Program zájezdu

1. den: Odjezd, přejezd přes ČR, SRN do Francie
2. den: Ráno příjezd do Paříže. Okružní jízda: Bastilla, Hotel de Ville, Rivoli, Concorde, Orsay, St. Germain des Prés. Poté se vydáte na procházku Latinskou čtvrtí: nádherné Lucemburské zahrady a palác, Pantheon – národní památník a hrobka slavných, jako Voltaire, Rousseau, Victor Hugo, Emile Zola. Pak světoznámá universita Sorbonna. Volno na návštěvu najslavnějšího kostela v Paříži - Katedrály Notre Dame, ukrývá pozoruhodné poklady minulosti. V Klenotnici naleznete cenné kostelní poklady včetně korunovačního pláště Napoleona I. Z její věže můžete pohlédnout na město z výšky 70 m. Zájemci mohou případně shlédnout Musée de Cluny, pozůstatky římských lázní ze 3. stol. a národní muzeum středověku, nebo muzeum Conciergerie, středověký královský palác a vězení. Nenechte si také ujít návštěvu unikátní Saint Chapelle, klenot gotiky, ukrytou v areálu dnešného Justičního paláce. Se svými 15 okny vrchního kostela privádí návštevníky do němého úžasu. Když se vám opravdu povede vystihnout dobu, když se slunce opře do všech těch barevných oken, které vytváří obraz 1 130 postav z Biblie, máte pocit, že sa Vám zastavil dech. Všechny vzácné relikvie, kterým Saint Chapelle poskytovala důstojnou schránku (čásť Kristovy koruny, zůstatek kríže, kousek purpurového pláště, či sražená Kristova krev), jsou dnes uloženy v klenotnici Notre Dame. Poté pokračování kolem Radnice k obrovské, obdivované i zatracované budově, která je poskládaná z hromady barevného potrubí - k Centru G. Pompidou. Zde se nalézá nejinspirativnější a nejhezčíčí expozice současného umění, která ukrývá opravdivé poklady. Dále přes Halles – bývalé břicho Paříže k Louvre. Budete mít možnost navštívit největší z největších, světoznámé Musée du Louvre a nechat se pohltit skvělými sbírkami egyptského, řeckého, středověkého umění a krásnymi renesančními sochami. Musée du Louvre je krásne, je skvělé, je velké. Zde je také vystavená Mona Lisa, najvětší lákadlo pro turisty. Hned na opační straně řeky Seiny se nalézá další skvost a to Musée d´Orsay, jedná se o největší sbírku impresionistů a umění 18. – 19. stol., která bude jistě lákadlem pro milovníky imresionistů. Hned vedle Louvru se nachází úžasný park Jardins des Tuileries, na konci kterého se nalézá Orangerie s obrovským a podmanivým cyklusem pláten Lekníny od Moneta a další impresionistické obrazy. Okružní jízda: Institut de France, Quai Voltaire, Place de la Concorde, Champs Elysées, Vítězný oblouk, Avenue de la Grande Armée, Palais Maillot, výhled na La Defense, odjezd na nocleh.
3. den: Dopoledne budete mít možnost davštívit největší dominantu Paříže Eiffelovu věž a pokochat se výhledem z jejího vrcholu. Poté se s průvodcem projdete po Martových polích a kolem Vojenské školy se dostanete až k Invalidovně s hrobkou císaře Napoleona. Zde bude možnost prohlédnout si Dome des Invalides a Musée de l´Armée – vojensko historické museum, pro ty, kteří se hlouběji zajímají o historii vojenství. Pak přes nejkrásnější z mostů nad Seinou, Most Alexandra III., na největší pařížské náměstí Place de la Concorde. Možnost plavby lodí po večerní Seině, ze které uvidíte nádherně osvětlené památky včetně Eiffelovy věže. S Paříží se rozloučíte okružní jízdou po osvětlených bulvárech: přes place de la Concorde projedeme kolem kostela Madeleine, kostela Saint-Augustin, na place Blanche uvidíte Moulin Rouge. Montmartre: bazilika Sacré Coeur, place Tartre, osobní volno. Odjezd z Paříže* do ČR.
4. den: Návrat do ČR.