Paříž pro náročné

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: autokarem Strava: vlastní

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Paříž pro náročné

Ubytování na jednom místě, prohlídky Paříže po noclehu.

Stravování: vlastní

snídaně a večeře za příplatek

Doprava: autokarem

TRASA - Havířov, Ostrava, Frýdek-Místek, Nový Jičín, Hranice, Přerov, Olomouc, (Kroměříž, Zlín), Prostějov, Vyškov, Brno, Jihlava, Praha, Plzeň


PŘÍPLATKY ZA SVOZY: z nástupních míst - Havířov, Ostrava, Frýdek-Místek - 300 Kč/os.;
z nástupních míst - Nový Jičín, Hranice, Kroměříž, Zlín - 200 Kč/os.
PŘI OBJEDNÁVCE zájezdu do 31.1.2016 svoz ZDARMA.


Svozy mohou být zajištěny autobusem, mikrobusem nebo osobním autem dle počtu přihlášených osob. V případě menšího počtu osob z odjezdového místa je CK oprávněna svoz zrušit a klienti budou informováni o možnosti nejbližšího nástupního místa. Zrušení svozu není důvodem ke stornování celého zájezdu.

Ubytování: hotel

4x ubytování v hotelu v pokojích s vlastním sociálním zařízením

Program zájezdu

1. den: ODJEZD Z ČR: odjezd z nástupních míst v časných ranních hodinách přes Německo do Francie, večer ubytování v oblasti Paříže, nocleh.
2. den: PAŘÍŽ: dopoledne návštěva Latinské čtvrti - jedné z nejstarších částí města nesoucí název podle jazyka, kterým se od středověku mluvilo na nejstarší francouzské univerzitě Sorbonně a která je v samotném centru čtvrti - zastávka u kostela Sorbonny, budovy Právnické fakulty a knihovny Sv. Genevievy, prohlídka kostela St.Etienne du Mont, možnost prohlídky Pantheonu - chrámu uchovávajícímu ostatky největších mužů Francie, areál nedaleké Lucemburské zahrady s budovou stejnojmenného paláce, ve kterém zasedá francouzský Senát, odpoledne návštěva ostrova Cité s katedrálou Notre Dame - možnost prohlídky interiéru, volno, dle zájmu možnost návštěvy areálu starého královského paláce s kaplí St. Chapelle a věznicí Conciergerie, později odpoledne procházka podél Seiny, zastávka u budovy Radnice, obchodní dům Samaritaine, k večeru návštěva čtvrti Beauburg s moderní budovou Centra G.Pompidoua a komplexem Les Halles, zastávka v zahradách Palais Royal, večer návštěva čtvrti velkých bulvárů nejen s ohromující Operou Garnier a secesními obchodními domy, volno, návrat na nocleh.
3. den: PAŘÍŽ: dopoledne návštěva nejznámější dominanty města - Eiffelova věž, volno, kolem poledne přejezd k areálu Invalidovny, možnost návštěvy Dómu - místa odpočinku Napoleona Bonaparta, prohlídky kostela sv.Ludvíka, možnost návštěvy Muzea armády nebo muzea sochaře A.Rodina s romantickou zahradou, pozdě odpoledne přejezd na náměstí Bastily s budovou nové Opery, pěší procházka čtvrtí šlechtických paláců Marais, kterému dominuje Vogézské náměstí - volno, možnost návštěvy domu Viktora Huga nebo muzea Carnevalet, večer přejezd do čtvrti Montmartre s bílou bazilikou Sacré Coeur, náměstí Tertre s malířy, romantické uličky a zákoutí, zastávka u zábavního podniku Moulin Rouge, srdce noční Paříže - Pigalle, pozdě večer 1.část okružní jízdy osvětlenou Paříží, návrat na nocleh.
4. den: VERSAILLES - PAŘÍŽ: ráno odjezd do Versailles k návštěvě největšího zámeckého komplexu ve Francii - možnost prohlídky zámku postaveného králem Slunce - Ludvíkem XIV., volno - možnost procházky v parku s fontánami, budovy Velkého a Malého Trianonu, statek Marie Antoinetty, odpoledne návrat do Paříže, zastávka v supermoderní čtvrti La Défense s nákupními centry, k večeru příjezd na náměstí Ch.de Gaulle - Etoile s Vítězným obloukem, volný program na nejrušnějším bulváru Champs Elyseés, pozdě večer 2.část okružní jízdy osvětlenou Paříží, návrat na nocleh.
5. den: PAŘÍŽ: ráno odjezd k nejslavnějšímu muzeu světa - Louvru, volno, možnost návštěvy bohatých sbírek umění od období pravěku do 19.století, jimž vévodí da Vinciho Mona Lisa, odpoledne volno - možnost návštěvy muzea Orsay věnovaného zejména umělcům impresionismu, příp. procházka zahradami Tuilleries, třída Rivoli s obchůdky a cukrárnami, náměstí Svornosti s Luxorským obeliskem, rue Royale s restaurací U Maxima, chrám Madelaine, k večeru možnost projížďky lodí po Seině, večer odjezd do Německa a ČR.
6. den: PŘÍJEZD DO ČR: příjezd do nástupních míst kolem poledne.