Pohodový týden - Korsické Alpy a tyrkysové moře

Ubytování: hotel Doprava: autokarem Strava: polopenze
3 termíny od 1. července 2024

Cena zájezdu

od 23 490 Kč


Korsika je nejen proslulá svými přírodními pozoruhodnostmi, ale také cenovými relacemi turistických služeb. V plné sezóně se nám podařilo zajistit odpovídající hotel s místní regionální polopenzí za slušnou cenu na korsické poměry. Ceny odpovídajících služeb jsou vyšší než ve Švýcarsku, ale kvalita ubytování nižší. To je prostě Korsika a k ní to tak patří. Ale až tento úžasný, přírodním bohatstvím oplývající ostrov poznáte, zapomenete na švýcarský komfort. Švýcarsko je sice úžasné, ale chybí mu ta dramatická mořská pobřeží s fantastickými plážemi a tyrkysovým mořem, kterého si na Korsice určitě užijete. Letovisko Evisa se nachází v nadmořské výšce 829 metrů na úpatí vrcholu Col de Verghio obklopené kaštanovými lesy. Je vzdáleno 20 km od vyhlášeného mořského letoviska Porto. Hotel s bazénem v tomto letovisku se stane naším domovem na 6 nocí. Odtud budeme vyrážet k moři i do hor. Poznámka: Nástupní místo Bratislava od 6 osob jinak svoz... Celý popis

Termíny a ceny

červenec 2024

01.07. - 09.07.2024 pondělí - úterý
polopenze autokarem
23 490 Kč
cena za 9 dní (8 nocí)

srpen 2024

19.08. - 27.08.2024 pondělí - úterý
polopenze autokarem
24 990 Kč
cena za 9 dní (8 nocí)

září 2024

09.09. - 17.09.2024 pondělí - úterý
polopenze autokarem
24 490 Kč
cena za 9 dní (8 nocí)

Informace o cenách

Cena zahrnuje

  • doprava klimatizovaným autobusem (3 200 km), trajekt na Korsiku a zpět, vstupní a výstupní korsická daň, 6x ubytování v hotelu ve 2lůžkových pokojích s vlastním sociálním zařízením, 6x polopenze, vedoucí zájezdu, informační materiály

Cena nezahrnuje

  • vstupy, dopravu mimo program a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • 1lůžkový pokoj 7 500 Kč, pojištění léčebných výloh v zahraničí včetně pojištění na horskou turistiku a připojištění stornopoplatků do 35 000 Kč za 630 Kč

    • Poznávací zájezdy
    • Pobytové zájezdy

Popis zájezdu

Pohodový týden - Korsické Alpy a tyrkysové moře

Korsika je nejen proslulá svými přírodními pozoruhodnostmi, ale také cenovými relacemi turistických služeb. V plné sezóně se nám podařilo zajistit odpovídající hotel s místní regionální polopenzí za slušnou cenu na korsické poměry. Ceny odpovídajících služeb jsou vyšší než ve Švýcarsku, ale kvalita ubytování nižší. To je prostě Korsika a k ní to tak patří. Ale až tento úžasný, přírodním bohatstvím oplývající ostrov poznáte, zapomenete na švýcarský komfort. Švýcarsko je sice úžasné, ale chybí mu ta dramatická mořská pobřeží s fantastickými plážemi a tyrkysovým mořem, kterého si na Korsice určitě užijete. Letovisko Evisa se nachází v nadmořské výšce 829 metrů na úpatí vrcholu Col de Verghio obklopené kaštanovými lesy. Je vzdáleno 20 km od vyhlášeného mořského letoviska Porto. Hotel s bazénem v tomto letovisku se stane naším domovem na 6 nocí. Odtud budeme vyrážet k moři i do hor.

Poznámka: Nástupní místo Bratislava od 6 osob jinak svoz do Brna. Svozy budou organizovány od 4 osob!

Poznámka II: Jízdní řády trajektů na sezónu 2024 nejsou přesně známy v době uzávěrky katalogu, CK si vyhrazuje právo na drobné úpravy programu z důvodu změny jízdního řádu trajektu.
Třílůžkové pokoje nejsou možné.

Stravování: polopenze

6x polopenze.

Ubytování: hotel

6x ubytování v hotelu ve dvoulůžkových pokojích s vlastním soc. zařízením. V hotelu je k dispozici bazén.

Program zájezdu

1. - 2. den: odjezd z ČR, noční přejezd do Itálie, trajektem do korsické BASTIE, prohlídka starobylého města. Přejezd proslulým divokým kaňonem Scala di Santa Regina podél řeky GOLO do horského městečka EVISA, ubytování v hotelu, prohlídka městečka, seznámení s okolím.
3. den: po snídani jedna z nejznámějších atrakcí ostrova - soutěska SPELUNCA s koupáním v kaskádách (2,5-3 hod.,↑ 130 m,↓ 620 m). Nejvytrvalejší mohou dojít pěšky až do PORTA (+7 km). Ostatní přejezd autobusem do Porta. Odpolední koupání a relaxace u moře, prohlídka tohoto atraktivního turistického centra západního pobřeží. Navečer krátký přejezd do hotelu.
4. den: krátký přejezd za hotelu Castel di Vergio (1 400 m n. m.), odtud celodenní túra ke kouzelnému horskému jezeru LAC DE NINO (1 800 m n. m.). Tento horský ráj leží uprostřed mělké kotliny orámován svěží zelení s trávníky pozzines. V okolí jezera se prolínají stáda krav, koní, ovcí, polodivokých prasat v poklidné symbiose nic nedělání. Milovníci moře mohou místo turistiky dojet taxíkem na pláže v Portu (cca 20 km), odpoledne zpět do hotelu.
5. den: krátká túra, starou honáckou stezkou ve fantastických červených skalních útvarech CALANCHE s kouzelnými výhledy na pobřeží. Milovníci moře stráví odpoledne na pláži. Ostatní pokračují dál výstupem na vrchol CAPU D´ORTO (1 294 m n. m.). Je to jedna z nejkrásnějších túr na ostrově protkaná fantastickými pohledy do hlubin zálivu Porto (5-6 hod., stoupání cca 800 m), odpoledne spojení obou skupin, zpět do hotelu.
6. den: základní varianta: příjemná túra údolím řeky TAVIGNANO s koupáním v kaskádách, která se dá ztížit přechodem z nadmořské výšky 1 000 m přes hřeben (1 650 m) do kouzelného údolí Restonica (950 m), nebo pro zájemce celodenní turistika v RESTONICE (8 km z Corte na túru místním busem za cca 18 EUR - náš autobus tam nesmí, v září pouze taxi) nejkrásnějším horským údolím Korsiky. Výstup z Restonici (1 370 m n. m.) k horským jezerům LAC DE MELO (1 711 m n. m.) a CAPITELLO (1 950 m n. m.). Kdo nebude mít chuť na turistiku, užije si tento den koupáním v kaskádách, v útulných hospůdkách a malebných starobylých uličkách CORTE. Navečer společná prohlídka města, návrat do hotelu.
7. den: dopoledne procházka k přírodním kaskádám PISCINE D‘AITONE, odpoledne relaxace a odpočinek u moře v Portu, pro zájemce lodní výlet do přírodní rezervace SCANDOLA (45 EUR) (UNESCO), odjezd zpět do hotelu.
8. - 9. den: ráno odjezd, do BASTIE, trajektem do Itálie, noční přejezd, přes Rakousko, příjezd do ČR.

Podobné zájezdy