Provence a francouzský kras

Ubytování: hotel Doprava: autokarem Strava: vlastní
1 termín od 29. června 2024

Cena zájezdu

od 13 990 Kč 14 990 Kč


Tento zájezd nejen do Provence je zaměřen na jedinečnou krasovou oblast jižní Francie typickou rozsáhlými vápencovými náhorními plošinami, které jsou rozřezány vodními toky na strmé a hluboké kaňony. V těchto místech jsou rozeseta kamenná městečka, která mají díky své poloze velmi malebný ráz. Také budete mít možnost koupání v průzračné vodě řek na místech, kde kaňony vytváří zajímavá přírodní koupaliště. Hranice kraje Provence určuje sama příroda: na západě řeka Rhôna, na jihu Středozemní moře a severní hranici tvoří kraj olivových hájů. Tyto přírodní hranice Provence obepínají krajinu roklí a kaňonů, camargueských slanisek, levandulových polí, sluncem zalitých pláží. Slunce, jas a tradice, stopy slavných malířů Gogha, Cézanna i Gauguina, kteří si Provence zamilovali. Plameňáci, bílí koně a cedrové lesy, kouzlo papežského Avignonu i římského Arles a monumentální kláštery mezi levandulovými poli. Celý popis

Termíny a ceny

29.06. - 06.07.2024 sobota - sobota
vlastní autokarem
Sleva 7% 14 990 Kč 13 990 Kč
cena za 8 dní (5 nocí)

Informace o cenách

Slevy

  • cena za ubytování ve třílůžkovém pokoji (je možná jen pro společně přihlášené trojice), sleva je počítána na osobu. (sleva: -1000 Kč)
  • Ubytování je většinou s manželskou postelí a třetí postelí patrovou.

Cena zahrnuje

  • dopravu autobusem
  • 5x ubytování v hotelu (2lůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • průvodce

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 360 Kč)
  • 5x snídaně (příplatek: 1000 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 3200 Kč)

    • Poznávací zájezdy
    • Památky a umění

Popis zájezdu

Provence a francouzský kras

Tento zájezd nejen do Provence je zaměřen na jedinečnou krasovou oblast jižní Francie typickou rozsáhlými vápencovými náhorními plošinami, které jsou rozřezány vodními toky na strmé a hluboké kaňony. V těchto místech jsou rozeseta kamenná městečka, která mají díky své poloze velmi malebný ráz. Také budete mít možnost koupání v průzračné vodě řek na místech, kde kaňony vytváří zajímavá přírodní koupaliště. Hranice kraje Provence určuje sama příroda: na západě řeka Rhôna, na jihu Středozemní moře a severní hranici tvoří kraj olivových hájů. Tyto přírodní hranice Provence obepínají krajinu roklí a kaňonů, camargueských slanisek, levandulových polí, sluncem zalitých pláží. Slunce, jas a tradice, stopy slavných malířů Gogha, Cézanna i Gauguina, kteří si Provence zamilovali. Plameňáci, bílí koně a cedrové lesy, kouzlo papežského Avignonu i římského Arles a monumentální kláštery mezi levandulovými poli.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v odpoledních hodinách.
2. den: ORANGE (UNESCO) - městečko pyšnící se krásnými římskými památkami, slavný římský vítězný oblouk a divadlo. Prohlídka bývalého papežského města AVIGNON (UNESCO) s možností návštěvy Papežského paláce a opěvovaného mostu sv. Benezeta.
3. den: PŘÍRODNÍ PARK LUBÉRON - obrovské vápencové pohoří, vyhlídky, vycházka v cedrovém lese. Kamenné městečko BONNIEUX s hradbami ze 13. stol., ROUSSILLON, barevné oranžové skály a okrové domy. Románský KLÁŠTER SÉNANQUE s levandulovými poli. FONTAINE-DE-VAUCLUSE (zde žil a tvořil slavný Petrarca), největší vyvěračka v Evropě - až 90 000 litrů vody za sekundu tryská z podzemní řeky u paty útesu.
4. den: Goghovo město ARLES (UNESCO), které je baštou provensálských tradic a zdejší muzea patří k nejlepším v kraji. Římské památky - aréna, antická nekropole, Konstantinovy lázně. Klášter ST-TROPHINE. Přírodní park CAMARGUE u Středozemního moře s bílými koňmi a plameňáky, ornitologický park. Poutní město STE-MARIES-DE-LA-MER s katedrálou. Středověké městečko AIGUES-MORTES s monumentálními hradbami, která nechal vybudovat Ludvík IX. ve 13. stol.
5. den: Začátek putování oblastí Francouzského krasu: ST-GUILHEM-LE-DESERT – významné opatství, malebné kamenné městečko zasazené v kaňonu mezi skalisky. KAŇON ŘEKY HERAULT , kde se průzračná modrozelená voda zařezává do vápencových skal. Koupání při ústí Ďáblovy soutěsky. Zájemci mohou navštívit jeskyni CLAMOUSE s nádhernou „aragonitovou výzdobou“. Město MONTPELLIER – středověké domy v historickém jádru, katedrála.
6. den: Jedinečná krasová oblast Francie. Jeskyně AVEN ARMAND – jedna z nejkrásnějších v Evropě. Městečko LA ROZIER ležící při ústí kaňonů Tarn a Jont. KAŇONEM ŘEKY TARN s vyhlídkami na ohromné Skalní stěny do kterých se zařezává řeka TARN. Velmi zajímavé městečko ST-ENIMIE.
7. den: LYON (UNESCO) - prohlídka 2. největšího města Francie s řadou antických památek i moderních staveb (9-ti hodinová zastávka).
8. den: Návrat do Prahy v dopoledních hodinách.

Podobné zájezdy