Provence - Pohodové řeky jižní Francie

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: kemp Doprava: autokarem Strava: vlastní

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Provence - Pohodové řeky jižní Francie

Zveme vás do jižní Francie na zájezd, při kterém si budete moct vyzkoušet vše, po čem touží srdce vodáka. Užijeme si plavbu hlubokými kaňony v krásných průzračně čistých řekách Ardéche, Tarn, Herault a Gardon, navštívíme malebné vesničky provensálského venkova, pokocháme se antickými památkami, které se jakoby zázrakem dochovaly až do dnešních dní, ochutnáme skvělé místní víno a sýr a na závěr se vydáme i do Grand Canyon du Verdon, jednoho z nejhlubších kaňonů Evropy.

• Na vodě: 6 dní, obtížnost: do WW 2

Stravování: vlastní

Vlastní

Doprava: autokarem

autobus

• Nástupní místa:
Praha, Beroun, Plzeň

Minimální počet účastníků : 25

Ubytování: kemp

v kempech ve vlastních stanech.
• Noclehů / míst pobytů: 7 / 6

Program zájezdu

1. - 2. den: odjezd z ČR přes SRN do Francie, řeka Ardéche, zahájení plavby kaňonem (32 km), přírodní skalní most Pont-d’Arc, nocleh v kaňonu (bez busu).
3. den: pokračování v plavbě kaňonem, skalní monument La Cathédrale, po doplutí přejezd do NP Cevennes na řeku Tarn.
4. - 5. den: plavba překrásným kaňonem Tarnu (41 km) s průzračnou vodou, starobylými vesničkami, kamennými mosty a obydlím Troglodytů.
6. den: přejezd na řeku Herault, plavba z Laroque do Brissacu (17 km), po doplutí návštěva středověké vesničky St. Guilhelm le Desert a Ďáblova mostu.
7. den: přejezd na řeku Gardon, plavba k antickému aquaduktu Pont du Gard (9 km), návštěva a prohlídka akvaduktu - nejvýznamnější antické památky, večerní návštěva Avignonu.
8. den: přejezd k Velkému kaňonu na řece Verdon - Grand Canyon du Verdon, cestou prohlídka antických památek a arény v Arles, vodopádů a kaskád v Sillans a jezera St. Croix s možností koupání.
9. den: Grand canyon du Verdon – velkolepý výtvor přírody, který můžeme obdivovat ze skvělých vyhlídek, možnost pozorování orlů nebo sestupu na dno kaňonu,večer odjezd domů.
10. den: příjezd do ČR.