Francie - Provence na kole v pohodě

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: mobilhome Doprava: autokarem Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Francie - Provence na kole v pohodě

Pobyty u moře v městečku Palavas-les-Flots jsou stálicí v naší nabídce. Na celé léto si zde pronajímáme část kempu s mobilhomy jako celosezonní základnu. Kemp **** leží přímo na pobřeží, 100 m od písečné pláže, vhodné ke koupání i pro děti, vstup do vody je mírný. Z tohoto příjemného místa vyrážíme s podporou autobusu na půldenní nebo celodenní (cyklo)výlety do širokého okolí. Blízkost moře samozřejmě využijeme k rannímu a podvečernímu koupání a během odpočinkového dne (nebo ve dnech, kdy vynecháte některý z programů) i k celodennímu lenošení na pláži. Cyklistické výlety jsou připraveny tak, že jejich kratší varianty zvládnou i zdatnější děti od 7 let (ne vždy jsou trasy po cyklostezkách). Program každého dne lze absolvovat i bez kola, aniž byste přišli o nějakou zajímavost (autobus slouží jako doprovodné vozidlo). Výlety uvedené v následujícím itineráři mohou být nabízeny (případně kombinovány) i v jiném pořadí – podle počasí, aktuálních kulturních akcí a dalších okolností.

Poznámka: Tento zájezd je pořádán ve spolupráci s CK Adventura.

Stravování: polopenze

Zastíněná základna v prostoru mezi mobilhomy slouží jako letní kuchyň, jídelna a společenská místnost zároveň. Po celou dobu pobytu budou podávány večeře a snídaně, na místě připravované naším kuchařem. Jídelníček tvoří z velké části čerstvé potraviny nakoupené přímo na místě. Stravování začíná večeří v den příjezdu, končí snídaní v den odjezdu. Jeden den bude večeře vynechána a zájemcům zprostředkujeme za poplatek ochutnávku místní kuchyně. Tato večeře není v ceně zájezdu.

Ubytování: mobilhome

Bydlet budeme v kempu u moře ve 4lůž. mobilhomech – což je něco mezi chatičkou a trvale parkovaným velkým karavanem. V závěru podmínek zájezdu naleznete proklik na fotografie ubytování, stravování, ukázku kreativního programu, městečka Palavas-les-Flots. Vybavení mobilhomu: 2 oddělené 2lůž. ložnice (s sebou vlastní povlečení); společná kuchyňka (kuchyňská linka, sporák, lednice, nádobí, příbory, talíře, sklenice atd.); společná koupelna (sprcha, umyvadlo, WC); úložné prostory, zahradní nábytek. Po příjezdu do kempu je nutné složit kauci 100 EUR/1 mobilhome (resp. 25 EUR/os.). S umístěním vám rádi poradí v naší prodejní kanceláři, speciální požadavky na ubytování je nutné konzultovat. Vybavenost kempu: 2 bazény (vyhřívaný dětský, pro dospělé, 4 skluzavky, 2 vířivky), obchůdek, restaurace, kavárna, hřiště (dětské, basketbal, tenis, pétanque, volejbal), dětská diskotéka aj. Vzdálenost našich mobilhomů od moře je asi 300 m.

Program zájezdu

1. - 2. den: odjezd odpoledne, noční přejezd do Francie, ráno příjezd do PALAVAS-LES-FLOTS, ubytování, odpočinek a koupání, cyklovýlet podél přírodních pláží ke KATEDRÁLE MAGUELONE (0-15 km).
3. den: ST. RÉMY a blázinec, kde van Gogh strávil poslední část života, římské město GLANUM, skalní město LES BAUX DE PROVENCE a audiovizuální projekce ve starém bauxitovém lomu CARRIÉRES DE LUMIÉRES (15/35 km).
4. den: papežské město AVIGNON a podél Rhôny přes klášter ST. MICHEL DE FRIGOLET do TARASCONU (do 30 km).
5. den: kaňonem řeky HÉRAULT monumentální krasová jeskyně GROTTE DES DEMOILLES, skalní vesnice ST. GUILLHEM LE DÉSERT s nejstarším platanem Francie (poutní místo na Svatojakubské cestě), koupání v řece Hérault pod "Ďáblovým mostem" (asi 30-40 km).
6. den: volný den u moře, odpočinek a koupání, fakultativní výlet do MONTPELLIER: zahrady, vodotrysky a fontány nebo akvárium Mare et Nostrum atd.
7. den: malebné UZÉS, odtud po cyklostezce krajem vinic na PONT DU GARD, nejnavštěvovanější památku Provence (asi 25 km), koupání přímo pod mostem.
8. den: ARLES - město umělců Charlese Gounoda, Georgese Bizeta a Vincenta van Gogha, město středověké i antické, s římskou arénou a divadlem, nekropole ALYSCAMPS z 6. století, známý VAN GOGHŮV MOST (výlet bez kol).
9. den: deltou RHÔNY, přímořské letovisko SAINTES-MARIES-DE-LA-MER, planiny a jezera NP CAMARQUE - černí býci, bílí koně a růžoví plameňáci, ptačí rezervace; opevněné město AIGUES MORTES (20/40 km).
10. - 11. den: rozloučení s mořem, odpoledne odjezd domů, následující den příjezd kolem poledne.