To nejlepší z Paříže + LA DÉFENSE (letecky z Ostravy – Krakova)

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel **+ Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

To nejlepší z Paříže + LA DÉFENSE (letecky z Ostravy – Krakova)

Nezapomenutelný eurovíkend s průvodcem, během kterého uvidíte to nejkrásnější z Paříže a navštívíte moderní čtvrť La Défense. Vychutnáte si Paříž z Eiffelovy věže, projdete se po mostě Alexandra III. i kouzelnou čtvrtí Montmartre, užijete si plavbu po Seině a prozkoumáte světové obchodní a finanční centrum. Zažijte s námi Paříž a tepající čtvrť La Défense!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Vstupné :
Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Moulin Rouge

Dospělý 3 690 Kč

Cestovní pojištění :
EASY (35 Kč / den / osoba)
UNIVERSAL + STORNO (98 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

v hotelu jsou podávány kontinentální snídaně (bageta, croissant, máslo, marmeláda, čaj, káva)
během dne bude možné zakoupit jídlo na místech s možností občerstvení
poblíž hotelu je možnost individuálního stravování v místních restauracích

Ubytování: hotel **+

hotel v Paříži, poblíž metra (časový dojezd do centra Paříže cca 30 minut)
ubytování je v menších pokojích s vlastním soc. zařízením, Wi-Fi, TV

Program zájezdu

1. den: Odlet z Ostravy  nebo  Krakova  (odletové místo bude upřesněno v závislosti na letových řádech  – v případě odletu z Krakova je transfer z Ostravy na letiště a zpět v ceně zájezdu) , po příletu do Paříže se přesuneme objednaným transferem na hotel, kde se ubytujeme.
2. den: Po snídani přejedeme metrem do centra Paříže ke kostelu Svatého Sulpicia, známého tzv. Pásem růže z knihy Šifra mistra Leonarda. Přes rozkvetlé Lucemburské zahrady se sídlem francouzského senátu se dostaneme do Latinské čtvrti, která nás okouzlí svou atmosférou i historickými budovami. Uvidíme zde slavnou univerzitu Sorbonnu, Clunyjský palác či pozůstatky antických lázní. Významnou dominantou této čtvrti je národní památník Panthéon s hrobkami slavných francouzských osobností (Voltaire, Alexandre Dumas nebo Victor Hugo).  Odpoledne si v samém historickém jádru Paříže prohlédneme fascinující gotický chrám Notre Dame, proslavený románem Victora Huga „Zvoník u Matky Boží v Paříži“. Uvidíme středověký palác a vězení Conciergerie a klenot gotické architektury kapli Sainte Chapelle, která je ukrytá v areálu Justičního paláce. K večeru si užijeme uměleckou atmosféru čtvrti Montmartre s malebným náměstím malířů Place de Tertre. Bělostná bazilika Sacré Coeur poskytuje nádherný výhled na Paříž i příjemné místo k odpočinku. Při procházce romantickými uličkami této čtvrti nevynecháme ani slavný kabaret Moulin Rouge.
3. den: Ráno se metrem vydáme za centrum Paříže, do úchvatné čtvrti La Défense. Tato moderní čtvrť byla inspirována zejména americkými finančními centry a slouží jako mezinárodní obchodní a finanční centrum. Dominantou čtvrti je tzv. Archa (La Grande Arche), třetí a zároveň nejnovější pařížský vítězný oblouk, který doplňuje linii prvních dvou oblouků (Malého vítězného oblouku u Louvru a Vítězného oblouku na Champs-Élysées). Ve čtvrti dominuje beton, ocel a sklo a celá čtvrť byla navržena jako dvouetážová – to znamená, že veškerá infrastruktura (silnice, železnice, metro, parkoviště apod.) se nachází pod povrchem. Je zde také několik obchodních domů, kino IMAX a na prostranství před Archou probíhají každoročně vánoční trhy. Odpoledne mohou zájemci navštívit některé z pařížských muzeí. Doporučujeme sbírky jednoho z nejslavnějších muzeí na světě Louvru   s proslulým obrazem Mona Lisa od Leonarda da Vinciho nebo například fantastickou sbírku impresionistů a postimpresionistů v Musée d'Orsay. Večer nás čeká plavba po Seině, z paluby lodi se naskýtá jedinečný výhled na nasvícené památky na obou březích řeky.
4. den: Po snídani budeme pokračovat v prohlídce města a vydáme se k dominantě Paříže, k Eiffelově věži. Z jejího vrcholu nás uchátí nádherný pohled na Paříž. Procházkou po Martových polích dojdeme k budovám Vojenské školy a k Invalidovně, tedy k místům spojeným s císařem Napoleonem I. Po nejkrásnějším pařížském mostu, kterým je most Alexandra III., a nejznámějším bulváru Champs-Elysées se dostaneme až na Náměstí Svornosti, kde byla za doby Francouzské revoluce umístěna obávaná gilotina a kde dnes stojí Luxorský obelisk. V odpoledních hodinách se objednaným transferem přesuneme na letiště, odlet do Ostravy (Krakova) .