Velká cesta Bretaní

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Velká cesta Bretaní

Paříž • Vitré • Roche Aux Fées • Rennes • Mont St. Michel • St. Malo • Cairn de Gavrinis • Carnac • Quimperlé • Concarneau • Locronan • Thégonnec • Guimillau • Cap Frehel

Stravování: snídaně

Kontinentální snídaně.

Ubytování: hotel

Ubytování je zajištěno v hotelech typu Premier Classe a v hotelech kat**, ve všech případech jsou dvoulůžkové pokoje vybaveny vlastním příslušenstvím. Možno zajistit ubytování 3.osoby na přistýlce bez slevy. V případě včasného přihlášení do 2 měsíců před odjezdem se zájmem o doobsazení nebude účtován příplatek za 1/1 pokoj.

Program zájezdu

1. den: Odlet do Paříže, transfer do hotelu.
2. den: Snídaně, odjezd do Bretaně; Vitré – město s nejlépe zachovalým centrem – prohlídka hradeb z 15. století, exteriér hradu založeného v 11. století a procházka uličkami, ve kterých nalezneme mnoho historických domů, mezi nimi i palác slavného markýze de Sévigné; Roche aux Fées -zastávka u jedné z nejkrásnějších a největších megalitických památek sestavené z 42 kamenných bloků, z nichž některé váží přes 40 tun; Rennes, dnes hlavní město kraje Bretagne, prohlídka historického centra (hrázděné domy, katedrála Sv. Petra), odjezd do hotelu.
3. den: Snídaně, odjezd na severní pobřeží, prohlídka „zázraku západu“ Mont St. Michel, zastávka u jednoho z největších stojících menhirů (9,4 m) na Champ Dolent; přejezd do hrazeného korzárského města St. Malo, (prohlídka hradeb a „ville close“, procházka po plážích); přejezd okolo světového unikátu - elektrárny, která zpracovává energii přílivu. Návrat do hotelu.
4. den: Snídaně přejezd na jižní pobřeží Bretaně,do oblasti Morbihanského zálivu; Cairn de Gavrinis, nejvzácnější megalitická památka v Bretani - pohřební monument 50m v průměru s dokonale zachovalým dolmenem v centru, který se nachází na ostrově v morbihanském zálivu; Carnac, menhirové řady; Vannes (hradby, „Cohue“ - stará tržnice, katedrála St. Pierre) odjezd k ubytování.
5. den: Snídaně, dolní Bretaň - zvláštní atmosféru jižní části dolní Bretaně si zamilovali umělci francouzské avantgardy 19. století i my ji okusíme ve zdech starobylých měst Quimperlé, Concarneau (prohlídka „La ville close“ opevněného ostrova střežícího přístup do přístavu) nebo v malebné vesnici Pont Aven (kouzelné místo rozkládající se u řeky Aven, kde na sklonku 19. století vznikla tzv. Pont Avenská malířská škola, ke které patřil i Paul Gaugin). Quimper (katedrála St. Corentin s vitrážemi z 15. století; starý Quimper - náměstí Terre au Duc s hrázděnými domy a jeho okolí), během dne se také zastavíme na jednom z krásných bretaňských mysů „Pointe de Trevignon“ odjezd k ubytování.
6. den: Snídaně, panoramatická cesta divokým krajem západního pobřeží dolní Bretaně “Cornuaille“ až k mysu Point du Raz, kterého se obávali rybáři i námořníci plující ve vodách Atlantiku, zastavíme se v městečku Locronan, odkud se výdáme objevovat Bretaňské kalvárie - jako mají jižní Čechy nezaměnitelné a kouzelné selské baroko, tak je severozápad dolní Bretaně zdoben lidovou gotikou, nejvíce se projevující v tzv. "kalváriích", jde o celky zahrnující většinou samotné sousoší kalvárie, malou kostnici, kostel. Navštívíme kalvárie v Thégonnec, Guimillau; odjezd k ubytování.
7. den: Po snídani přejedeme k jednomu z nejkrásnějších mysů severního pobřeží, kterým je Cap Frehel (útesy se tyčí 70 m nad mořskou hladinou a je z nich krásný výhled na severní část bretaňského pobřeží, (v případě dobrého počasí, přejdeme podél pobřeží k pevnosti Fort Latte) shlédneme exteriér romantické pevnosti Latte, přejezd do Paříže.
8. den: Transfer na letiště, odlet do ČR.