Zámky na Loiře a Paříž

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel ** Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Zámky na Loiře a Paříž

Paříž – Versailles – Chambord – Blois – Chenonceau – Azay-Le-Rideau – Villandry – Amboise – Le Clos-Lucé – Fontainebleau – Paříž

Nádherné údolí Loiry proslulé skvostnými zámky s pozůstatky dávné královské minulosti oplývá historickými i architektonickými památkami. Od 15. do 18. století sloužilo údolí kolem nejmajestátnější řeky Francie za území králů, princů, vévodů. Pojeďte tedy shlédnout skvosty středověké a renesanční architektury jako je Chambord, Chenonceau, harmonický Azay-le-Rideau, středověká městečka Blois či Amboise, krásné zahrady, ale i samotné město Paříž s nedalekým Fontainebleau a Versailles.

Doprava: autokarem

Nástupní a svozová místa v ČR zdarma: Praha, Brno, Svitavy, Litomyšl, V.Mýto, Holice (Chrudim), Pardubice, Hradec Králové, Poděbrady

Ubytování: hotel **

Ubytování je zajištěno v hotelech **/*** ve dvoulůžkových pokojích s vlastním příslušenstvím. Možno zajistit ubytování 3.osoby na přistýlce bez slevy. V případě včasného přihlášení do 2 měsíců před odjezdem se zájmem o doobsazení nebude účtován příplatek za 1/1 pokoj.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR v časných ranních hodinách. Příjezd na ubytování do oblasti Paříže.
2. den: Snídaně. Odjezd k symbolu francouzské renesanční architektury na prohlídku zámku a zahrad Versailles , sídla francouzských králů (UNESCO), postaveného v pol. 17. století Ludvíkem XIV., demonstrace bohatství a velikosti francouzské monarchie. Odpoledne navštívíme majestátní zámek Chambord, renesanční zámecký skvost, největší zámek na Loiře, který je duchovním dítětem výstředního Františka I., zámek nechal zbudovat jako základnu pro lov v lesích Sologne. Na závěr dne středověké město Blois, kde se tyčí jeden z nejslavnějších zámků celé Francie, oblíbené sídlo francouzských králů až do roku 1598. Prohlídka historického jádra města, strmé a klikaté uličky, obloukovitě prohnutý most Pont de la Loire. Odjezd na ubytování.
3. den: Snídaně. Cesta kolem zámku Chaumont, který ční na útesu nad Loirou. Navštívíme zámek Chenonceau, zámek šesti žen, se stylovým příkopem, padajícím mostem, věžemi a velkolepými interiéry. Následuje prohlídka harmonického a elegantního zámku Azay-le-Rideau, stojícího na ostrově řeky Indre, obklopeného tichým jezerem a parkem. A nakonec nás čeká prohlídka nejkrásnějších zahrad ve Francii u zámku Villandry. Odjezd na ubytování v okolí.
4. den: Snídaně. Ráno odjedeme na prohlídku městečka Amboise spojeného s Leonardem da Vinci, zámeček Le Clos-Lucé, kde Vinci žil a zemřel. Poté budeme směřovat k Paříži, návštěva elegantního renesančního zámku Fontainebleau, který je jednou z největších francouzských královských rezidencí s přepychovým vnitřním zařízením. Po prohlídce odjezd na ubytování do Paříže.
5. den: Snídaně. Celodenní prohlídka hlavních pamětihodností města Paříž . Latinská čtvrť, ostrov La Cité s katedrálou Notre Dame, Champs Elysées, Vítězný oblouk aj. V podvečerních hodinách odjezd do ČR.
6. den: Návrat do ČR v dopoledních hodinách.