Panama, Kostarika, Nikaragua, Honduras, Guatemala - Americký most

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: letecky Strava: vlastní

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Panama, Kostarika, Nikaragua, Honduras, Guatemala - Americký most

Poznejte Guatemalu, Honduras, Nikaraguu, Kostariku a Panamu v jediném zájezdu.

Program zájezdu

1. - 3. den: letecký přesun do PANAMA CITY (koloniální čtvrť Casco Viejo s prezidentským palácem, muzei a kostely, ruiny historického Panama Viejo), PANAMSKÝ PRŮPLAV a zdymadla MIRAFLORES při ústí do Tichého oceánu, výlet do PORTOBELA, kde přistál Kolumbus (stará opevnění San Lorenzo, San Jeronímo a Santigo, královská celnice), přístav COLÓN, zdymadla GATUN u Karibiku, fakultativně jízda vlakem po historické železnici podél Panamského průplavu zpět do Panama City.
4. - 6. den: přesun napříč Panamou do horského BOQUETE, výstup na nejvyšší horu Panamy VOLCÁN BARU (3 475 m), nebo treking pralesem po stezce QUETZAL, možnost koupání v termálních jezírcích LA CALDERA, raftingu, vyjížďky na koních, nebo návštěvy kávových plantáží).
7. - 8. den: překročení hranice do KOSTARIKY, národní park Manuel Antonio (lenochodi, malpy kapucínské, leguáni, nosálové, bazilišci, tukani), možnost koupání, jízdy na kajaku a šnorchlování v Tichém oceánu.
9. - 10. den: metropole SAN JOSÉ (náměstí Demokracie, Národní divadlo, tržnice), koloniální městečka OROSÍ a CARTAGO, výlet na nejvyšší sopku Kostariky IRAZÚ (3 432 m) s kráterovým jezerem a výhledy na Pacifik a Karibik.
11. - 12. den: cesta do biosférické oblasti mlžných lesů MONTEVERDE (kolibříci, motýli), možnost procházky v korunách stromů na závěsných lávkách nebo adrenalinové jízdy na lanech - "canopy".
13. - 16. den: přejezd do NIKARAGUY, odpočinek na panenských plážích v okolí vesnice SAN JUAN DEL SUR, plavba trajektem po jezeře Nikaragua a ubytování na ostrově OMETEPE (možnost jízdy na koních, výstupu na vyhaslou sopku MADERAS (1 394 m), aktivní CONCEPCIÓN (1 610 m) nebo výletu k záhadným petroglyfům z předkolumbovské doby).
17. - 19. den: 17. - 19. den: GRANADA, nejstarší koloniální město Nikaragui, prohlídka historického centra (nejstarší kostel ve Střední Americe San Francisco - nyní klášter a muzeum, poklidná promenáda plná kaváren a restaurací), výlet po regionu MASAYA s cestou na stále aktivní stejnojmennou sopku, návštěva tržiště a krámků s hamakami, možnost koupání v tyrkysových vodách laguny APOYO, krátká zastávka v hlavním městě MANAGUA, zbytky původního města LEON VIEJO na úpatí sopky Momotombo a dále do koloniálního města León (katedrála Nanebevzetí Panny Marie).
20. - 22. den: honduraská metropole TEGUCIGALPA, cesta náhorní plošinou kolem jezera YOJOA do slavného mayského města COPÁN (jaguáří schodiště, východní Akropolis, muzeum skulptur, chrám Rosalila), odjezd do GUATEMALY, obří mayské stély v Quiriguá uprostřed banánovníkových plantáží, ospalý přístav PUERTO BARRIOS a cesta člunem přes zátoku AMATIQUE a podél karibského pobřeží do černošského městečka Livingston.
23. - 26. den: plavba pralesem po řece DULCE dále do vnitrozemí až k jezeru IZABAL a pevnosti SAN FELIPE, slavné mayské město TIKAL ukryté v hloubi PETÉNSKÉHO PRALESA (70 m vysoké chrámy, Templo IV s vyhlídkou nad korunami husté vegetace, zbytky obřadních staveb z dob před Kristem), město Flores na ostrově jezera Petén-Itzá.
27. - 30. den: 27. - 30. den: poutní vesnice Chichicastenango (největší tradiční mayské trhy, kostel sv. Tomáše s rituálními obřady, indiánská svatyně Pascal Abaj), bývalá metropole ANTIGUA zničená zemětřesením (ruiny kostelů, klášterů a paláců ze 16. stol.), odjezd do GUATEMALA CITY, návrat do ČR.