Mozaika Holandska

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: různé Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Mozaika Holandska

Zájezd mnoha nej, v jehož průběhu navštívíme areál tradičních větrných mlýnů v Zaanse Schans, vyhlášené trhy sýrů v Alkmaaru, jedinečný skanzen v Enkhuizen, idylický Marken, Komenského Naarden, kosmopolitní Amsterdam a nepřeberné množství všudypřítomných květů v Keukenhofu. Zájezd provází Michaela Bencová
Aalsmer - Keukenhof - Alkmaar - Enkhuizen - muzeum Zuiderzee - Naarden - hráz Markerdijk - Marken - Zaanse Schans - Amsterdam

A TRHY SÝRŮ V ALKMAARU

1. den zájezdu

Odjezd z ČR ve večerních hodinách.



2. den zájezdu

Ráno navštívíme největší květinovou burzu květin na světě v AALSMEERU , který si vydobyl renomé významného nizozemského střediska pěstování květin. Následuje odjezd do jednoho z nejkrásnějších květinových parků na světě v KEUKENHOFU s nepřeberným množstvím květů, prohlídka parku vč. městečka Lisie s kostelem sv. Agáty, volno, nákupy. Odjezd do Amsterdamu na ubytování.



3. den zájezdu

Vyhlášené trhy sýrů v ALKMAARU , neobyčejná podívaná na trhy, tak jak probíhají odpradávna. Následuje skvělý skanzen ZUIDERZEEMUSEM v Enkhuizen , který je zasvěcený životu na holandském venkově. Obyvatelé skanzenu jsou oblečeni do tradičních krojů a obhospodařují i plně funkční pekárny, cukrárny, typické původní obytné domky, dílny, praktické ukázky jednotlivých řemesel. Přes hráz Markerdijk pokračujeme do městečka NAARDEN , vodní pevnost, kostel Grote Kerk - kopule s výjevy Starého a Nového zákona, Valonská kaple - zde je pohřben Jan Amos Komenský, Španělský dům. Cestou zpět na ubytování zastávka v typickém rybářském městečku MARKEN , které se dnes řadí ke klenotům Holandska, poklidné dlážděné uličky, barvami hýřící ulice Kerkbuurt, dřevěné domky a malé grachty. Návrat na ubytování.



4. den zájezdu

Navštívíme skanzen ZAANSE SCHANS , to jsou všechny holandské národní tradice na jednom místě, plně funkční větrné mlýny, sýrárna a populární manufaktura na výrobu dřeváků. Zbytek dne bude patřit korunovačnímu městu a městu umění AMSTERDAMU , květinový trh, historie, památky, možnost projížďky lodí po grachtech nebo návštěva vyhlášených muzeí (Van Gogh Museum, Rijksmuseum), dům Anny Frankové (známý z Deníku Anne Frankové…) náměstí Dam, Královský palác, brusírna diamantů, malé uličky s krámky, vodní kanály, individuální volno. Večer odjezd do ČR.



5. den zájezdu

Příjezd do republiky v ranních hodinách.

Orientační ceny vstupného : Amsterdam : Van Gogh muzeum 15 €
Amsterdam: Rijksmuseum 18 €
Amsterdam: plavba po grachtech 15,50 €
Amsterdam: Anna Frank 9 €
Amsterdam: Rembrandt 12,50 €
Amsterdam: královský palác 10 €
Amsterdam: Brusírna diamantů zdarma
Aalsmeer: květinová burza 6 €
Zaanse Schans: obydlený skanzen zdarma
Keukenhof: největší květinový park v Evropě 15 €
Enkhuizen: Zuiderzeemuseum 14,50 €
Naarden: Valonská kaple 5 €

Kapesné : dle individuálního zájmu o návštěvy památek, doporučujeme 60 - 80 €.

Zajímavosti :

Doprava: autokarem

Nástupní místa : 09.05. - 13.05. odjezd A, B, G, L + Plzeň

Ubytování: různé

hotel